Şimdi Ara

Apartmana Kutu Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,


    Geçen hafta Turkcell apartman/sitenin içerisinde hattı döşeyip kutuları koydu.

    Forumda ki konuları okuyunca, 1 hafta ile 1 ay arasında değişen sinyal verme süreleri gördüm. Yeni yakın deneyimi olan arkadaşlar varsa ne zaman sinyal gelir acaba bir fikriniz var mı yakın zamanda deneyimleyen?

    Pazartesi günü bütün kabloların çekilmesi bitmişti siteye.

    Sıkıntım şu 31 Ağustos'ta fiyat artışı yüzünden indirimli alamayabilirim istediğim hızı. Ondan merak ediyorum ne zaman olur biter diye.


    Apartmana Kutu Geldi


    Turuncu fiberleri sadece kutuların içerisinden geçirip uçlarını açıkta bıraktılar yanlız. Sanırım gelip başka bir şeyler daha koyacaklar bu kutulara değil mi?

    Kutular bunlar. Sitede ki her apartmanın altında 2 adet kutu var böyle. İçleride aşağıda ki resimde ki gibi;


    Apartmana Kutu Geldi



    Bu kutular ile hangi hızları alırım acaba? Konularda okuduğum kadarı ile kimi bağlantı çeşidi sadece 100 Mbps'ye kadar destekliyormuş okuduğum kadarı ile.


    Ben 1000 Mbps almak istiyorum destekler mi acaba bu bağlantı çeşidi? Anladığım bir konu değil malesef, FTTH mi yoksa FTTB mi olduğu Apartmana Kutu Geldi 

    Fotoğrafını atıp sormak istedim o yüzden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goodmane -- 2 Ağustos 2022; 14:23:14 >







  • FTTH bağlantı 1000 mbps alabilirsin.

  • Teşekkürler yanıt için,

    Sinyal gelme süresi hakkında bir deneyimi olan var mı? İstanbul Beylikdüzünde yim. Burada çalışan arkadaşlar ile deneyimi olan var mı acaba?

  • Benim de apartmanıma bundan koydular 3-4 ay önce. 1000 mbps'e kadar destekliyormuş da ben henüz o kadar güvenmediğim için 35 mbps ile başladım 500 mbps 200 TL falandı galiba, ona yükseltebilirim paketi ping sorunu falan olmazsa. Hayırlı olsun

  • Goodmane G kullanıcısına yanıt
    Benim sinyal (Ankara/Çankaya) 1 haftada geldi. Ancak net bir süre yok 1 yıl bile sürebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mhakan78 M kullanıcısına yanıt

    Niye 1 yıl sürsün hocam :D Sinyal geldi mi abone alımına hazırdır 1-2 hafta içinde başvuru almak için kapıyı çalarlar. Turkcell sitesine düşmez ama bayi üzerinden başvurduğunuzda bağlıyorlar.

  • Güncel bilgileri paylaşayım,


    Turkcell'e ulaştım, kutular Cuma gününden beri apartmanda boş yatıyor, gelip fiber kablolarını ne zaman bağlayacaksınız, sinyali ne zaman alabiliriz diye soru sordum.

    09:45'te Ekip ile görüşüp tarafınıza bilgi vereceğiz dediler.

    10:30'da Binanın önünde konuşma sesleri duydum hemen gidip baktım 2 tane arkadaş var. Birisi yeşil yelekli. Superonline mı dedim evet dediler. Yaklaşık yarım saat öncede sinyal geliyor başvurunuzu yapabilirsiniz dediler.


    Şu anda bayi'ye ulaşmaya çalışıyorum. Ama 3 hafta önce bayi'den bilgi almak için geri arama talebi bırakmıştım, binanın içine ne zaman kabloları döşeyeceklerini öğrenmek için. Ona geri dönüş yapmış değiller.

    Şimdi Turkcell ile tekrar konuşacağım. Bayi geri dönüş yapmıyor lütfen internetimi bağlayıp açacak bir arkadaş yönlendirin diye Apartmana Kutu Geldi 

    Bakalım gün içerisinde açtırabilecek miyim.

    En azından bir tarih verirlerse güzel olur.

    Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim daha sonra.





  • Merhaba hayırlı olsun. İlk görselde, kablonun sol kısmı yaralanmış sanırım. Bir problem oluşturmuyor demek ki sinyal için ama yaralanmasa daha iyiymiş tabi.



    Apartmana Kutu Geldi
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Orayı kesiyorlar zaten. Kalın tek bir fiber yok. İçerisinde bir sürü kılcal damar gibi fiber kablo var. Yeni nesil Cat6 kablolarında olduğu gibi kablonun tam ortasından bir adet sertçe ama bükülebilen bir plastik geçiyor. Cat kablosunda bakır kablolar arası manyetik alan etkisini azaltmak için kullanılıyor diye biliyorum. Ama bunda ne işe yarar bir fikrim yok.




