Şimdi Ara

ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler


    Bioware’in son gözdesi Anthem ile yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Anthem orjinal Mass Effect oyununun arkasındaki ekip tarafından geliştiriliyor. Bu yüzden türü sevenlerin yanı sıra Bioware hayranları tarafından da merakla beklenmekte. Anthem tam olarak nedir, biraz ondan bahsedeyim. Anthem tek kişi ya da 4 kişiye kadar co-op oyun imkanı sunan ve üçüncü şahıs kamerası ile oynanan, bilim kurgu üzerine kurulu bir RPG/Shooter oyunu. Oyunda özel zırhlar kullanan bir pilot olarak bize verilen görevleri tamamlayacak, açık dünyayı keşfedecek, ekipman toplayacak, karakterimizi ve giydiğimiz zırhları özelleştirip geliştirebileceğiz.

    Javelin adı verilen zırhlarımız oyunda çok önemli bir yere sahip olacaklar. Hatta Anthem’in giydiğimiz zırhlar üzerine kurulu bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Çünkü kullanacağımız Javelinler bir nevi karakterimizin sınıfını belirleyecekler. İlk başta tek bir Javelin türü ile başlayacağız. Oyunda ilerledikçe diğer zırh türlerine de erişim imkanımız olacak. Toplamda birbirinden farklı donanım ve özelliklere sahip 4 adet Javelin türü kullanabileceğiz. Zıhrlarımızı sadece merkez bölgede değiştirbileceğiz. Açık dünyaya çıktığımız an ekipman değiştirmemiz mümkün olmayacak. Karakter değiştirmeden diğer zırh türlerine erişebilmek farklı takım kombinasyonları kurabilmemize ve bizi zafere götürecek yeni stratejiler oluşturmamıza imkan kılacak. Üzerimize giydiğimiz her zırh birbirinden bağımsız bir şekilde geliştirilecek. Her bir Javelin iki adet özelleştirilebilir donanıma, zırhın türüne özel bir adet saldırı ve bir adet savunma yeteneğe sahip olacak.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    Javelin zırhlarımızın bize sunduğu özel yetenekler sayesinde düşmanlara karşı balistik, enerji ve elemental hasarlar verebilen saldırılar yapmamız mümkün olacak. Hatta takım arkadaşlarımız ile kombo saldırılar yapabileceğiz. Bu olay tıpkı önceki Mass Effect oyunlarındaki gibi olacak. Javelin zırhlarımızda bulunan bazı yetenekler arka arkaya kullanıldığında tepkimeye girecekler. Bu tepkime, yeteneği üzerinde kullandığınız düşmanın etrafında alan etkili bir hasar oluşmasına yol açacak.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    Peki Anthem’de neler yapabileceğiz? Anthem’de tek başımıza ya da takım arkadaşlarımızla kurgulanmış hikaye odaklı görevlere çıkabileceğiz. Bunun yanı sıra serbestçe açık dünyada gezinirken o an geçtiğimiz bölgede oluşan rastgele aktiviteler ile karşılaşabileceğiz. Gelişmek ve ekipman toplamak için açık dünyada bulunan ve zorluk seviyesini ayarlayabileceğimiz çeşitli zindanlara (stronghold) girebileceğiz. Hatta daha geniş gruplar ile büyük zindanlara baskın (raid) tarzı aktiviteler bile yapabileceğiz. Anthem, çıkışında PvP mücadeleye yer vermeyecek. Ancak yapımcıların ilerleyen zamanda bu özelliği de eklemeyi düşündükleri gelen haberler arasında.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    Anthem, dallanıp budaklanan oldukça büyük bir hikayeye sahip olacak olsada bu, klasik Bioware oyunlarından beklediğimiz türde olmayacak. Ancak bu durum oyuncuları tatmin etmeyecek anlamına gelmiyor. Oyundaki hikaye tek bir karaktere odaklanmak yerine içinde bulunduğumuz dünyaya odaklanacak. Yapımcılar Anthem’in bir RPG/Shooter olmasına karşın karakter ve hikaye anlatımı yönünden zengin olacağı konusunda kendilerinden oldukça eminler.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    Oyun iki farklı kısımdan oluşacak. Bunlardan ilki merkez bölge yani Tarsis Kalesi’nde geçecek. Burada tek kişilik hikaye deneyimini yaşacağız. NPC karakterler ile sohbet edeceğiz ve onlardan çeşitli görevler alacağız. Bölgedeki satıcılardan alışveriş yapacağız, Forge adı verilen bölgede zırhlarımızı modifiye edip geliştirebileceğiz. Hikayemizi şekillendirecek kararları oyunun bu kısmında vereceğiz. Oyunun diğer kısmı ise açık dünya olacak. Açık dünyadayken tek başımıza ya da takım arkadaşlarımızla beraber haraket edip ister ana görev, ister yan görev, istersek açık dünya aktivitelerinden herhangi birini yapabileceğiz. Dışarıda, yaşayan ve sürekli değişen bir dünya ile karşılacağız. Açık dünyadaki kurgulanmış hikaye görevlerinde ise NPC karakterler ile sürekli iletişim halinde olacağız.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    Anthem’in ganimet sistemi Diablo’ya benzeyecek. Oyunda toplam 5 farklı kalite eşya çeşidi bulunacak. Toplayacağımız eşyaları ya açık dünyada savaştığımız düşmanlardan düşürecek, ya Tarsis Kalesi’ndeki satıcılardan satın alacak ya da görev ödülü olarak NPC karakterlerden temin edeceğiz. Elde ettiğimiz eşyaları diğer oyuncular ile takas edemeyeceğiz. Silahlar ve zırhlarımız belirli bir kaliteye, özelliklere ve seviyeye sahip olacaklar. Örneğin efsanevi kabul edilen “Legendary” eşyalar diğer eşyalardan farklı olarak özel isimlere ve ekstra bonuslara sahip olacaklar.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    Anthem’de şimdiki oyuncuların korkulu rüyası “loot box” sistemi bulunmayacak. Rastgele kutu/sandık sistemi yerine kozmetik amaçlı kullanılabilecek karakter özelleştirme ögeleri satılacak. Ayrıca hikaye odaklı çıkarılacak tüm içerikler de bedava yayınlanacak.

