Şimdi Ara

Apple M1 Çipinin Etkileri Ne Olacak (Yorumlama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen haftalarda Apple, M1 çipini tanıttı. M1en son iPhone yani İphone 12 serisi ile aynı A14 CPU etrafında inşa edilmiş çiptir. On yıldan uzun bir süredir AMD ve Intel gibi şirketlere meydan okuyan ilk ve tek x86 olmayan CPU mimarisidir.
    Peki bu çip İntel ve AMD'yi korkutmalı mı? Benim düşüncem kısa vadede hayır uzun vadede evet. M1 çipleri büyük ihtimalle AMD ve İntelin pazar payını daraltmayacağını düşünüyorum. Ancak uzun vade için net konuşmak pek mümkün gözükmüyor.

    M1 çipinin Apple'a yıllık 2.5 milyar dolar kar ettireceği düşünülüyor. Bunun başka bir açıklaması ise İntel 2.5 milyar dolardan fazla getirisi olan bir müşterisini kaybetti. Zaten AMD rekabetinde geri düşmüş olan İntel borsa da hisse değerleri 5 Hazirandan bu yana yaklaşık 20 dolar kayıp yaşadı. İntel gibi bir devin yıkılacağını söylemiyorum ancak işler cidden kötüye gidiyor. Umarım 2. IBM vakasına tanıklık etmeyiz.

    Not: Bu yazı bir yorumlama yazısıdır yani kendi fikirlerimi dile getiriyor çok fazla teknik ayrıntıya girmiyorum. Kendimi ve yazı dilimi geliştirmem için önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Bir başka yazıda buluşmak dileğiyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Hasancım bir gün değil de bir kaç ay beklesen belki bir kaç yıl , sanki okudukça bilgi birikimin de artar , yorumlayacak seviyeye gelir , hemde yazı dilinde otomatik olarak gelişmiş olur. Sen mutlaka yaz yine ama büyük etkiler okumalar olmasını beklemeden yaz, ateş te yanmaya kıvılcımla başlıyor.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, okuma yapmanız lazım, malum teknik konuları ilgili makalelerden (haber sitelerinin slonganvari içeriklerine bel bağlamayın) ve yazı kabiliyetini zenginleştirmek içinse düzenli ve bol kitap okumak gerekli.

  • Benchmark skorlarını günlük kullanıma da yansıtırsa inanılmaz bir şey var ortada. Fansız çalışabilen incecik bir bilgisayarın kalın ve ağır kendisinden 2 kat pahalı notebooklardan daha iyi performans vermesi söz konusu, ekran kartı için de gtx 1050ti ayarında diyorlar bana inanması zor geliyor ama böyle bir şey gerçekleşirse bir sonraki notebook um mac-os kullanmayı sevmediğim halde macbook air olur.

  • Teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uzun vadede kazanan yaptıkları yeni mimariyi piyasaya hiç sürmeden(tersine mühendislik ile patentten kaçarak çakmasının üretilme riski kalkıyor) cloud gaming (veya cloud computing) olarak ucuza bilgisayar kiralayan firmaların kazancına olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 23 Kasım 2020; 7:8:46 >
  • Daha yolun cok basinda arm.islemciler desktop veya laptop pazarinda. Uzun vadede gelecek vaad eden bir mimari.performans olarak m1 gerçek dünya testlerinde biraz hayal kırıklığı an itibari ile ama farklı arm üreticilerinin oyi a girmesi süreci hızlandırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.