Şimdi Ara

Apple ipad 9. Nesil [ANA KONU] 2021 Model 10.2inç (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
934
Cevap
62
Favori
76.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ben de 20.10.2021 tarihinde Gürgençler mağazadan uzay gri 64 gb olan modeli alarak katıldım bu gruba. %4 eğitim indirimi uyguladılar ekran koruyucu bevadaya gelmiş oldu. Logitech slim folio ve logitech crayon kalem sipariş ettim onlar da ulaştı. ürün gayet güzel akıcı. yeni bir bilgisayar -ipad arasında kalmıştık ama dizüsütümz şarja bağımlı fakat özellikleri iyi olduğundan bunda karar kıldık. tablet + kılıf 3902 tl, slim folio 899 tl + crayon kalem 519 tl maloldu. enpara 6 taksite böldürdüm. inşallah uzun yıllar kullanırız hepimiz.

  • seglopsi kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar. iPad 9 modelini satın aldım. 2 gündür kullanıyorum. Bluetooth da bağlı şekilde kablosuz bağlantıda herhangi bir olumsuzluk göremedim. Hız ve çekim gücü konusunda sorun yok. Bizim SE 2 modelinde yaşadığımız türde problemler yok. Bana göre SE 2’deki problemler Wi-Fi 6 modemden kaynaklanıyordu. iPad 9’da Wi-Fi 5 modem var ve bu modem çok daha fazla ağ buluyor ve hepsinden güçlü bir şekilde sinyal alıyor.

  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    yorumların benim için değerli, en nihayetinde se2'yi deneyimlemiş birisin. apple'dan sipariş vereceğim bende, her ihtimale karşı. beğenmezsem iade ederim, performansla alakalı bir sıkıntım yok temel işlevlerini yerine getirebilmesi önemli benim için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt

    iPad 9 tam dediğiniz gibi bir cihaz. Ben de aynı amaçla aldım. Kablosuz bağlantı benim için çok önemli. SE ile bunun kablosuz çekim performansları arasında dağlar kadar fark var. Daha ziyade en önemlisi bağlantıdan kopma durumları yok iPad 9’da. SE 2020’de başıma gelmeyen kalmadı. SE 2020 denediğim ilk Apple ürünüydü. Çok kötü bir deneyim sundu bana. O ürünü her tarafta kötüleyip durdum ve Apple’ı kara listeye aldım. Yakın bir arkadaşımın yoğun ısrarı sonucu iPad Pro’sunu inceledim. Cihazı beğenince yine Apple’a bir şans vermek istedim. Deneme amaçlı iPad alacağım için Pro’yu eledim. Air 4 için de sizin bağlantı problemlerini belirten yorumunuzu gördüm ve zaten Air 4 beğenmediğim bir modeldi. Geriye Mini 6 modeli kaldı. Çok aşırı beğenmiştim o modeli ama hem ekran problemleri çıktı hem işlemci saat hızı da düşürülmüş hem de pil performansı yeterli değil, aynı zamanda ekran boyutu da genel kullanım için küçük. Geriye kalan model bu oldu. Ben de Apple’dan sipariş verecektim ancak 6 hafta bekleme süresi verdi. Sonra Hepsiburada’ya düştüğü gibi hemen aldım. Bu modelde eksikliğini hissettiğim tek şey ekran kapalıyken dokunarak uyandırma. Bu özellik diğer yeni modellerde var sadece.





