Şimdi Ara

Araç Garantisini Bozmayan TSE Belgeli Özel Servisler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
3.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün bi programda dinledim. TSE 12047 M1 belgesi olan özel servisler aracı üretici garantisinden çıkarmıyormuş. böyle markalaşmış yerler var mı? oto grup dedi adam konuyu açarken bursada olduğunu gördüm google da. mesela vw için senelik bakıma buraya gidilse garantiyi bozmuyor mu?




  • Emin değilim fakat Bosch Car Service'lerin dediğiniz şekilde olması lazım
  • şimdi bakındım biraz bursada https://www.grup-oto.com/ sitesi var. yetkili servisten ne kadar ucuz acaba. atıyorum ben polo alırsam garantisi bozulmuyorsa buraya gidersem yetkili servis 1500 diyorsa burası 1100-1200 mü diyecek. tecrübesi olan yazarsa süper olur.

  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

    sitesinde 12047 belgesi ile ilgili yazı göremedim. birde tabi ne kadar arkasındalar yaptıkları işin böyle firmalar. buralra gitmeye değer mi

  • TSE belgeli yerde bakım garantiyi bozmuyor teoride doğru. Pratikte hiçbir marka bakımı dışarda yaptırırsanız garanti konusunda size yardımcı olmaz. Anca davalık olup senelerce uğraşırsınız.

  • Arkadaşın dediği gibi teoride olur ama pratikte zor hatta imkansıza yakın. Özellikle motor,şanzıman,elektronik vs gibi pahalı garanti değişimleri yetkili servislerde bile kolay değilken bir farklı bir işletmenin yaptığı işlemden sonra bunu garantiye sokmak iyice zordr.


    Ayrıca teori kısmına geri dönersek iş sadece TSE belgesi almak ile bitmiyor ki belgeyi almak çok zor değil yetkili servislerin fiyatını yükselten o özel aletlerin, gelişmiş cihazların, personel eğitimlerinin vs vs TSE belgeli kuruluş tarafından alınması gerekiyor. En basit örnek vereyim, piyasada 500 TL 'ye de akü şarj cihazı var 10 bin TL'ye de tabi daha pahalıya da. Şimdi siz 10 bin TL'lik cihaz alıyorsanız fiyatlarınız da ona göre olur. Yoksa servislerde kullanılan arıza tespit cihazları dahil birçok cihazı özel servislerde alır da onları aldığı zaman da işte fiyatları sanayi fiyatı olmaz.

  • tse belgeli serviste bakım hiç ucuz değil. ben yaptırırken aradakı fark %30 du.

  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    %30 derken %30 kendi servisinden daha ucuzsa yeterli sanki hocam

  • Yetkili servisler gerçekten antipatikler.

    Hele yazın ortasında 40-50₺ ye cam suyu koymuyorlarmı (üstelik sormadan.

    Neymiş baştan söylemeniz gerekiyormuş. Kardeşim sen sormuyorsunki ben nerden bilipte söyleyim.

    O zaman pasta cikada yapmayın falan diyim yani mazallah yaparsınız falan :(
  • Avukatsanız doğru, gider tse belgeli serviste bakımı yaptırırsınız, garantilik bir durumda uğraşıp gerekeni yaptırırsınız. Değilseniz yine çözülür ama çok uğraşırsınız. Zamanında servise de sordum, garanti bozulur diyemiyorlar fakat en iyi bakım serviste yapılır tarzı yuvarlak konuşmalar oluyor.


    İyi niyet garantisi ise direk uçuyor. Psa grubunda adblue sorunu, vw grubunda dsg sorunu gibi durumlarda garantin bitmiş, rakam bu deyip geçiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÜmitATMACA

    Yetkili servisler gerçekten antipatikler.

    Hele yazın ortasında 40-50₺ ye cam suyu koymuyorlarmı (üstelik sormadan.

    Neymiş baştan söylemeniz gerekiyormuş. Kardeşim sen sormuyorsunki ben nerden bilipte söyleyim.

    O zaman pasta cikada yapmayın falan diyim yani mazallah yaparsınız falan :(

    Hocam hangi servis 40-50 TL ye cam suyu koyuyor gerçekten merak ettim. Benim Duster'a yetkili servis, Cam Suyunda; Saf Su ve Würth ün konsantre sabununu koymuş ve 7,5 TL fatura etmiş?

  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Doğuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÜmitATMACA

    Doğuş

    Niye şaşırmadım acaba?

  • tefennili kullanıcısına yanıt
    aynen hocam allah yarattı demiyorlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÜmitATMACA

    aynen hocam allah yarattı demiyorlar :)

    özel servislerde farklı değil üstadım. qashqai aracım varken gittiğim özel serviste ağzına kadar cam suyu dolu olduğu halde 5 lt cam suyu kondu diye faturaya eklemişler. yıllardan beri giderim illa az da olsa kazık atacaklar ne de olsa alışkanlık 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.