Şimdi Ara

arabanin tozunu alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kırmızı astra j araca sahibim bir ay oldu alalı araç 0

    Merak ettiğim soru şu arabayi 4-5 günde bir kovaya su doldurup içine biraz sabunlu su ekliyorum bezle Üstünkörü siliyorum tabi tam temizlenmiyor. Oturduğum yerde hortumla felan yıkamam mümkün değil e 4-5 günde bir de yikamaya götüremem. Aracın tozunu almak için sünger vs artık neyse öneriniz varmı gaz yağı felan diyolar, bide bu camları felan parlatmak için bişeyler kullanıyolar onlarıda bilmiyorum tam

    Bunlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardimci olursa önerilere açığım ne almam gerek nasıl silmem gerek gibi..

    İnternette araştırdım düzgün bişey bulamadım, konunun çok basit oldugunu biliyorum ama 19 yaşındayım ve yeni araç sahibiyim bilmiyorum böyle işleri, kolay gelsin şimdiden teşekkürler







  • Bırak tozlu kalsin. İç mekanı güzelce sil süpür yeter. Boş yere haftada bir falan yikatip paranın boşa harcama. Ayda bir yıkansa yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 23 Mayıs 2015; 14:53:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Bırak tozlu kalsin. İç mekanı güzelce sil süpür yeter. Boş yere haftada bir falan yikatip paranın boşa harcama. Ayda bir yıkansa yeter.
    Dışını ayda bir yıkadığım için bizimkiler bazen çok pasaklısın derler. Ama içini olabildiğince temizlemeye çalışırım. Spreyler ve cilalı temizliyiciler işini görür.
  • 4 ayda sadece 1 defa yıkattım
    şu an üzerinde 0,4 mm çamur var
    içi temiz olsun yeter
  • 1TL atınca çalışan makinalar var. Onlardan yok mu çevrede/yol üstünde vs.?
  • İçini de temiz tutuyorum hocamda aracın o parlaklığını seviyorum o yüzden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firstbelieve

    İçini de temiz tutuyorum hocamda aracın o parlaklığını seviyorum o yüzden

    çizerler
    nazar değer
    kirlenmek güzeldir
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    allah korusun hocam
  • Hocam aracı o şekilde silmeyin kılcal çizikler oluşturursunuz. Tazyikli su bile tutsanız araçta kir yapışıp kalıyor ve silince çiziliyor. En iyi araba yıkama şekli önce arabayı ıslatıp sonra köpük sıkıp yıkama eldivenleriyle ovalayıp tazyikli suyla temizlemektir. Ayrıca bırakın dışı pis kalsın arkadaşlar da söylemiş pırıl pırıl araba milletin gözüne batıyor. Hafta sonu bir benzinlikte yıkarsınız 1 haftada öyle aşırı da kirlenmez zaten.
  • Bende aynı durumdayım biyandan iyide oluyor, kirli arabaya çocuklar bile yaklaşıp çizmiyorbazen yakıt aldıkça benzincide yıkatıyorum.kuşlarda mıçmasa hiç yıkatmıcam boyası zarar görmüyor daha iyi.
  • Hocam bu benzinlikteki donen fırçalar çiziyo felan diyolar doğru mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstbelieve -- 23 Mayıs 2015; 14:52:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firstbelieve

    Hocam bu benzinlikteki donen fırçalar çiziyo felan diyolar doğru mu

    sadece çizmiyor anten ve dikiz aynasıda kırıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firstbelieve

    Hocam bu benzinlikteki donen fırçalar çiziyo felan diyolar doğru mu

    Az önce bahsettiğin makinede yıkattım 1tlher zaman yıkatıyorum bir zararını görmedim, bazıları basınçlı su tutuyor o daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    quote:

    Orijinalden alıntı: firstbelieve

    Hocam bu benzinlikteki donen fırçalar çiziyo felan diyolar doğru mu

    Az önce bahsettiğin makinede yıkattım 1tlher zaman yıkatıyorum bir zararını görmedim, bazıları basınçlı su tutuyor o daha iyi.

    Alıntıları Göster
    Ben de arabama çok düşkünüm de 4-5 günde bir yıkamak nedir hocam. Onun yerine ayda 1 cilalı yıkamaya verin 5 TL fark verirsiniz normal yıkamanın üstüne. Toz vs. kayar gider. Yağmurlu günlerde bile ayna gibi geziyorum aracım siyah. Ama cilanın ömrü de 1.5 - 2 hafta sanırım tam bilgim yok da şiddetle öneririm.




  • Valla kardeşim benim 2 aracım var birisi garajda durur siyah renk çok nadir binerim diğeride sürekli bindiğim araç gümüş renk içini çok temizlerim her benzinlige ugramamda sağolsun orda yıkarlar önceden çok üstüne düşerdim ama sürekli çizerler yada bebelerin ilgisini çekerdi ama şimdi üstünde bir karış toz olsa daha iyi diyorum hem güneşten koruyor hemde araca dayanan popolardan 😄
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

    Valla kardeşim benim 2 aracım var birisi garajda durur siyah renk çok nadir binerim diğeride sürekli bindiğim araç gümüş renk içini çok temizlerim her benzinlige ugramamda sağolsun orda yıkarlar önceden çok üstüne düşerdim ama sürekli çizerler yada bebelerin ilgisini çekerdi ama şimdi üstünde bir karış toz olsa daha iyi diyorum hem güneşten koruyor hemde araca dayanan popolardan 😄
    süngerle falan daha zor ve sabun kalıntısı kalır.
  • Aracı resmen toz partikülleriyle zımparalıyorsunuz. Çizikler yavaş yavaş oluştuğu için şimdilik parlak geliyor gözünüze fakat bir sene böyle yıkamaya devam ederseniz parlaklıktan eser kalmaz.
  • Hafta sonları Göturuyorum benziliğe dışını kendileri yıkıyor zaten bende siliyorum temizliyorum tertemiz oluyor tabi bu birazda sevme işi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Maxy_

    Aracı resmen toz partikülleriyle zımparalıyorsunuz. Çizikler yavaş yavaş oluştuğu için şimdilik parlak geliyor gözünüze fakat bir sene böyle yıkamaya devam ederseniz parlaklıktan eser kalmaz.

    HaklısıniZ hocam 2-3 kere yaptım zaten zararlı olabileceğini düşündüm ondan konu açtım teşekkür ederim bundan sonra ayda bir yikatirim
  • Taksicilerin birçok tekniği var onlara sormak lazim ama araba 5 yılda boyasi soluyor her gün hergun silincede
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.