    Anthem ile ilgili aktarabileceğim bilgiler şimdilik bu kadar. Oyunun hikayesi, dünyası ve karakteleri ile ilgili bilgiler içeren kısa bir yazı da hazırladım. Geçen haftalarda gerçekleşen kapalı alphaya da katıldım ancak NDA (gizlilik anlaşması) nedeniyle sadece resmî kaynaklardan derlenen bilgileri sizlerle paylaşabileceğim.

    Oyunda ve yazımın bir kısmında karşılaşacağınız bazı sözcük ve terimlerin anlamları:

    Anthem: Saf yaratılışın kaynağına verilen ad.
    Shapers: İnsanlar tarafından yüce yaratıcı olarak tanımlanan varlıklara verilen ad.
    Relic (Kalıntı): Yaratıcılar tarafından geride bırakılan ve Anthem’in enerjisini kullanarak yoktan varedebilen araçlardır.
    Echoes: Anthem enerjisinin parçalarına verilen ad. (Genelde kalıntıların etrafında bulunan bu parçacıkların Anthem enerjisini bastırdığı gözlemlenmiştir.)
    Javelin: Gezegen şartlarına uyum sağlamak ve hayatta kalabilmek için üretilen özel zırhlara verilen ad.
    Freelancers (Bağımsız Süvariler): Javelin zırhlarını giyen bağımsız çalışan pilotlara verilen ad.
    Cypher: Anthem enerjisini hissedebilme özelliğine sahip özel insanlara verilen ad. (Süvariler için bir nevi uzaktan destek veren yardımcı pilot vazifesi görürler. Telepati yeteneğine sahiptirler ve zihinsel kabiliyetleri yüksektir.)
    Dominion: Askeri sistem ile yönetilen vahşi ve bir o kadar da acımasız bir oluşum.
    Sentinel (Nöbetçi): Tarsis Kalesi’ni korumaya ant içmiş görevlilere verilen ad.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    SÜVARİLER’İN DOĞUŞU