  • İpade telegram yükleniyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt
    şöyle söyleyim iphone 11 serisi, se2'yi de buraya katarsak cihazın modeminden kaynaklı değil sıkıntı anten tasarımları ile alakalı, kaldı ki intel ilk defa modem yapmıyor bir cihaza. cihazlarda genel olarak wifi sorunu var, ben de burada okuduğumdan "acaba modem kaynaklı olabilir mi?" diye düşünmüştüm.

    yaşadığım sorunları da tam olarak yazmaya çalışayım buraya öncelikle referans değerlerimi yazayım, kıyasladığım şartları. evimde 100mbit diye söylenen internet var. ethernet kablosuyla yapılan ölçümümde aldığım hız 94mbit. evimde sahip olduğum lenovo tabletimde (-ki tüm alt yapısı intel'dir bu cihazın) gördüğüm hız 90~92mbit seviyesinde. (aslında eski bir tablet olmasına rağmen 5ghz band desteği de var)

    • iphone se2 için; bazen 20, bazen 35, bazen ise nadiren de olsa 70mbit gibi değerler görüyordum. aynı şekilde eve gelen a13 yongalı cihazlara sahip arkadaşlarım da neredeyse hepsi wifi ile sorun yaşadığını söylüyordu, zaten salon'dan mutfağa geçtiğimde wifi genellikle kopuyordu. zaten bu cihazı sizde kullandınız sanıyorum fazla anlatmaya da gerek yok, wifi sorunlu bir cihazdı. hem de ben bluetooth ve şebeke performansından da memnun kalmadığım için o dönem konferans görüşme ile yürüttüğüm işlerime de engel olduğundan, fazla katlanamadım iphone12mini'ye terfi ettim.
    >bu arada not: aynı şekilde benimle aynı dönemde se2 aldırdığım arkadaşım beşiktaş-galatasaray maçını izlemeye geldiği gün son güncelleme olan ios 15.1 güncellemesi geldi, güncellemede wifi problemleri ile alakalı bir şey yazıyordu ve açıkçası wifi çekim gücü eskiye göre iyileşmiş desem yalan konuşmam. -kendisi de benimle aynı sorunlara sahipti- telefon benim olmadığından fazla da detaylı test edemedim ancak, güncelleme sonrası evden çıkana kadar modeme bağlı kaldı cihaz. kısacası araya 1 duvar girdiğinde gözle görülür bir performans artışı vardır. görsel olarak kıyaslama yaptığım diğer cihaz olan kendi cihazım 12mini kadar olmasa da eskiye göre çok iyi yazılımsal ayar yapılmış cihaza. son halini değerlendirecek olursam se2'nin koptuğu yerin yaklaşık 5-6 metre kadar ötesinde aynı modem ile 12mini bağlantıyı kopartıyor.

    • ipad air4 için; yine referans test sistemimden, yola çıkarak 60-70mbit internet hızında genellikle hız veriyor cihaz, ping durumu se2 kadar olmasa da yüksek. konferans görüşmelerde de belli bir süreden sonra sürekli anlık takılmalar başlıyor(yaklaşık 40. dakikalardan sonra). üstelik wifi konusunda yine çekim gücü tatmin eder seviyede olmadığından dolayı iade etmiştim. bu arada wifi performansı dışında iade sebeplerimden biri de ekranını nedendir bilmem tam beğenemedim, renk tonlarında da bir gariplik var gibi ama tam çözemedim. zaten mini6 da aynı ekranı kullanıyor, mini6'yı tercih etmeme sebebim ekranının ufak olmasının dışında air4 ile aynı ekranı kullanması. ayrıca mini6'da bildiğiniz gibi "jelly screen" sorunuda mevcut.

    apple'da şuanda teslimatta süre sorunu varmış dediğiniz gibi, internet alışverişlerinde de uzaygri renk neden bilmem daha pahalı fiyat yazıyor. pazartesi duruma göre eve dönerken teknoloji mağazalarına gidip bakacağım.

