Şimdi Ara

AÖL 'den Mezun Olmak İçin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan benim
    toplam kredi : 197
    alan kredi : 84
    aol de okudugu donem : 7 olucak mayıs ayındaki sınavla birlikte

    simdi ben kredimi tamamladım, onu biliyorum. mezun olmak için 8 dönem okunması şart. o da mayıs ve temmuzdaki sınavlara girince, dönemi de tamamlamıs olucam. tek sorun, ortak derslerin hepsini geçicen yada muaf olucan. alan derslerin de hepsinden en az bi kere girmiş olucaksın, (alan derslerinde başarısız olunması halinde 3 kere girilmesi sartı yok) bildigim kadarıyla. dil ve anlatımı ztn geçtim.
    suan 6 tane alan dersim kaldı hiç girmedigim. 4 tane de ortak dersim kaldı, geçmem gereken yada muaf olmam gereken. mayıs ve temmuz ayındaki iki sınavla birlikte hepsini yetiştirip diplomayı alırım diyodum. bi de ne göreyim mayıs ayındaki secilebilir derslerden, benim girmediklerim arasından sadece iki tane 'ortak' ders var. kalan diger derslerden muaf olmusum ztn, ötekiler de secmeli ders. sadece o iki dersten mi giricem ben simdi? kredimi tamamladıgım için secmelilerden yada muaflardan almama gerek yok herhalde? Bide koca bi sene daha mı kaybedicem simdi, girmedigim derslerin denk gelmesini mi beklicem?







  • Halk eğitim merkezini aramanı öneririm en doğru bilgileri ordan alabilirsin.Senin 4 değil 2 tane ortak dersin kalmıştır , diploma puanını artırmak için muaf olduğun derslerden alabilirsin.Başarısız olduğumuz dersler diplomayı etkiliyor mu bilmiyorum.
    Bir senede 3 dönem var biz 1. dönem sınavlarına girdik.Dert etme sene sonuna kadar mezunsun zaten.
  • telefonla arayarak görüşme yapmadım fakat baglı oldugum semtteki subesine gidip yüz yüze konustum. daha dogrusu konusmaya calıstım. cünkü, hiç ilgilenmiyolar, bi an once basından savmaya calısıyolar. bişe soruyosun zorla cvp veriyolar falan derken hiç bişe ogrenemedim ordan. Bi de ben diploma puanı artırma olayını bilmiyodum ya.
    Bu arada bende kalan dersler : felsefe-1 , felsefe-2, din kültürü-7 , geometri-1 , tarih-3 , tarih-4 , sosyoloji-1 , sosyoloji-2 , edebiyat-3 , edebiyat-4
    simdi mayısta bu derslerden sadece din kültürü ile geotmetri var. onları aldım. insallah temmuza biter ya. sonra üni için hazırlanmayı düşünüyorum. yetişmezse, bi sene daha gidecek :(
  • Daha fazla ders seçimi yapabiliyorsan yapmaya bak krediyi şişir diploma notuna etki ediyor
  • birşey sorucam 4 donemden girdim bende 80 kredim var alanım yok fakat ortak dersler var

    8 taneden girmeden mezun olunmuo zaten 192 kredi lazımmış

    şimdi bu ortak dersleri illaki vermemizmi gerekiyor yoksa kredi yetiyormu?
  • hem ortak dersleri vereceksin (ya da muaf) hem de krediyi toplayacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.