    Shapers adı ile anılan yaratıcılar Anthem’in gücünü kullanarak yeni bir gezegen yaratmaya başladıklarında olağanüstü topraklar yoktan varoldu. Muazzam yaratıklar, hayvanlar ve sayısız yeni tür ortaya çıktı. Ancak yaratıcılar bir nedenden ötürü işlerini yarım bıraktılar ve yaratılış için kullandıkları araçları geride bırakarak ortadan kayboldular.

    Gezegenin asıl kökeninin nereye dayandığı veya ne kadar zamandır varolduğu soruları yanıtsızdı. Bazı düşünürlere göre gezegen, yaratıcıların başarısız bir deneyi olarak tanımlanıyordu. Anthem, yani yaratılış gücü zapdedilemez bir enerjiydi. Anthem’in gücü ile kontrolsüz bir şekilde gelişmeye devam gezegen doğal olarak stabil değildi. Öyle ki gezegende ardı arkası kesilmeyen yıkıcı afetler baş gösteriyordu. Bu yetmiyormuş gibi oluşan vahşi hayvanlar, devasa yaratıklar ve mistik canlılar insanlar için büyük tehdit oluşturuyordu.

    Elbette bu şartlara sahip bir gezegende hayatta kalmak o kadar da kolay değildi. General Helena Tarsis liderliğinde bir grup kahraman tarafından kurulan Şafak Lejyonu gezegenin şartlarına ve tehlikelerine karşı ayak uydurmalarını sağlayacak Javelin adı verilen özel zırhlar üretti. Bu zırhlar onu giyen pilotları dış etkenlerden koruduğu gibi onlara insanüstü özellikler de sağlıyordu. Şafak Lejyonu bununla da kalmayıp insanların içinde güvenle yaşayabileceği yüksek duvarlara sahip Tarsis Kalesi’ni inşa etti. İnsanlık o günden bu yana bir yandan gezegenin zorluklarıyla mücadele ederken bir yandan da Anthem’in sırrını çözmeye çalıştı. Bundan uzunca bir süre sonra ise Lejyon ile yollarını ayrılan bir grup pilot bugün bilinen Bağımsız Süvariler halini aldılar.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    DÜŞMANIMIZ

    Anthem’in yarattığı afetler ve canavarlar bir yana dursun kuzeydeki dağlık bölgede doğan yeni bir oluşum tüm insanlığı tehdit ediyordu. Gözlemci adı verilen acımasız Dominion kumandanı Anthem enerjisini nasıl kontrol edebileceğini keşfetmişti. Bu gücü kendi amaçları doğrultusunda kullanmak niyetinde olan Gözlemci geçtiği topraklarda kendisine boyun eğmeyenleri katlederek Tarsis Kalesi'ne doğru ilerlemekteydi. Savaş kapıya dayandığında Tarsis Kalesi'ni korumak hiç şüphesiz Bağımsız Süvariler'in görevi olacaktı.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    KARAKTERLER

    Bioware oyunlarının vazgeçilmez öğeleri olan NPC karakterlere kısaca bir göz atalım.

    Haluk: Ana karakterimiz ile ortak bir geçmişe sahip olan Haluk eski bir süvaridir. Şimdilerde ise Bağımsız Süvarilere destek amacıyla Strider adı verilen bir mobil üsse pilotluk etmektedir.

    Faye Navine: Bir Cypher olan Faye, süvariler Tarsis Kalesi’nden ayrıldığı anda onların gözü ve kulağı olmaktadır. Anthem enerjisini hissedebilme yeteneği sayesinde süvariler Faye’nin rehberliğinde gelen tehlikeleri önceden haber alabilmektedirler.

