Şimdi Ara

Ankara Şoförleri ve trafik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar İstanbul'da yaşıyorum ve sık sık Ankara'ya gidiyorum. Ankara trafiği bana kabus gibi geliyor. Özellikle üç sebebi var;

    1. Tali yoldan ana bir yola çıkmak imkansıza yakın zor. Kimse yol vermiyor. Çıkacağımı gören gaza daha bir basıyor. Hani İstanbul'daki gibi tamam beni gördü ben çıkayım nasılsa durur da diyemiyorsun. Üstüne üstüne geliyorlar.

    2. Kavşaklar korkunç. Her yerden her yere dönüş var. Her yer tıkalı kavşak dolu. Kavşaklarda dönebilmek için özel eğitim gerekiyor. Kavşağın her dönüm noktasında ışık var. Öyle bir yığılma oluyor ki düz dahi gidemiyorsun. En sağdan gelenler sola kavşağa girip duruyorlar. Git gidebilirsen.

    3. Işıklar daha çok süs gibi. Kırmızı yanıyorsa bu sanki dur demek değilde hafif boşsa geç demek sanki. Dolayısı ile yeşil yanarken bile güvenle geçemiyorsun.

    Bu yorumlarım tabii ki subjektif. Ankara'da araç kullanmanın bana verdiği hissyat bile diyebiliriz.

    Siz ne dersiniz.







  • ankarada yaşayan biri olarark bence bukadarda abartılı bi trafik yok ama tabiki bu senn düşüncen..
  • Ben iki kez İzmir'den Ankara'ya aracımla gittim ve her seferinde İzmir'in trafiğini aradım. Ankara'da şöförler arasında saygı sıfır, yayaları umursayan olmadığı gibi yaya geçitlerinde bizzat tanık oldum kaç kez üzerlerine sürüyorlar. Ankara'da rahat bir şekilde araba kullanmak için yapabileceğiniz tek şey saygısızlardan daha saygısız olmaktır. myro durumunu yaşadığımdan seni çok iyi anlıyorum, yapman gereken şey yola çıkarken yabancı olduğunu hissettirme ve aracını direkt yolsa sür, ancak o zaman duruyorlar ve hakettiğin yolu sana veriyorlar. Ben ilk bir iki gün bocaladıktan sonra 10 günlük seyatimin diğer günleri çok rahat ve sorunsuz geçirdim ama kurallara uymamaya başladığımdandır.

    Park yeri dert, kaldığım yer Tunalı Hilmi Caddesi, Kennedy Caddesi kesişimindeydi. Çok iyi hatırlıyorum park yeri bulmak için gittiğim yerden erken döndüğüm akşamları. Ayrıca dolmuşların çalıştığı yerler feci durumda, Mobilyacılar Sitesi'nde babamla tanık olduk. Kırmızı ışıkta bekleyen dolmuşa arkadan gelen başka bir dolmuş ve büyük ihtimal samimi arkadaşı tamponunu dayadı ve onu iktirdi ne duruyorsun kırmızıda yürüsene der gibi. Hayatımda gördüğüm en trajikomik olaydır bu.




  • Abartmaya gerek yok. İstanbul, trafiği dünyanın en rezil şehirlerinden biri. Kıyas yapmak yanlış. Evet Ankaralılar kırmızı da geçiyor ama bu aradaki farkı kapatmaya yetmez.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: myro

    Arkadaşlar İstanbul'da yaşıyorum ve sık sık Ankara'ya gidiyorum. Ankara trafiği bana kabus gibi geliyor. Özellikle üç sebebi var;

    1. Tali yoldan ana bir yola çıkmak imkansıza yakın zor. Kimse yol vermiyor. Çıkacağımı gören gaza daha bir basıyor. Hani İstanbul'daki gibi tamam beni gördü ben çıkayım nasılsa durur da diyemiyorsun. Üstüne üstüne geliyorlar.



    Çok ilginç dostum bana da istanbul a gidince oluyor bunlar..İstanbul da her yer Otoyol ve haliyle mecburi istikamet var çıkışı kaçırınca baya bir ring yapman gerekiyor..Halbuki ankara da istediğin yerden giriş çıkış imkanı vardır..Sıkışık mekanlarda bile istediğin yöne dönebilirsin...Melih Amcamız sağolsun..Kavsaklar hep aynı tarzdır ve her yöne dönüş vardır..İstanbul a gidince yol vermiyorlar ve araçlar tampon tampona gitmeye alışmış araya girmeye kalkınca korna çalıp duruyor cins insanlar..Kendimi Kırsal kesimden şehre gelmiş gibi hissdiyorum İstanbul da..Seviyorum ben ankara yı..

