Şimdi Ara

Apple Watch ile Android Telefon Kullanmak // S24U + Apple Watch Ultra - Genel Kullanım Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu konuyu açmadan evel bir süredir kullandım, denemeler yaptım ve genel olarak neler yaşandığını tecrübe etmeye çalıştım. Baştan kısaca söylemek gerekirse burda yaptığım şey, Apple Watch u başka bir Android cihaza bağlamak değil elbette, bu zaten mümkün değil, yedek bir iphone u kullanıp, yanımızda taşımadan sanki Apple Watch, Android e bağlıymış gibi bildirimleri almak, gelen aramaları görmek yani iphone u arka planda çalışan bir server gibi çalıştırıp sanki Watch, Android telefona bağlıymış gibi bir hissiyat yaratmak.


    Bununla birlikte bu konunun lüks bir tüketim olduğunu da söylemeden geçmeyeyim zira hem ekstra bir iphone alınmak zorundasınız + watch ın hücresel planı aktif olmalı ki bu da aylık ödemeye tabi. Ama yinede parası vs ok olsa bile tam net bilgiler bulamamıştım öncesinde. Bu olayı denemeden, yabancı forumlarda reddit dahil konu açtım, hiç kimsenin bilgisi yok, bir çok kişide olmaz dedi. Şimdi neye olmaz dediler (çağrıları, sms leri, whatsapp bildirimlerini alamayacağımı söyledi herkes), ben ne işlemler yaptım, ne şekilde kullanıyorum, neler yapılıyor, neler yapılamıyor bunları madde madde anlatacağım.



    Sistem Kurulumu


    Ben normalde 2 cihaz, bir android, bir ios cihaz kullanıyorum. Hep Apple Watch ın Android ler ile uyumu olsa bir daha iphone almam diye de kendi kendime de söylediğim, forumda da yazdığım çok oldu. Bu konu aslında biraz da buradan çıktı zira Android tarafında Samsung kullanıyorum ve aynı ekosistem ile devam etmek istediğimde Samsung un bana göre düz Apple Watch ın yanından geçen alternatifi dahi yok, Apple Watch Ultra ise çok başka bir seviyede. Neyse, konumuza dönersek, kafamdaki ana amaç tek cihaza düşmek ve Apple watch dan vazgeçmemek idi kısaca.


    Elimdeki Android cihaz S24U, diğer cihaz ip15 pro idi ama bu işlemi yaparsam böyle pahalı bir cihazla yapmayacağım varsayımı ile performansı da görmek adına elimde yedek duran iphone XR ile deneme yapmaya karar verdim. Burda mesela aklıma gelen diğer alternatif ise iPhone SE olur, hem diğer iphone lara göre çok daha ucuz hemde güncelleme ömrü halen var. Bu konu önemli zira Apple Watch lar genelde son sürüm ios istiyor.


    Android --> S24 Ultra * Fiziksel sim

    Apple -- > iPhone XR * sim boş

    Watch -- > Watch Ultra 1 Cellular * Hücresel plan aktif


    Şimdi burda önemli adımlardan biri, saatiniz Ultra olmak zorunda değil ama kesin olarak Cellular destekli olmalı. Olmasa da olur ama o zaman her daim Wifi olan ortama mahkum kalırsınız (yada android cihazdan internet paylaşımı yapmalısınız saate, bu da pil ömrünü etkileyecektir ve android cihaz daha fazla ısınacaktır) bir anlamı kalmaz, neden olduğunu ileride daha detaylı anlatacağım.


    Öncelikle Android cihazımızı kuruyoruz, kendi kullanım senaryomuza göre hazır ediyoruz, ana cihazımız bu olacak. Daha sonra iphone u kuruyoruz, onu da Android de kullandığımız, bildirim almak istediğimiz tüm uygulamaları indirerek hazır hale getiriyoruz, Apple Watch ı da kuruyoruz ve hücreselini de aktifleştiriyoruz, (ben bu adımı yaparken sim kartı da iphone içine takarak yaptım bu işlemleri, sonra çıkardım). Burda benim için en kritik uygulama Whatsapp. Whatsapp a yeni gelen özellik ile iphone a kurduğumuz Whatsapp'a, sağ üst köşeden ikincil cihaz olarak bağla seçeneğini seçiyoruz (yedek çağırmıyor yada telefon numarası kaydetmiyoruz yani) ve android cihazımız üzerinden cihazı bağlıyoruz, bu sayede aynı anda iki farklı platformda resmi Whatsapp uygulamamız aktif oluyor, iki cihazın hangisinden isterseniz, resimde gelse, diğerine de gelir, mesaj da gelse gelir, keza silseniz de yine diğer cihazdan da silinir.. Whatsapp Web deki benzer mantık diyebiliriz. Telegram da sorun yok, onda zaten direk girebiliyorsunuz.


