Şimdi Ara

Androide geçmeyi düşünen varsa Konuya!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.

    En son Androidi yaklaşık 6 7 sene önce kullanan bir kullanıcı olarak bunları size bir klavuz olmasını istediğim için yazıyorum.

    En son Sony z ondan öncede Galaxy s3 kullanmıştım. Sonrasında İphone 5 ile başlayan apple serüvenim. 5s 6. 6s x xs 11 ile devam etti.

    7 de bir tek model atladım. aslında bakarsanız hep telefonumu yeniledim. 11den sonra Elimdeki cihazın 6 7 bin civarında olup 64 gb hafıza alanın olması. ve applenin hafıza konusundaki bilincli uyanıklığı! ki buraya dikkat. apple storedeki bilişim uzmanı arkadaş ile görüştüm satış temsilcileri sorunumu cözemeyince oda bu sorun yazılımımızın açığı dedi.

    Telefondan fotoğrafları silseniz bile Hafızadan düşmüyor, sistemde yer kaplıyor silinen fotoğraflar buda cihazın şişmesine ve hafızanın yetersiz gelmesine sebep oluyor.

    neyse asıl konuya gelelim. 11i satıp Androide dönmek istedim. Galaxy s10e cihazı kullandım. tamı tamına 1 ay dayanabildim!

    Androide geçmek gibi bir niyetiniz varsa sakın diyeyim.. gerçekten ios harika bir platform. bunu çok net anladım. evet avantajları var müzik indirmek dışarıdan uygulama yüklemek vs gibi. ama asla ios gibi akıcı değil. saçma sapan yerlerde donuyor takılıyor. 6gb rammiş faso fiso, cihazın kamerasına gelecek olursak, video cekim kalitesi HARİKA. tam anlamıyla HARİKA. ama şöyle bir sorun var ki iphonede çektiğim 10 dakikalık video 30 MB yer kaplıyorsa Samsungta çektiğim 10 dakikalık video 300 MB yer kaplıyor. Cihazın donması dışında whatsapptan arkadaşıma anlık fotoğraf atacağım whatsappın açılan kamerası normal kamera gibi çekmiyor! s3 le çekim yapıyormuşum gibi bir görüntü çıkıyor ortaya! tekrar normal kameradan cekim yapacaksın dönüp whatsapptan atacaksın cart curt. Yüz tanıma applenin 10 karış gerisinde. yanına yanaşamaz. ek olarak whatsapptan gelen fotoğraflar cihaza ya tamamen inecek ya da hiç inmeyecek. fotoğraflar tamamen ineceği seçerseniz tüm fotolar galeriye iniyor gruplardan gelen vs istisnasız. inmeyecek derseniz fotoya girip kaydetme seçeneği gibi bir seçeneğiniz yok! cihazın saçma takılmaları sonucunda şunu söyleyebilirim, ios kullanıyorsanız bu cihazlara alışmanız cok zor. ios cok basit ve işlevsel. bu cihazda o kadar cok özellik var ki yarısını öğrenemden sattım. her özellik cihazı biraz daha şişirmiş ve ağırlaştırmış. internette dolaşırken ekranın büyük ve kameranın gömülü olması sizi sevindirmesin cünkü youtube hariç neredeyse hiç bir sitede izlediğiniz videolar tam ekran olmuyor. şarj bitmemesi için ultra güç tasarrufu diye bir özellik var. evet kulağa cok hos geliyor. harika şarjım %9 a indiğinde ultra güç tasarrufunu açayım dedim, whatsapp ve aramaları ekledim. herşey harika idi telefonumun ekranı 19 saat boyunca şarjımın gideceğini yazıyordu. 1 saat sonra telefonum kapandı. şarj 5deyken kapanıyor. şarj9dan sonra aşağı yönlü su gibi çakılıyor. iphonede hiç mi hiç alışık olmadığım bu değişik konulardan ötürü tekrar o cihazıda satıp İphone x aldım. cihazımın Face IDsi bozuk. buna rağmen o kadar mutluyumki anlatamam.. Android kesinlikle iosun çok gerisinde! bu tarz bir tercih yapacaksanız mutlaka düşünün dediklerimi. belki burada okurken sizi rahatsız etmeyebilir bu saydıklarım ama, kullanırken oldukca can sıkıcı.







  • Katılıyorum.


    Yaklaşık 4-5 yıl iPhone 5s kullandıktan sonra, android e geçtim. 2 yıl olmadı daha , şimdi yeni iPhone modelinin çıkmasını bekliyorum.

    Param ile rezil oldum resmen.

    Ha iPhone pahalı ama ne aldığını biliyorsun en azından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S9+ ve X kullanıcısı olarak söylüyorum iki cihaz da hız olarak farksız. Ne takılma ne kasma gördüm.

    Şöyle bir deneyimimi de aktarayım daha önce de s9 kullanmıştım ama o cihazdan hiç memnun kalmamıştım, ısınıyordu pili çabuk bitiyordu takılmalar oluyordu. Bu farklılığın sebebini araştırdım kullandığım s9 u türkiye samsung garantili olarak almıştım içerisinde exynos işlemci vardı. Diğer cihazı ise Migrostan ithalatcı garanti ile aldım onda da snapdragon 845 vardı. Bu işlemci farkı bariz hissediliyordu ancak sadece işlemci değil fotoğraflar da sd işlemcili cihazda daha kaliteliydi.

    Mobilde aklıma gelenleri döktüm yazım hatalarına takılmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne androidi kardeşim ya ergenlik zamanlarını çoktan geçtik. Alayının kronik sorunu var. 2 seneye çöpe çıkıyor. Müzik indirme nedir spotify vs var. Apple ın köpeği olmuşuz.

    Androide geçmeyi düşünen varsa Konuya!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.