    Ayrıca 34 plakalı bazı öküzler (Saygılı olanı nadir çıkıyor bağışlayın) ankarayı da istanbul sanıp zırt bırt insanın önüne kırıyorlar kulaklarını çınlatıyorum hep..Ankara sürücüsü çok daha saygılı bir kere..

    Yanlız Ankara da şu vardır..Sol şeritlere nazaran sağ ve orta şeritler çok daha akıcıdır..Ankara nın hemen her yeri böyle..Kendini uyanık sanan bazıları sol seriti kapaklayıp gider ama hep benden sonra gelirler...Garip aslında..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claymore -- 15 Aralık 2005, 17:02:23 >




  • Bir de ankara lı İstanbul sürücüsü gibi emniyet şeridi ihlali yapmaz,, ve arkasından hızlı gelen aracı sol dikizden görünce selektör yapmana gerek kalmadan ortaya kayar..Tabiki istisnalar kaideyi bozmuyor..

    Gerçi memleketcilik tarzı oldu cümlelerim ama idare et işte durum bu....
  • Ben de ankaralı bir şoför olarak ankarada ankara da trafiğin daha cımasız olduğunu düşünüyorum tıpkı insanları gibi. taksiciler katil gibi, otobüsler başka bir alemde tek başlarına gidiyorlar gibi... Aslı yol vermek yok, yol verene küfrediyorlar nefret birşey ankara trafiği istanbulun insanları biraz daha sıcakkanlı olduğundan ne kadar kalabalıkta olsa daha rahat yürüyormuş gibi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Claymore

    ve arkasından hızlı gelen aracı sol dikizden görünce selektör yapmana gerek kalmadan ortaya kayar..Tabiki istisnalar kaideyi bozmuyor..


    buna katılıorm arkada hızlı geleni görünce direk şerit değiştiriolar...makasa girmek tehlikeli ankarada halbuki ist.da sag sol kavramı yoktur herkes akar gider..hele yol akıcıysa herkes en seri şekilde gitmeye bakar 90-100düşünmez..ankara öyle degil
  • Hocam ankaradayım bende Ama nerede makasçı görsem nerede tali bir yolda arkamdan biri gelip bana ışık yaksa direk plakası 34.
  • son yapılan kavşaklardan sonra ulus-kızılya-bahçelievler dışında trafik problemi olan yerde kalmadı aslında

    ayrıca istanbulda trafiğin daha süratli ve tehlikeli aktığına bende katılıyorum.
  • Bence ankaranın trafikteki normal insanlar kurallara uyarak gayet guzel kullanıyorlar ama ticari araç suruculeri katil gibi kullanıyor ankarada. Bilimum taksiler , dolmuşlar, otobusler ankarada birden önüne kırar yada soldan önüne atlar aniden. Yani ticari araçlar asla yol vermez, ne trafikteki araçlara nede yayalara. aralarında istisnalarda var ama geneli boyle malesef benim gozlemlerime gore.

    Arkadasımla gecen yaz istanbula gittigimizde 3-4 defa taksiciler bize yol verdi, dolmuş şöförleri de hiç trafikte sıkıştırmadı istanbulda. ankaradakiye alakası yoktu;Çok şaşırmıştık

