Şimdi Ara

Araç dururken içi neden ısınmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela araçla 50-100 km yol yaptınız. Yol boyunca ısıtıcıyı açtınız aracın için fırın gibi oldu . Yolculuk bitti arabanın içinde oturmanız gerekti. Araba çalışır vaziyette sabit dururken üfledigi hava git gide soğumaya başlıyor. Nedeni nedir ? Motor suyu sabit 90 derece değil mi ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Araç uzun yolda giderken, motor daha yüksek devirde ve performanda çalıştığı için ürettiği ısı (hem radyatör sıvısı ve motorun kendisi) daha fazla. Radyatördeki sıcak sudan alınan sıcaklığın fan ile içeriye üflenmesinin yanında, uzun yolda aracın ön tarafında giren havanın motor gövdesi üzerindeki ısının bir kısmını kabinin ön ve alt tarafına aktarması olabilir. Bu tabi benim tahminim, bilimsel ve deneysel bir alt yapısı yok.  

  • Arıza emaresi. İç kalorifere yeterli su gelmiyor olabilir. Kalorifer vanası arızalı ya da devridaim düşük devirde basamıyor da olabilir. Kaloriferin tıkalı olması, suyun çok azalmış olması vb de ihtimaldir.


    Durduğu yerde motor daha da ısınır. Giderken önden gelen rüzgar radyatörü soğutmakta ama dururken daha zor soğumaktadır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.