    bu tabletin kendi açımdan şöyle artılarının olduğunu düşünüyorum. kasası, standart parçaları ve ekranı 7. ve 8. modelle aynı parçaları kullanıyor. günümüze göre çok üst seviye üretim teknolojisi içermese de kendilerini ispat etmiş parçalar desek yanlış olmaz. ben apple'ın bir daha air4'teki ve mini6'daki ekranları başka bir tabletinde kullanacağını da sanmıyorum açıkçası.
    bunun yanında a13 işlemcisi ve 64gb hafızası da fiyatına göre beklentiler için yeterli bir cihaz.
    dediğiniz gibi modem ve/veya anten değişikliğine gidip apple bir şekilde sorunu çözmüşse gerçekten başarılı bir cihaz olmuştur da denilebilir bu cihaz için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seglopsi kullanıcısına yanıt

    Evet SE modelinde yaşadığımız sorunlar çok benzer. Ben çok sıkıntı yaşadığım için 14.3 sürümünden sonra cihazı elden çıkardım. Intel modemler konusunda da tespitleriniz ziyadesiyle doğru. Bendeki 8 yıllık Dell Inspiron notebook -Intel'in kablosuz modemini kullanıyor- evdeki Superonline 100mbit bağlantıdan 90mbit hızları rahat alıyor. SE aynı mesafeden notebook kablosuz bağlantıyı kapattığımda 50-60 bazende 25mbit civarlarında 2 çizgi çekerek kararsız bir şekilde bağlanıyordu. Benim için en büyük sıkıntı sürekli durduk yere kopmalar olmasıydı, Bluetooth kapalı olmasına rağmen. SE etrafta 10 tane ağ varsa 2-3 tanesini görüyordu ancak. Şu an iPad 9 etraftaki bütün ağları yakalıyor. Dediğiniz gibi Air 4 modeli de iyi bir çekim gücüne sahip değilmiş. Ben detaylı araştırmadım ancak tüm bunların Wi-Fi 6 desteğiyle ilgili olabileceğini düşünüyorum. Yazılımsal temelli bir problem gibi. En azından bazı Apple cihazlarda olabilir. Çünkü Wi-Fi 6 notebooklarda buna benzer durumlar yok gibi.


    Mini 6 modelinden soğutan jöle etkisi diye tabir edilen problem oldu. E-kitap, dergi okurken fark edileceğini düşündüm. O yüzden vazgeçtim. iPad 9 uzay grisi daha fazla satış adetine sahip. Tüm ülkelerde talep çok fazla o renk için. Ben zaten gümüş rengi beğendiğim için hemen satın aldım. Sıkıntısız bir şekilde aldım cihazı.


    iPad 9 oturmuş bir cihaz olmuş. Önceki nesillere ufak yenilemeler yapılmış sadece. Aslında SE modeli de bu tanımlamaya uyan bir modeldi ama nedense çok fazla sıkıntı yaşattı bana. Tek isteğim ekrana dokunarak uyandırma özelliğiydi çünkü Samsung cihazımda buna çok alışmıştım. Her açışta düğmeye basmak hoş değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    Merhaba cevap veren olmamış size zahmet bakma şansınız varmı ipade telegram yükleniyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thsnblt kullanıcısına yanıt

    Bu sorunun cevabını Google'da rahatlıkla bulabilirsiniz. Baktım yine de, App Store'da Telegram uygulaması mevcut.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pozitif Teknolojiden öğrenci indirimiyle 64gb modelini almak istiyorum ama şimdilik stok gözükmüyor. Gerçi neredeyse hiçbir yerde stok gözükmüyor. Stoklar düzenli olarak yenileniyor mu yoksa uzun bir süre beklemem gerekir mi? Apple kendi sitesinde 5-6 hafta derken hepsiburada üzerinde stok açılınca açıkçası bilemedim.


    Ayrıca apple pencil yerine wiwu pencil tarzı fason alternatifler (400tl civarı) iş görür mü? Orijinal kalem ile aralarında çok fark oluyor mu? Yorumlar genellikle olumlu ama emin olamadım. Genelde kısa notlar almak için, soru çözmek ve flowchart falan çizmek için kullanacağım.