    Ama her ne olursa olsun, ankaranın trafik akışı ve yol guzergahları istanbula gore daha duzenli ve tıkanmıyor. İstanbulda araba kullanacagıma, ankarada kullanmayı tercih ederim acıkcası.
  • 23 yaşındayım 5 yıldır araba kullanıyorum...
    hep ankaradaydım hayatım boyunca...
    bana kalırsa ankara cennet...
    çünkü istanbul a 1 kez gitmem yetti ve araba ne yaa dedim...
    o şehirde araba maraba kullanılmaz...
    saygısızlık konusunda en kötüsü ankara ona bir şey diyemem siz kendi yolunuzu kendiniz almassanız dolmuşun önüne önüne sürmezsseniz gerekirse çarparım imajı verirseniz sorun yok ama bunları yapmassanız akşama kadar beklersiniz...
    geleyim istanbula...
    istanbulda sevgili clay inde dediği gibi bir gidişin bi dönüşü yok...
    gittin kacırdınmı bi yer (ki yabancıyım) taa 2-3km gidiosun yoluna girmek için...
    aman allahım o nasıl bir yol kavramıdır...
    ankarada nerden gidiyorsan ordan geri istikamette dönüyorsun...
    istanbulda o yok onun üstünüde dönüş kacırdınmı kız akadaşın varsa onunla buluşacaksan ayrılma sebebi diye düşünüyorum cünkü her kaçırmada trafiğide eklersek 20 şer dakka geç kalırsın ee tabi hatundanda tekmeyi yersin
    ankarada ben trafikten memnunum ama tabiki baya bi küfür yiyorsun ankaralı gibi sürersen aracını...
    mesela ben her hafta sonu ailemin genellikle yaşadığı yer olan amasyaya gitmek durumundayım...
    amasyada bildiğiniz üzre küçük bir sehir...
    ordada ankaralı gibi hiç durucak durmuycak düşünmeden burnumu sokup gecince baya bir korna yiyorum...
    esas garipliği istanbulda yaşadım...
    tabiki yaptığım yanlıştı ama ankarada hiç böyle bir durum olmadı...
    yolu kaçırdım şurdan bi U çekeyim dedim boş bir anda kimseyi engellemeden U yu çekerken her kez ama inanın herkez hatta karşı şeridin araçları bile kornaya asıldı en az 20 sn...
    dedim çarptıkmı
    tabiki yaptığım yanlıştı ama sonuçta orayı kaçırırsam bida nasıl geri dönüceğimi bilmediğim için yaptım...
    ben bir ankaralı olarak...
    ankara sürücüleri trafik kurallarına saygısız diye bilirim...
    istanbul dada tam tersi cok saygılılar ama okadar arabayı bi şehre koyarsanız istedin kadar saygılı ol o trafik yürümez
    allahtan istanbuldakiler saygılı ya olmasalardı düşünemiyorum valla darbe olmuş gibi olurdu o yollar




  • ya ankarada trafik ii güzel bencede
    bişey sinirimi çok bozuo kırmızı ışık yanarken sağa döncek olanlar kırmızı ışığı sallamadan dönüş yapıolar..
    ben sağa döncekken bunu yapmayıp yeşili bekliorum bu sefer arkadan kornada korna..
    Ne ya bu sağa dönenler kırmızıdan muaf mı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asilx

    ya ankarada trafik ii güzel bencede
    bişey sinirimi çok bozuo kırmızı ışık yanarken sağa döncek olanlar kırmızı ışığı sallamadan dönüş yapıolar..
    ben sağa döncekken bunu yapmayıp yeşili bekliorum bu sefer arkadan kornada korna..
    Ne ya bu sağa dönenler kırmızıdan muaf mı

    Bunun sorumlusu belediye ve polistir. Kızılay'da polisin gözünün önünde kırmızıda geçebilir, yayaları taciz edebilirsiniz. Hele taksiciyseniz mümkün değil ceza yemezsiniz.

    Ben İstanbul'da E5'te çok tedirgin oluyorum. İki şerit, sol şerit 120 ile akıyor otobüs-araba farketmeden, sağ şeritte dolmuşlar durup yolcu alıyor! Korku filmi yahu!!!

    Bütün şehirlerde aynı olan bir konu var. Çok şeritli yollarda "yoğun akıcı" trafikte yapılan şerit değiştirmeleri. Gereksiz şerit değişikliği trafiği kilitler. Ortada kavşak mavşak yokken trafik niye durdu diye düşünmeyin. Zırt pırt şerit değiştirenler neden oluyor buna.

    Antalya İstanbul'la yarışacak kıvama geliyor yavaş yavaş. Bu yaz motosikletliler arabaya çarpıp sinek gibi gebermesinler diye(çünkü her gün ikisi-üçü geberiyor yazın) arabayı bırakıp taksiye bindim! Polis? O da ne hahaha




  • quote:

    Bunun sorumlusu belediye ve polistir. Kızılay'da polisin gözünün önünde kırmızıda geçebilir, yayaları taciz edebilirsiniz. Hele taksiciyseniz mümkün değil ceza yemezsiniz.

    Ben İstanbul'da E5'te çok tedirgin oluyorum. İki şerit, sol şerit 120 ile akıyor otobüs-araba farketmeden, sağ şeritte dolmuşlar durup yolcu alıyor! Korku filmi yahu!!!

    Bütün şehirlerde aynı olan bir konu var. Çok şeritli yollarda "yoğun akıcı" trafikte yapılan şerit değiştirmeleri. Gereksiz şerit değişikliği trafiği kilitler. Ortada kavşak mavşak yokken trafik niye durdu diye düşünmeyin. Zırt pırt şerit değiştirenler neden oluyor buna.