    Tüm işlemler bitip, tüm cihazlar bildirim vs yönünden hazır olduğunda en optimum olan iphone u başka bir adreste bırakmak, yani ben örnek olarak ailemin evinde şarja bağlı bıraktım. Bunu neden yaptım, zira telefon ile cihaz birbiri yakınında iken ana cihazımız olan yani sim kart takılı olan Android cihazımıza çağrı geldiğinde, saat öncelikle bağlı olduğu telefona gelen çağrıyı aktarma işi yaptığından ve sim kart olmayan iphone a da hali ile çağrı gelmediğinden gelen çağrıları göstermiyor ancak cihaz ile telefon ayrı lokasyonlara alındığında, saat tamamen LTE ye geçiyor ve tüm çağrılar Android cihazınız ile aynı anda saatinize de geliyor. Bu konuya takılmıyorsanız yada gününüzün çoğu ev dışında geçiyorsa, iPhone'u kendi evinizde bırakabilirsiniz elbette. Biz ağırlıklı evden çalıştığımız ve evdeyken de gelen çağrıları görmek, zaman zaman cevaplamak istediğim için bu yolu seçtim.


    Şimdi gelin bu kombinasyonda Apple Watch ile neleri yapıp, neleri yapamadığımıza kısaca değineyim;



    Neler Yapabiliyoruz?


    Bunu şu şekilde hayal edin, elimizde bir Android cihazımız var, kolumuzda Apple Watch var, başka hiçbir cihaz yok ve dışarıdayız yani Wifi olmayan bir ortamdayız..


    * Whatsapp tan gelen tüm bildirimleri, okuyup aynı zamanda cevap verebiliyoruz. Resmi Whatsapp uygulaması geldiğinde Watch'a, resimleri falan da görebileceğiz (şu anda Watch ta, Whatsapp tan gelen resimler gözükmüyor)

    * Telegram da keza aynı.

    * iMessage lara da yine sorunsuzca erişimimiz var ancak sadece mail üzerinden gelmesi koşulu ile (yani bizim telefon numaramıza değil, mail adresimize atılmalı). Yine mail üzerinden sesli Facetime ile görüşme yapabiliyoruz.

    * Tüm çağrıları sim kart takılı olan Android telefon ile aynı anda görebiliyor, birinden cevapladığımızda diğerinde de otomatik olarak çağrı kapanıyor, birinden meşgule attığımızda keza yine diğerinden otomatik olarak çağrı kapanıyor ve bu şaşırtıcı şekilde aynı anda oluyor sanki birbirlerine bağlıymış gibi.

    * Spor yapıyorsanız, tüm aktivite takibini görebiliyorsunuz saat üzerinden.

    ** Bunun yanına iki yıldız koyuyorum zira benim için çok önemli bir olaydı bu. Çevremdeki çoğu kişi özellikle ailem iPhone kullanıyor ve biz Bul uygulamasını oldukça sık kullanıyoruz, işte neredeyiz, ne zamana gelebiliriz, bununla birlikte işte cihaz takibi, airtag kullanıyoruz bunların takibi vs. Apple da bir özellik var arkadaşlar, normalde ana konumunuz her zaman telefonunuz baz alınır ama burdaki kritik konu şu; Eğer sizin aynı zamanda Cellular özellikli bir Apple Watch'ınız varsa ve iPhone ile Cellular Watch birbirinden ayrılır ise (yani diyelim iPhone kullanıyorsunuz, spora giderken yanınıza almadınız ve sadece Cellular saatle gittiniz) ana konumuz otomatik olarak Cellular Watch a atanıyor. Benim tek cihaz Android kullandığım dönemde bizim için sorun olan konulardan biri bu idi. Bu olay ile bu da tamamen ortadan kalkıyor zira dediğim gibi ana konum cihazınız Cellular Watch olduğu için Android cihaz ve Apple Watch ile dışarıda gezdiğinizde tüm Bul üyeleri sorunsuzca konumunuzu görebiliyor, sizde saatten onlarınkini görebiliyorsunuz, aynı zamanda Airtag gibi cihazlarında konumunu görebiliyor, işte ses çal gibi komutlarını kullanabiliyorsunuz.

    * Authenticator tarzı uygulamalar kullanıyorsanız, iPhone ada Android in aynı uygulamaları kurduğumuz için, Authenticator onayını da yine hiç telefonu ellemeden saatten onaylayabiliyoruz.

    * Kısaca Android telefonda bildirim gelmesini istediğimiz uygulamaların aynılarını iPhone 'ada kurduğumuz için, orada gelen uygulamaların aynı bildirimlerini, Apple Watch ta alabiliyoruz. Takvim, toplantı bildirimleri dahil.