  • Arkadaslar ipad 9 da pil sarj dongusunu nasil ogreniyoruz acaba ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremec

    Pozitif Teknolojiden öğrenci indirimiyle 64gb modelini almak istiyorum ama şimdilik stok gözükmüyor. Gerçi neredeyse hiçbir yerde stok gözükmüyor. Stoklar düzenli olarak yenileniyor mu yoksa uzun bir süre beklemem gerekir mi? Apple kendi sitesinde 5-6 hafta derken hepsiburada üzerinde stok açılınca açıkçası bilemedim.


    Ayrıca apple pencil yerine wiwu pencil tarzı fason alternatifler (400tl civarı) iş görür mü? Orijinal kalem ile aralarında çok fark oluyor mu? Yorumlar genellikle olumlu ama emin olamadım. Genelde kısa notlar almak için, soru çözmek ve flowchart falan çizmek için kullanacağım.

    Bağdat cad store da mevcut 64 GB WiFi öğrenci indirimi ile 3655 TL

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • harce74 kullanıcısına yanıt

    Ben de ikisi arasında kaldım hocam.

    air4 + ları :

    1-type-c girişi olması (mouse-klavye ve diğer aksesuarları kullanabilme imkanı, mesala type-c girişli hdml yuvalı aksesuar, usb ile veri transferi gibi)

    İpad9 da bu imkan yok. Bluetoothlu klavye-mouse kullanabilirsiniz anca


    2-Ekran kalitesi. Hem ince çerçeve hem de arada hava boşluğu olmayan liquid retina ekran. Kalemle de kağıda yazı yazma hissi vermesi. Tabi bunun dezavantajı da var ekran daha hassas.


    3-A14 işlemcisi olması. Ipad9 da A13 işlemci var ve A14 %20 gibi daha iyi performans veriyormuş. (Bende iphone7 A10 işlemci var kaç yıl oldu alalı teli ve halen yağ gibi akıyor A13 de yeni sayılabilecek güçlü bir işlemci androidle fln kıyaslarsan 4 kat fark var neredeyse)


    4-Pencil2 desteklemesi. Kalemin tabletin üstüne mıknatısla konulması ve böylece şarj da olabilmesi. Ipad9 da öncekiler gibi çirkin şekilde şarj edilebiliyor.


    Ipad9 + ları :

    1- Ipad8 de giriş versiyonu 32 gb iken artık 64 gb. Zaten yaklaşık 10 gb sistem için kullanıldığından önemi bir gelişme


    2- Yeni bir ürün olması. 1-2 aydır satışta. Air4 bu sene ya da en geç 2022 de Air5 geleceği için ucuzlayacaktır.


    3- İpad7-8 ile aynı kasa olması nedeniyle kılıf-yan ürün kalem gibi aksesuarları çok ve daha ucuz. Ayrıca, pencil1 destekliyor o da daha ucuz


    4- Tabi en önemli artısı 2000₺ daha ucuz olması. Ortalama bir kullanıcı için ziyadesiyle yeterli olacaktır. Grafik tasarım gibi işlerle iştigal edenler için air4 de kesmez pro’ya ihtiyaç duyar.


    Sonuç olarak; Ipad9 candır :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İpad 9da cok fazla wifi kopma sorunu oluyor, kronik sorun sanirim. Bir cozum bulabilen var mi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • thehawk kullanıcısına yanıt

    Ben 1 haftadır kullanıyorum. En dandik bağlantılarda bile kopma asla olmuyor. Kronik sorun olduğunu zannetmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam almaya gidiyordum, korktuğumuz başımıza gelmesin tabirle "bile bile lades" olmayalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Aldiktan sonra wifi sorunu yasandigini okumustum bir kac yerde, bu 3.gunum biraz sorun yasadim. Bir muddet daha kullanip karar verecegim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • thehawk kullanıcısına yanıt
    sorununuz tam olarak nedir, nasıl oluyor. detaylı yazar mısınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.