    Antalya İstanbul'la yarışacak kıvama geliyor yavaş yavaş. Bu yaz motosikletliler arabaya çarpıp sinek gibi gebermesinler diye(çünkü her gün ikisi-üçü geberiyor yazın) arabayı bırakıp taksiye bindim! Polis? O da ne hahaha



    hocam katılmamak elde değil +16102




  • istanbulluların ankara trafiğine laf demelerine bi yere kadar tamam da ankaralılara noluyor yahu. kırmızı da sağa dönüyorlarmış. yahu kavşakların çoğunda kırmızı ışığın altında sağa dönülebileceğini gösteren sağa yeşil yanan lambalar var. hemen hemen tüm ana kavşaklarda var bu. belki dış mahallelerde ya da mahalle aralarında göremezsiniz, siz kör müsünüz, bunlardan haberiniz mi yok yoksa o ışıkların ne anlama geldiğini bilmiyor musunuz? arkadan korna çalıyorlarmış. evet ben de kırmızı yanarken sağa yeşil yandığı halde o yeşil ışığın altında tren bekler gibi bekleyen öküzlerin (söz meclisten dışarı) arkasından kornaya asılıyorum. onlar devam etmeleri gereken yerde bekleyerek arkada ne kadar arabayı beklettiklerinin ve trafiği gereksiz tıkadıklarının farkında değiller çünkü. sorarsan çok dikkatli ve kurallara saygılılar yani... ışıklarda beklerken kafanızı kaldırın da tepenizde ne var bi dahaki sefere daha dikkatli bakın.




  • yaaw bizde kör değiliz öle işaretlerin olduğu kavşaklarda da oluyor bu olmayanlarda da ki çoğunluğunda yok..
    anti parantez ankaralı değilim sadece ankarada öğrenim görüyorum

    sen ööle kornaya asılmaya devam et..
    senin gibi tipler ööle kornaya asılınca benimde aklımdan onların akrabalarıyla ilgili çok deişik şeyler geliyor (söz meclisten dışarı)
    trafikte en önemli şey karşılıklı saygıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 16 Aralık 2005, 0:05:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aya
    yahu kavşakların çoğunda kırmızı ışığın altında sağa dönülebileceğini gösteren sağa yeşil yanan lambalar var. hemen hemen tüm ana kavşaklarda var bu. belki dış mahallelerde ya da mahalle aralarında göremezsiniz, siz kör müsünüz, bunlardan haberiniz mi yok yoksa o ışıkların ne anlama geldiğini bilmiyor musunuz?

    Ama şikayet sanırım o yeşil ışığın olmadığı kavşaklar hakkında. Her kavşakta yok çünkü.
  • Topic ankara ile istanbul trafiği kıyaslamasına dönüşmüş...Herkesin çöplüğü kendine güzel gelir..Ben ankarayı seviyorum varın siz de istanbul u sevin..Yada yaşadığınız şehir hangisiyse onu...Ama nerde kullanırsanız kullanın saygılı ve kurallara uyarak kullanırsak heryeri yaşanır hale getirmek bizlerin elinde dostlarım..

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Claymore

    Topic ankara ile istanbul trafiği kıyaslamasına dönüşmüş...Herkesin çöplüğü kendine güzel gelir..Ben ankarayı seviyorum varın siz de istanbul u sevin..Yada yaşadığınız şehir hangisiyse onu...Ama nerde kullanırsanız kullanın saygılı ve kurallara uyarak kullanırsak heryeri yaşanır hale getirmek bizlerin elinde dostlarım..

    CLAYMORE A KATILIYORUM. ŞEHİRLERDEKİ ARAÇ SAYILARI ŞU ANDA YOLLARIN VE BEYİNLERİN KALDIRABİLECEĞİNDEN ÇOK DAHA FAZLASI. HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRABİLMEK İÇİN MUTLAKA BİRBİRİMİZE SAYGILI OLMALIYIZ. GELECEK SENELERDE İŞİMİZ DAHA DA ZOR OLACAK. BİZİM İÇİN YABANCI OLAN BİR PLAKANIN HOŞGÖRÜ İÇİNDE VE ÖLMEKTE OLAN EN GÜZEL ADETLERİMİZDEN MİSAFİRPERVERLİK DUYGULARI İÇİNDE ELE ALINMASI GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM. BEN DE UYGULAMADA SORUN YAŞIYORUM AMA ZOR ANLARIMDA BU YAZIYI YAZDIĞIMI HATIRLAYACAĞIM. HERKESİN HER ZAMAN YOLU AÇIK OLSUN.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.