Şimdi Ara

Apple, Macbook Pro'da dokunmatik OLED ekrana geçiş yapabilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, Macbook Pro'da dokunmatik OLED ekrana geçiş yapabilir!
    Gelecek yılın ilk yarısında Apple'ın 11 ve 13 inç iPad modellerinin OLED ekran ile güncellemesi bekleniyor. Yeni modeller güncellenmiş kasanın yanında ilk OLED ekranlı iPad modelleri olacak. Bununla yetinmeyen firma iddialara göre gelecekte MacBook Pro modellerinde de OLED ekran yanında ilk defa dokunmatik ekran teknolojisini getirmeyi planlıyor.



    Mevcut Macbook Pro'larda standart LCD ekranlara göre daha iyi renk üretimi ve kontrast değerlerine sahip olan mini LED ekranlar kullanann firma bununla yetinmeyerek çok daha iyi renk aralığı ve kontrast sağlayan OLED ekranlara geçmeyi planlıyor.



    Daha sonra MacBook Air'e de gelebilir



    Twitter (X)'da genellikle Samsung ile ilgili sızıntılarda bulunan Revegnus kullanıcısının iddiasına göre 2026 yılında gerçekleşmesi beklenen geçişe ek olarak firma MacBook Pro'lara dokunmatik ekranları da entegre edecek. Hatta daha sonraki yıllarda bu teknoloji MacBook Air serisine de gelecek.






    Eğer bu geçiş gerçekleşirse macOS arayüzünde büyük değişiklikler gerçekleşmesi gerekecek. Çünkü mevcut arayüzdeki elemanlar dokunmatik arayüz için küçük kalıyor.



    Yeni teknolojiyle dokumatik katman ekrana entegre olacak



    Kaynağa göre ekranlar Samsung ve LG tarafından sırasıyla "Y-OCTA" ve "Touch On Encapsulation" teknolojileriyle üretilecek. Bu teknoloji sayesinde dokumatik katman panele entegre olarak üretim gerçekleşecek. Böylelikle daha ince ve düşük maliyetli panel üretimi mümkün olacak. Şuanki teknolojide ise dokunmatik katman ayrı olarak imal edilip OLED panele ekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Apple Vision Pro’nun çıkış tarihi ortaya çıktı



    2026-2027 gibi gerçekleşmesi beklenen değişiklikler eğer hayata geçerse iPad ile MacBook'lar arasındaki ayrım iyice azalmış olacak. Böyle bir geçiş mantıklı mı değil mi siz ne düşünüyorsunuz?



     




    Kaynak:https://wccftech.com/oled-macbook-pro-with-touchscreen/
    Kaynak:https://twitter.com/Tech_Reve/status/1726465957340787061







  • geçebilir ... windows 8 den beri ara ara bu haber çıkar.

  • Ne yoksa dünyanın ilk dokunmatik katlanabilir bilgisayarı mı geliyor :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada kim ekranda bolca parmak izi olan bir laptopa bakmak ister merak ediyorum. Dokunmatik zaten iPad tarafında var. Laptopun olayı klavyesi ve uygulamaların bilgisayar kurulumu üzerine olması. Masaüstünün mobil hali. Tabletler henüz laptop gibi kullanım esnekliğine sahip değiller. Bu iş tablet ve laptop arası farkı, dokunmatik ekranlı fiziksel klavyeli Blackberry ve sadece dokunmatik ekranlı iPhone gibi basite indirgemeye benziyor.

    Bence daha inovatif şeyler eklenmeli. Mesela trackpad nasıl macbookta fark yarattabiliyor? Mac'lerdeki touchbar benim halen aktif kullandığım ve beğendiğim bir özellik. Yeni nesilde devam ettirmediler ve öldürdüler. Gayet güzel inovasyondu bence. İleride fiziksel tuşların yerini alabilecek çift taraflı dokunmatik ekrana da geçerler şaşırmam. Şu an bile örnekleri var.

  • Bence de gereksiz. Windows kullananlar dokunmatik ekran kullanıyorlar mı cidden? Hiç görmedim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.