Şimdi Ara

Antika makine , CPU %100 , ie performans artırmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar. İmzamdaki emektar PIII makineyi 7 yıldır kullanıyorum. Ancak taktir edersiniz ki , web tasarımları her geçen gün gelişiyor ve daha güçlü makineler istiyor. Elimdeki makineyle internette gezinmek artık işkenceye dönüştü.
    Benim sormak istediğim , İnternet Explorer - "Advanced" ayarlarından öyle bir ayar yapayım ki , işlemcimi daha az meşgul etsin , ve makine daha hızlı ve seri çalışsın.

    Bu konuda tecrübe edinmiş , ie gelişmiş ayarların detaylarını iyi bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Herkese teşekkürler.



  • Hangi ie kullandığınızı bilmiyorum ama bence 6 kullanın. Bu arada birçok tweak programları var tuneuplar xp somekerlar onları deneyin. Ama denemeden önce de bi registry backup falan alın. Geri dönmesi zor oluyor sonra. Bilgisayarınız eskisine göre uçmaya başlayacak, çeşitli ayarlar yapılacak, daha hızlı açılıp daha hızlı kapanacak, gereksiz şeyler de çalışmayacak.
  • İmkansızı istiyorsun arkadaşım. İyi düşün. Yedek parçası bile olmayan bir sistem bu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel

    İmkansızı istiyorsun arkadaşım. İyi düşün. Yedek parçası bile olmayan bir sistem bu.

    Cevabın için teşekkürler gürcan kardeş.
    Kusura bakma ama , ne demek istediğini tam anlayamadım. Ben donanımsal olarak bir değişiklik yapmayacağım. Sadece internet explorer' ın ayarlarını kurcalamak istiyorum. ( mesela explorer' ın görsel , sesli ve grafiksel yönlerinden biraz fadakarlık etsem ve sadeleştirsem bana faydası olur mu ? ).

    Kendi bilgisayarınızda ie açık iken şuraya bir bakın :
    TOOLS > INTERNET OPTIONS > ADVANCED

    Burada kıyamet gibi seçenekler var ve tahmin ediyorum ki çoğu da web page açılışına etkilidir. Burayı iyi bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.
    Tekrar teşekkürler...

    Bu arada @kunter kardeş , ie 6 kullanıyorum , tavsiyelerin için teşekkürler.




  • dostum pekii opera veya firefoxx kullanmayı denedınmı hıc onları kullanıp explorer arasında kıyaslama yapabılırsın ıstersen ektradan explorerin bı ayarı oldugun zannetmıyorum hocam cunku emelı bellı programın
    oyun veya buna benzer bısey olsa hanı dersın grafik ayarlarını dusur deriz gercı senın makınada hangı oyunu desteklıcek bıtek marıo sanırım :) ama ne bıleyım belkı de wardır eger warsa benım le paylas kardesım bende ogrenmek ısterım kolay gelsın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cerrah.

    dostum pekii opera veya firefoxx kullanmayı denedınmı hıc onları kullanıp explorer arasında kıyaslama yapabılırsın ıstersen ektradan explorerin bı ayarı oldugun zannetmıyorum hocam cunku emelı bellı programın
    oyun veya buna benzer bısey olsa hanı dersın grafik ayarlarını dusur deriz gercı senın makınada hangı oyunu desteklıcek bıtek marıo sanırım :) ama ne bıleyım belkı de wardır eger warsa benım le paylas kardesım bende ogrenmek ısterım kolay gelsın

    Dostum cevabın için teşekkürler.
    Opera yada Firefox hiç denemedim.
    Ama ie özellikleri konusunda sanırım yanılıyorsun.
    Bahsettiğim yerdeki ( TOOLS > INTERNET OPTIONS > ADVANCED menüsü içinde ) kaydadeğer seçenekler var. Buradaki kutucukların tümünü deneme amaçlı bir kaldır da gör bak , explorer ne hale gelecek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.