Şimdi Ara

Ani fps düşüşleri tüm detaylarıyla.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar forum ahalisi.

    Başlıktan da anlaşılacağı üzere derdim oyunlardaki ani fps düşüşleri. Oyunlardaki dedim ama belirtmek isterim ki League Of Legends ve Bf4 dışında bir oyunla test etmedim.

    Sistem
    işlemci : intel i5 4590s
    anakart : gigabyte h81m-ds2
    ekran kartı : gigabyte gtx770 windforce o.c
    ram : hi-level 4gb ddr3 1333mhz
    ssd-hdd : corsair force le 120gb ssd + hitachi 320gb hdd
    psu : ocz fatalty 550w
    kasa : zalman z3 plus
    monitör : samsung 24" 1ms gaming. (hdmi girişle kullanılmakta.)

    Şüphelendiklerim
    1- İşlemci - ekran kartı darboğaz
    2- Ram yetersizliği yine nitekim darboğaz
    3- Ssd'de sorun olma ihtimali
    4- Psu yetersizliği
    Şimdi olaya gelelim. Anakart, işlemci, ram üçlüsünü alalı yaklaşık 1 sene oluyor. Bu üçlüyle beraber eski ekran kartım olan ati hd4830 kullanmaktaydım. Elime nihayet para geçti ve hd4830'u da satarak gtx770'i gidip bütün testlerini yapıp elden aldım. Pubg, Lol oynadım ve benchmark testlerini yaptım kart gayet sağlıklı.

    Fakat kartı getirip kendi sistemime taktıktan sonra DDU yardımıyla eski driverları sildim ve kartın driverini yükleyip büyük bir hevesle Lol'u açtım. Nitekim sonuç biraz hüsran oldu. Fps 170-200 civarında dolanırken bir anda çat diye atıyorum 20'ye 30'a düşüyor ve 1 sn sürmeden eski halini alıyor ve bunu ortalama 1 dk'dan daha az bir sürede tekrarlıyor. Gerçekten sinir bozucu. Bunu oyunun erken safhalarında yaptıktan sonra ilerleyen aşamalarda yapmamaya başladı. Artık pc alışıyor mu ne oluyor bi türlü anlam veremedim garip bir durum. Bundan rahatsızken pc'yi başka bir oyunda denemeye cesaret edemiyordum çünkü en büyük korkum işlemci-ekran kartı darboğazdı. Nitekim korkularımı yendim ve bf4'ü yükleyip oyuna girdim. Bundan sonrasını maddeler halinde anlatayım.

    -Bf4 yüklendi, ekran kartı - işlemci arasında darboğaz kesinlikle yok. High ayarlar 120fps civarı. Çatışma anlarında 80-90'a kadar düşüyor. Çok ama çoook çoook nadiren yukarıdaki sorun devam etmekte. Bir buçuk saat kadar oynadım ve sadece 2 kez falan fps düşüşü yaşadım. Biraz sevindirici gibi.

    1- işlemci - ekran kartı darboğaz sorunu yok. Msi afterburner ile kullanımlara ve sıcaklık değerlerine bakıldı sorun yok.
    2- Fazladan ram deneme şansım olmadı ama kullanım boştayken %30 civarı, yük altında %90. Fakat ram'ları memtest ile test ettim sorun yok. Ram eksik kalıyor olabilir umarım sadece sorun bundan ibarettir 4gb daha ekleyip sorunu çözebilirim.
    3- Hdtune ile ssd testini yaptım sorunsuz geçti ki zaten alalı 1 ay dahi olmadı. Oyunlar ve işletim sistemi ssd'de yüklü tabiki.
    4- gtx770 için 550w civarı bir psunun yeterli olacağı öngörülmekte. Psu'm biraz eski farkındasınızdır fakat bugüne kadar çok ama çok az yorulmuştur, eski sistemim için almıştım hatta sistem 4-5 sene kadar yattı ben o sırada laptop kullanıcısıydım. Dolayısıyla ne kadar güç kaybettiğini bilmiyorum fakat psu'ma güveniyorum desem yeridir.

    Yapacaklarım ise bu gece:

    1- Format
    2- Güncel sürücüler (Her ne kadar güncel olsalar da.)
    3- Oyunları yeniden yükleyip tekrardan test.

    Umarım ki psu'm yeterlidir ve temennim sadece ram ile bu olaydan sıyrılabilmek.

    Değerli görüşlerinizi bekliyorum, iyi forumlar.







  • Rami çöpe at, kendine 1600mhz 4gbx2 kit al tak.
  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.