Şimdi Ara

Antinatalizm Neden Saçmalık?(Yıkıklara karşı bilinçlenelim) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Çok doğru tespit hocam Antinatalizm Neden Saçmalık?(Yıkıklara karşı bilinçlenelim) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahzdars A kullanıcısına yanıt

    Keşke herkes sizin gibi samimi ve tutarlı olsa hocam. Bu kişiler dünyadaki acıya son vermek istiyor ya güya, o yuzden umrunda olmalı kalanlar. Ha forumdakilerin öyle mi değil. Çünkü onlar kendi acılarına son vermek istiyor aslında Antinatalizm Neden Saçmalık?(Yıkıklara karşı bilinçlenelim) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    hocam sıkıntı yok ztn insanların gittikçe üreme yeteneği kaybolmaya başladı özellikle yakında ortadoğuda da görülecektir bu. sebebine gelince; yediğimiz içtiğimiz her yiyecekte ve her içecekte olan koruyucular kimyasallar vs den kaynaklı. Mesela zamanında bir nesil full margarin kullandı ki neye sebep oldu kalp ve damar rahatsızlıklarına, aynı şekil üreme için de böyle bir şey olacağını düşünmekteyim.


    ve konu hakkındaki düşüncem, antinatalizm saçmalık değildir. İlk başta sen kendi geleceğini bir nebze olsun garantileyeceksin. Garantilemeden kastım, insanlar daha ev sahibi iş sahibi araba sahibi olmadan evlenip çocuk yapıyorlar. yazık o doğacak çocuğa. Sen çocuğunun geleceğini en azından elindeki imkanlar ile garantilemeden yaparsan, onun geleceğini nasıl hazırlarsın? kendini mi düşüneceksin (ev araba iş) yoksa çocuğunu mu? Azıcık düşünün be kardeşim...

  • Antinatalizm Neden Saçmalık?(Yıkıklara karşı bilinçlenelim)
  • Antinatalizm Neden Saçmalık?(Yıkıklara karşı bilinçlenelim)


    keşke doğmasaydııım!! beni neden yaptınııız? eheheh


    çeviri:

    "gerçek bir kanıtsız, üremek bencil ve ahlaksızcadır derler xd."

    "çocuğunuz varsa berbat şerefsiz bir insansınız."

    "isteyerek çocuk sahibi olmanın kötü bir şey olduğunu düşünmüyorsanız narsistsiniz xd."

    "herkesin mutsuz olduğunu düşünürler çünkü kendileri mutsuz yıkılmış sefil insanlardır."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-127142DBC -- 11 Aralık 2021; 17:52:32 >




  • Doğru hocam ben kendi acıma son vermek istiyorum. Bir insan daha dünyaya getirip onun da bu şekilde hissetmesini istemiyorum.

  • https://forum.donanimhaber.com/antinatalistlere-tesekkur-mesaji--152000297

  • yararli konu


    one cikardim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dogaya aykiri tum dusunceler sacmaliktirda ondan. Dusunsenize siz bir tek hucrelisiniz ve doganiz geregi bolunerek cogaliyorsunuz ama cogalmaya karsisiniz. Karsi olsaniz bile bolunup cogalmaya yine mecbursunuz!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsan farkındalık sahibi bir varlık olarak diğer canlılardan bariz bir şekilde ayrılır. Bu farkındalık ise ait olunan yer ve potansiyel arasındaki ilişkinin tespiti ile olabilir ancak. Ancak meselenin bu kadar derin yüzünden bakmamıza gerek yok. Bugün modern insanın yeryüzünde neredeyse doğal bir engelleyicisi yok. Bir çok şeye hazırlıklıyız. Bu hazırlık bizi antivirüsü olmayan virüsler haline getirdi. Mesela yukarıda bir arkadaş doğaya aykırı ifadesini kullanmış, aslında doğaya aykırı olan biziz, çünkü ekolojik sistemin bize olan tutumunun üstesinden gelebilir olduk. Bu ekolojik tutum tüm canlıları olması gerektiği yerde başarıyla tutar, ancak insan bir zaman sonra bu ekolojik sistemin virüsu haline geliyor. İnsan nüfusu aritmetik değil geometrik bir artışa yöneldiği zaman kayış kopuyor. Burda devreye girecek önemli olan faktör farkındalıktır. Bizim engelleyicimiz farkındalık olmalıdır, çünkü bunun bilincinde değilsek ne bugününü ne yarınını düşünmeyen bir varlık olarak virüsten farksız oluruz.
    öte yandan insan zaten varoluşsal konumunu korumak için tüm çıkarlarını ortaya koyar, ancak bazıları bugünü bazıları yarını kurtarır. Bu noktada en temel içgüdülerine karşı çıkabilecek farkındalığa sahip olmak bizim temel ayrıcalığımız. Kolektif bir kabulle bu çıkar prosedürünü tamamen bitirip kaybolmak ise daha büyük bir farkındalık olarak tanımlanabilir. Ancak zaten böylesi yüksek bir kolektif farkındalık mümkün değil. Ki insanların bana göre %95lik kısmı çocuk yetiştirme kabileyetine bile sahip değil. Bu buradaki ironinin çelişkisi
    Herşey bir yana insan sosyal arzulu ama asosyal güdülü varlıklar olarak dünyadaki, kısaca ilişkilerdeki sorunların hiçbir zaman bitmeyeceği aşikardır. Burada ki önemli sorulardan biri ne olabildigimiz değil aynı zamanda ne olduğumuzdur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.