    Owen Corley: Ana karakterimizin Cypher’ı ve dostu olan Owen genç ve hırslı karakterdir. Son birkaç yıldır beraber çalışan ikili uyum içinde haraket etmektedir.

    Ajan Tassyn: Kendine ait gizli planları olan Corbis oluşumu adına çalışan bir ajandır. Nadir bile olsa Bağımsız Süvarilere iş imkanı sağlamaktadır.

    Sentinel Brin: Tarsis Kalesi’nin güvenliğinden sorumlu nöbetçilerden biridir. Bağımsız Süvariler için genelde koruma ve kurtarma kontratları sağlamaktadır.

    The Monitor (Gözlemci): Dominion’ın acımasız lideri olarak bilinen Gözlemci, Anthem’in gücünü kullanarak tüm gezegene hükmetmeyi hedeflemektedir.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    JAVELİN TÜRLERİ

    Seçtiğiniz Javelin'e göre oyun tarzımzı belirleyeceğimiz Anthem'de 4 farklı zırh türü bulunuyor.

    Ranger: Başlangıç zırhımız olan Ranger herkese hitap edebilen bir Javelin türüdür. Yeterli düzeyde manevra kabiliyetine, ateş gücüne, dayanıklılığa ve ideal uçuş kapasitesine sahiptir. Çeşitli el bombası türlerini kullanabilir ve uzak mesafeden hedefe farklı türde güdümlü füzeler atabilmektedir.

    Collosus: Onu giyen pilotun önüne çıkan herşeyi yıkıp geçebilmesini sağlayan en ağır Javelin türüdür. Yüksek bir zırh kapasitesine ve ateş gücüne sahiptir. Uzak mesafeden ağır top atışları yaparak hedef bölgeye muazzam hasarlar verebilirler. Yakın mesafede püskürtücü silahlara ve yumruk yumruğa savaş taktiklerine sahiptirler. Ağır olduklarından yavaş haraket ederler ve uçuş kapasiteleri diğer Javelinlere göre sınırlıdır.

    Storm: Anthem’in büyücüsü olarak anılan Storm, sürekli havada kalabilme özelliğine sahip tek Javelin türüdür. Yerden yüksekte tehlikeden uzak kalabilen Storm, pozisyonu sayesinde takımı için savaş alanını gözlemleyebilmektedir. Ağır silahlar haricindeki tüm silahlara erişimi bulunmaktadır. Storm ayrıca diğer Javelin türlerinden farklı olarak elemental enerjileri manipüle ederek onları bir silah gibi kullanabilme özelliğine sahiptir.

    Interceptor: Hafif ve hızlı bir Javelin türü olan Interceptor, sahip olduğu bıçaklar ile hedeflerine vur kaç saldırıları yapabilirler. Çeşitli projektil ve bombalara erişimi olan Interceptor savaş alanında harika bir destek sağlayıcıdır. Sahip olduğu özellikler ile düşmanlarına hasar verip onları sabote edebildiği gibi takımdaki diğer pilotları gözetip koruyabilmektedir.

    ANTHEM hakkında şimdiye kadar bilinenler

    SON SÖZ

    Şimdiye kadar açıklanan bilgiler ve kapalı alpha deneyimim doğrultusunda Anthem’i heyecanla beklediğimi söyleyebilirim. Benim gibi Bioware hayranıysanız veya Destiny türü oyunları seviyorsanız kesinlikle Anthem’i denemenizi öneririm. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Yapımcılar Anthem'in uzun vadeli bir oyun olmasını planlıyorlar. Burada belki 10 seneyi bulabilecek uzun bir yolculuktan bahsediliyor. Sonuç olarak Anthem hem Bioware oyunlarını sevenleri hem de açık dünya RPG/Shooter sevenleri memnun edecek gibi görünüyor.

    Anthem 22 Şubat tarihinde çıkışını gerçekleştirecek. Demosu ise 1 Şubat tarihinde oyunu ön sipariş verenler veya Origin Access sahipleri tarafından oynanabilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavionVargas -- 22 Aralık 2018; 16:9:48 >







  • bekliyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.