    * Peki sms leri ne yapacağız? Cevap Beeper. Burdaki tek şart Android cihazda da Google Mesaj kullanmak (ki ben bu şekilde kullanıyorum) Beeper uygulaması ile birçok uygulama mesajlaşmasını tek platformda toplayabiliyoruz, diğer hizmetlerine ihtiyacımız yok, biz sadece Google Sms i kullanacağız. Bilgisayara uygulamasını indirip kurulum yapıyoruz (bilgisayarın hep açık kalmasına gerek yok, sadece kurulum aşamasında ihtiyacımız oluyor) ve Android cihazımız ile hesabımızı tanımlıyoruz, sonra evde bırakacağımız iPhone'a Beeper uygulamasını kuruyoruz ve tüm Google Mesajlar böylelikle elimizin altında. Android telefonunuza gelecek olan tüm sms ler böylelikle Beeper ile iPhone'a ordan da saatinize gelmiş oluyor.



    Neler Yapamıyoruz?


    * Çağrı geldiğinde normalde iPhone + Watch kombinasyonunda ben her daim Airpods ile kullanırım ve kulağımda tüm gün takılı durur. Bu senaryoda, saatten de cevaplasam, telefondan da cevaplasam konuşmaya Airpods ile devam ederim. Burda Airpods, Android cihazıma bağlı, eğer saatten cevaplar isem saatin hoparlörü ve mikrofonu ile görüşmeye devam etmem gerekli, kulaklık üzerinden yada işte Android telefon üzerinden cevaplarsam zaten sorun yok yine kulaklık ile görüşmeye devam ediyorum. Çok büyük bir problem değil ana amacım saatten kimin aradığını görmem, zaman zaman da saatten cevap vermek, o durumda da yapabiliyorum ama kulaklığı kullanamıyorum sadece.


    * Marka farketmeksizin saat + telefon aynı ekosistem kullananlar bilir, bir bildirim geldiğinde, telefon elinde değil ise, bildirim saatine yönlendirilir ve telefonu eline almadan, saatten bildirimi okuman sağlanır ana amaç budur. Burda bir ekosistem üzerinden yürümediğimiz için ikisine de benzer şekilde bildirim geliyor, yani şöyle düşünün ting diye Samsung'a geliyor, bir saniye sonra da ting diye Apple Watch a bildirim geliyor. Bu sürekli olduğu zamanda sinirimi bozmaya başladı. Bunun çevresinden dolanmak içinde, Android tarafındaki çok kullandığım yada öncelikle saatten okumak istediğim bildirimlerin sesini ve titreşimini kapattım ve cihazın ekranı kapalıyken de açılıp bildirimi gösterme imkanını iptal ettim. Yani seçtiğim bildirimler geldiğinde Samsung'un cihazı simsiyah kalsın, hiçbir ses ve titreşim çıkarmasın, sadece Apple Watch a gelsin, ben görüp telefon üzerinden müdahale etmek istediğimde kendim kilit menüsünden gelen bildirimi seçeyim ve cevaplayayım. Bu ayarlar ile de bu sorunu çözmüş oldum.


    * Telefon numaramız ile iMessage alamıyoruz. Kamera olmadığı için görüntülü facetime da, tahmin edebileceğiniz gibi yapamıyoruz.


    * iPhone yanımızda değil iken Watch uygulamasına erişimimiz yok, ne derece sorun yaratır bilemiyorum ama sonuç olarak yok.


    * Bankacılık uygulamaları güvenlik gereği, bildirimleri, tek cihaz üzerinden verdiği için, hesabınıza gelen ödeme vb. bankacılık uygulama bildirimlerini saatte göremiyoruz maalesef. Bunun için tek cihazı iphone tanımlayıp, bankacılık uygulamaları da buna kurup bildirim alabiliriz Watch tan ama bu seferde ana cihazımızdan bankacılık uygulamalarına girdiğimizde, iphone daki uygulama iptal olacağından yine bildirim alamayacağız, yani kısacası bu, şu an için mümkün gözükmüyor.


    1 aylık kullanım tecrübeme göre %95 oranında sorunsuz bir kullanım yaptığımı, sanki iPhone ile dolaşıyormuş yada Apple Watch, Samsung telefona bağlıymış gibi bir hissiyata kapıldığımı söyleyebilirim. Bu konuyu farklı tecrübelerim oluşursa işte şunu yapıyoruz, bunu yapamıyoruz vs. gibi güncelleyeceğim. Uzun bir yazı oldu, şimdilik aklıma gelenler bu şekilde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 27 Şubat 2024; 15:28:30 >







  • Harika bir yazı hocam, elinize sağlık. Kafamdaki bütün sorulara yanıt buldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.