    Sadece benim apartmanda 2 adet kutu var bu arada. 2 Adet kablo gelmesinin sebebi, dışarıdan gelen kablo benim apartmanın altında bulunan kutulardan bir tanesinde bizim apartmana dağılıyor, ama bütünm kablo bize ait değil sadece 1-2 adet kılcal kablo benim apartmana geliyor.


    Kutunun diğeri ise Merkez, Ana dağıtım olarak ayarlanmış, bize gelen kılcal daha ileriye gitmiyor. Onu hep kesip atıyorlar daha sonra ki kutularda. Diğer kabloda kalan kılcalları alıp bir sonra ki binaya taşıyor.




    Yanlarında batarya ile çalışan bir alet var, eğer yanlış anlamadıysam işlevini, telefon kablosu gibi fiber kablosunu soyuyorsunuz, sadece fiber kalıyor açıkta, aletin 2 tane gözü var oraya kılcalları yerleştiriyorsunuz ve alet bu kılcalların ucunu hafifçe eriterek bağlıyor. Kendi üstünde mikroskop var, tamamen otomatik yapıyor, kılcalın ucunda en ufak bir kırıklık veya yamuk kesim olursa kabul etmiyor kılcalı.




    O yüzden çok fazla önemi yok binaya gelen kablonun bağlanmadan önce ucunun kırılmasının etmesinin  Apartmana Kutu Geldi 





  • iyi yapmışısnınz bize 1 ay dediler sinyal gelmesi için, 2 hafta oldu kutu konulalı ikide bir arayıp darlayayım bakalım işe yarayacak mı birde konum neresi sizin

  • ismailozcn İ kullanıcısına yanıt

    İstanbul Beylikdüzü, Yakuplu mahallesi. Bizim mahalle dışında her yerde vardı. 4 tarafımız düşmanlarla çevriliydi, pardon Superonline fiberle, tam 8 senedir... Ellerini çabuk tutsunlar artık Apartmana Kutu Geldi 


    Bu arada binanın içine fiberi kutulara yerleştiren arkadaşlardan rica ettim. Kurulum yapan bir arkadaşı aradılar, daha sonra bana numarasını verdiler. 10dk içinde oda geldi. Bir katakulli olayı yapıyoruz galiba çünkü akşam 5 buçukta konuştuğumda abi bugüne yetiştiremeyeceğim, yarın sabah geliyorum bağlamaya dedi. Yarın sabah 1000Mbps geliyor Apartmana Kutu Geldi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goodmane -- 3 Ağustos 2022; 19:1:39 >
  • İnternetim bağlandı. Aktif, kullanmaya başladım.

    Yurt dışı testi.


    Apartmana Kutu Geldi


    Apartmana Kutu Geldi

    Bu ikinci testi gördüm ne işe yarar bilmiyorum merak eden varsa diye yükledim.

    Steam download hızına alışamadı veya bir sıkıntı var tam olarak bilmiyorum çünkü steam'de en fazla 68 MB ile iniyor oyunlar. Daha sonra onun için bir test daha kendim yaparım.

    EA'de Download hızı 100-60 arası dalgalanıyor.

    Ubisoft'a bağlanamadım. Siteleri açılıyor ama Ubisoft connect bağlanmıyor bir türlü.

    Epic'te 45MB ile başladı, 33'e düştü, 78'e çıktı 45'e düştü tekrar yükseldi. Garip bir dalgalanma var gene.


    İlerleyen vakitlerde görürüm tam olarak hız durumu ne olacak ama şu anda beni tatmin etti.





  • Goodmane G kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz durumu biliyorum ama görseldeki daha çok kabloya bir şey çarpmış ve zarar vermiş gibi. Sinyalde sorun yoksa problem yok demektir. Zaten problem olursa değiştirirler onu ilerleyen süreçlerde.

  • Hayırlı olsun. Cmd ekranından tracert testi yapabilir misiniz? 146.66.155.1 adresine?


    https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117

  • Az once format attim, bi vpn yuklemistim fiil tarihinde sildigim halde arkasinda driver ve proxy icin bir suru sey birakmisti, tek tek ugrasmak istemedim.


    Simdi birazcik bakindim etrafa, su anda steam'de dwonload hizi 110 MB saniyede. Indirdiginiz oyun ile alakali download hizi daha cok. Oyun icerisinde bir suru ufak dosya iceriyorsa download hizi acayip yavasliyor. Project Zomboid indirirken 400Kb'a kadar dustu download hizi, simdi Cyberpunk indiriyorum stabil 100 MB ustu goruyorum.


    Ubisoft'a baglanmama nedeni Guvenli internetmis, onu iptal ettim. Ubisoft'ta division 2 indirken stabil 100MB geliyor saniyede.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.