Şimdi Ara

Araç kaputunda yer alan sorun için ne yapabilirim ? Önerisi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, 2 gün önce Toyota Corolla 2021 model hybrid bir araç aldım. İçimede çok sindi çok memnunum. Fakat o kadar kontrol ve expertize rağmen bugün kaputta 2 bölgede sorunu yeni farkettim. Gün ışığında zor görünüyor muhtemel. Görüncede sadece nemli bez ile silmeye çalıştım fakat daha dikkatli bakınca konunun daha vahim olduğunu gördüm. Araçta hiç boya yada lokal boya olmayışı önemli bir kriterdi bana ama bunları görünce tadım kaçtı. Şahsi fikrim daha önce kuş pisledi ve kuruyunca yapılan bir kuru kuruya temizleme sonucu oluştular.


    Ben şimdi bu konuda ne yapabilirim ? Mini onarım, zımpara üstü cila, rötuş vb ? Hangi firma iyidir İstanbul’da. Kaputu komple boyatmam yada sök tak yaptırmam ama korkum bu alanlar büyümesinde . Sadece kaputu karbeyaz ppf kaplatsamda sırıtacak. Var mı önerisi olan arkadaşlar? Maliyeti aşırıya kaçmadıkça önemli değil. Tek derdim belirgin olmasın bu kadar.


    görselleri ekliyorum. İkiside kaputun orta kısımlarına doğru bir alanda.

    Araç kaputunda yer alan sorun için ne yapabilirim ? Önerisi olan?


    Araç kaputunda yer alan sorun için ne yapabilirim ? Önerisi olan?

    Şimdiden zamanınız ilginiz için teşekkürler .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mikroskopla mı çektin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnstagramda çelik rötuş adı altında bir takım onarımlar mevcut , yorumlarda iyi ama tecrübe etmedim.. Arastirin akliniza yatarsa o uygulama + ustune ppf kaplama ile hem gozunuze hitap eder hem de kus kakalari zarar vermez.. arabami bayiden cikartir cikartmaz tavan ve kaputu ppf kaplama yaptirmistim , cizilsin boyansin degissin hic sorun degil yeterki su kus kakalarinin izleri olusmasin cok huylandiriyor.. kuslari da cok severim muhabbet kusum var ama ahh o kakalari yok mu kakalari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senged kullanıcısına yanıt

    iPhone 15 ile çekildi. Sadece ilgili alanı crop ladığım için yakınlaşmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Kendilerine ilettim. Sedef beyaz olmadığından boyasız hallederiz dediler ama kendileri Ordu daymış :( Ben İstanbul’da..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlara takılmayın ben arabayı her yikadigimda yeni bişey oluyor saldım artık ya kedi üstünden atlıyor ya yolda yürüyen biri elindeki poşeti çarpıyor ya bisikletli scooterrli veletler surtup geçiyor artık nüfus planlaması olmayınca olağan seyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rötuş+pasta cila+ seramik kaplama+ppf kaplama diyorum toyota boya konusunda sıkıntıları olan firma bilen biler eski boya dökülmesi vardı.Kaplamacıyı iyi seçin biraz maliyetli olacak ama kötü kaplama yaparsanız kaplamayla beraber boyayı da sökmeniz ihtimalini unutmayın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler . Boyama işlemi dışındaki tüm işlemlere açığım. Maliyeti çok önemli değil. Aracı uygun fiyata aldım. Önemli olan içime sinmesi. Önerebileceğiniz bir yer var mı İstanbul içi. Bir kaç yere ulaşıp foto attım 2.000tl gibi rakamlara boyasız çözeriz dediler ama pek kurumsal yerler değiller açıkçası. İleride o bölgenin antlaşması ve daha belli olur hale gelmesini istemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın boya koduna göre rütüş boyası alın. sanayide oto boya satıcılar küçük şisede hazırlar verir. bu boyadan nohut kadar bi pet şişe kapağına dökün bir kaç dakika koyulaşmasını bekleyin, daha sonra sulu boya fırçası ile lekenin bir kaç santim yanına bir miktar sürün ve temiz kenarı düzgün bir kredi kartı türü kartla, sert yapılı plastik kartvizit ile sıyırın. kenarlara kalanları yumusak pamuk bezle atlet parçası gibi silin. Al sana çelik rütüş. bunu yapanda aynı işlemi yapıyor ve sanki atomu parçalamış gibi satıyor. Ben böyle yapıyorum taş izlerine ve çiziklere kendim beyaz ford aracıma. Kart yerine bu işi görecek ince esnek metal bulursanız daha iyi olur ama şart değil. kuruduktan sonra hafif pasta ve cila atabilirsiniz on numara olur. son olarak aracınızı pratik fıs fıs şişede hızlı cila ile bile olsa yüzeyi cilasız bırakmayın bir iki ayda bir 3 yıkamada bir şeklinde cilalayın ki hem kuş pisliklerine hemde çevre kirlere karşı sürekli korumada olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdindas -- 27 Nisan 2024; 13:2:36 >




  • mdindas kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için çok teşekkürler 🙏🏽 ama dediğiniz işlemleri ben kendim uygulayamam muhtemel :) ama dediklerinizden komple kaput boyamaya vs gerek kalmadan konunun çözülebileceğini anlıyorum. Buda benim için yeterli bir cevap :) bunu uygulayacak güzel yer buldummuda tamamdır .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byukcell B kullanıcısına yanıt
    Araç kaç km de hocam kaça aldınız ve daha önce hangi araç vardı hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kuş pisliği yanığı rötuş ile giderilemez. Yine de izi kalır. Eskiden bende hassastım denemediğim yöntem kalmadı. Boyatmak veya kaplatmak dışında çözüm yok. Belli ki hassassınız, oraya takılmamaya çalışın derim. Kullanıp satacağınız tüketim malı sonuçta.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.