Şimdi Ara

Antivirus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonuna yüklenen antivirus programlarından herkes haberdardır.
    Ama benim aklıma takılan ise şu tür antivirüs programlarının olup olmadığı.

    Ben antivirüs programını cep telefonuna kurmak istemiyorum.Onun yerine cep telefonuna atacağım programları bilgisayarımdan tarayıp öyle telefona atarsam hem telefon yavaşlamaz hem virüs bulaşmaz telefona.Bu tip antivirüs programları var mı acaba?



  • arkadaşım mevcut bilgisayar antivirüs programları ceptelefonu virüslerinide bulmakta genelde. Ben şahsen ceptelefonuma dosya atarken Norton 360 ile taratıyorum.

    Kısaca bilgisayarında kullandığın antivirüs yazılımı cepvirüslerini bulur. En azından ben buluyor diye biliyorum 3 sene önce tesadüf eseri böle olduğunu öğrendim. Evde bir gün Pc başında oturuyorum bilgisayar nete bağlı fakat sayfa filan açık değil. Norton uyarı verdi virüs buldum ve sildim diye. çıkan pencereği kapadım hop 5 saniye sonra gine uyarı verdi tekrar kapadım en az 5-6 defa aynı uyarığı farklı virüs isimleri ile verdi son verdiğinde dikkatimi bir tanesinin adı çok çekti. Bende o ve önceki uyarıların ayrıntısına baktım ve anladımki cepvirüsü bu arada uyarılar gelmeye devam ediyordu çünkü bilgisayarımda bluetooth açıktı.(Cep telefonuma dosya atmak için açmıştım ancak henüz cepte bluetooth açık değildi) Cep virüsü olduğunu anladığım içinde salona gittim. Salonda annemin bir misafiri vardı aslında ona sorcaktım(Annemde de ceptelefonu var ama o bluetooth kullanmaz genelde onun açmayacağından eminim) sizmi açtınız cebinizin diye. Ayıp olmasın diye ortaya sordum. Cebinin bluetooth açık olan varmı diye. Kız (Misafir genç bir kızdı) evet benimki açık unutmuşum demezmi üstelikte açık olup olmadığına bile bakmadan şöledi. (Kısaca açık olduğunu unutmuşum demesi yalan) Sinirden kafağı yiyecektim valla. Kıza bluetooth kapatırsanız iyi olur bilgisayarımda bluetooth açık virüs algıladı dedim. Bunun üzerine kız demezmi evet telefonumda çok fazla virüs var bir ara servise vermem lazım. O anda daha da sinirlendim ama belli etmedim. Cebinde virüs olduğunu bile bile bir insan telefonun bluetooth açarmı vede herkeze görünür şekilde.

    Aslında kız kötü biride değil,saygılı efendi biri aklı başında görünüyor. Kısaca böle ciddi bir hata beklenmeyecek bir kişiydi tanıdığım kadarı ile en çokta buna şaşırdım aslında. (Annem ingilizce bildiği için kız bir şeyler öğrenmek amacı ile gelip gidiyordu sık sık eve o sebeple tanıyorum)

    Bu olay vesilesi ile bilgisayar virüslerinin cep virüslerini tanıyabildiğini ve bulup sildiğini gördüm. Norton hala aynı şekilde buluyormu bilmiyorum ama.

    Samsung innov8 telefonu var onun yabancı bir forumunda bir arkadaş telefonu Pc bağlayıp taratmış ve cebine bulaşan bir kaç virüs bulmuş ve silmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 21 Şubat 2009; 22:15:11 >




  • Arkadaşlar SymbianSigned bunun için var. Henüz cihazınızda çalışabilecek geçerli sertifikaya sahip bir virüs yok (yeni keşfedilen Sexy View* hariç), cihazınız hack'li değilse korkmanıza da gerek yok.

    * http://www.fortiguardcenter.com//advisory/FGA-2009-07.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 21 Şubat 2009; 22:45:24 >
  • Cevaplar için ikinize de teşekkür ederim.

    Ben dediğiniz gibi kasperskyla bir taratıp öyle dosya atıyorum.Ne olur ne olmaz diye.

    Virüs bir tane bulunduysa gerisi gelir artık.Bu imza işi biraz daha güvenli yapıyor ama hackerlar da boş durmuyor.Olan bize oluyor.

    Gerçi ben pek program yüklemiyorum ama olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.