Şimdi Ara

Araç Kiralama Şirketlerini Araştırıyorum - ANKARA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gelecek hfta sonu için araç kiralayamayı düşünüyordum. İnternet cafeye gelip bir kaç adres alıp, şirketleri gezmeye gideyim dedim. Gelmişken birde aklıma donanım haberciler bu konuda ne demiş bir bakayım dedim. Gördüm ki ciddi bir araştırma yok o zaman ilki ben yapayım dedim.

    Öncelike yaklaşık 2 yıldır araç kiraşlıyorum ama hep küçük şirketlerden kiralıyorum durm. ( Esattakiler). Allah korumuş!!!!

    İŞİNİZ ÇOK ACİL OLMADIKÇA KÜÇÜK ŞİRKETLERDEN KİRALAMAYIN !!! KİRALAMAYIN !!! KİRALAMAYIN!!

    1 - Eğer kaza yaparsanız
    a) Çekici masrafını öderseniz.
    b) Aracın tamirde kaldığı sürece boyunca, günlük kira ödersiniz.

    Bunlarda eğer araç şirketi namuslu ise, sözleşmede geçerli olanlar bunlar. Birde kaskoyu çalıştırmayanlar varmış .

    Eğer, işiniz acil olursa elinizin altın bulunsun diye size "ALPER ARAÇ KİRALAMAYI" öneririm. Memnun kalmıştım.

    Büyük şirketlerin, eğer kaza durumu olursa, bizi hiç bir yükümlülük altına sokmadıklarını öğrendim ve isimlerini araştırdım. Bakalım dedikodular doğrumu :

    Ben birazdan SİXT, AVİS, HERTZ, BUDGET, BBI BU firmaları gezeceğim. Orta sınıf sedan-dizel araç üzerinden konuşacağım. (WV Jetta 1.6)

    Sözleşmeleri okuyacağım, sizede söyleyeceğim burdan. Umarım adminlerim kızmazlar ve reklama girmez ama yeter artık, ciddi bir iş bu birinin bunu anlatması lazım insanlara. En geç pazartesi (23.05.2011) de her şeyi yazacağım

    İYİ EĞLENCELER.







  • Merakla bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zakazuka

    Merakla bekliyoruz


    +1
  • Tekrar merhabar arkadaşlar. Ankara'yı delik deşik ettim sonunda arabamın rezervesyanunu yaptım. Ford fusion 2010 model, 1.5 dizel ikinci şöför ve full kasko dahil 105 tl / gün e kiraladım. Dua edin başıma bir şey gelmesin. Geleim şirketlerin davranışlarına günlük gibi yazayım :

    İlk önce her şirketin ortak özelliklerini yazayım :

    1-) Büyük firmalar hafta sonları öğlene kadar, hafta içleride 7 ye kadar açıklar.
    2-) Genelde size (yada benim tipim onu gösteriyo) orta sınıf araç öneriyorlar. Fluence, clio, megane III, focus, accent (kıyamet gibi)... v.s.
    3-) Araçları tam kaskolu 110 - 140 lira / gün arasında kiralıyorlar.
    4-) Normal alışveriş beklemeyin, anlamadığım bir şekilde doymuş insanlar ve acayip bıkkınlar. Sanki araba vermek lütuf gibiymiş gibi davranıyorlar. Aşağıda da anlatacağım gerçi ama bu davranışı yüzünden baya bir gezdim ama hepsi böyle bu adamların, bir kaçı hariç.
    5-) Sitelerinde onca araba gösteren adamlar nerden buluyorlar arabalrı bilmiyorum. Yanlarına gittiğinizde yok, o araba başka şubede diyorlar. Ama güzel haber verilen fiyatlar internet sitesindeki fiyatlardan düşük.
    6-) En önemli haber: büyük şirketlerde "provizyon" diye bir olay var. Kiminde 500 kminide 700 lira. Bu miktarları adamlar arabayı kiralarken sizin kredi kartınızdan alıyorlar, aracı geri getirdiğinizde bunu tekrar kartınıza yüklüyorlar. Araç kiralarken ona göre gidin. Memur kefile böyle bir çözüm bulmuşlar sanırım. Bunu hemen hemen her şirket yapıyor.
    7-) Bazı şirketler (avis, budget gibi) lüks araçlarda yaş sınırı istiyor. Mesela "passat" tutacaksanız 27 yaşında olmalısınız.
    8-) Ortalama ehliyet yılı 4 yıl istiyorlar. 6 yılda isteyen var 2 yılda.
    9-) Havalanında bunlar banka şubesi gibi dizilmişler (geliş / altkat). Öyle konuşıyorsunuz. Bir oturalım bakalım yok. ARaba ne verecek bilemiyorsunuz. Bunu bilerek gidin, ben gidince şok olmuştum.
    10-) Sözleşmeyi önceden okutmuyorlar, bende okuyamadım. Onu perşembe (26.05.2011) tarihinde söyleyebileceğim.


    Özel olarak ilgilendiğim firmalar var onları anlatayım :

    Avis hakkında şöle geniş geniş yazayımda bu adamları bir tanıyın arkadaşlar. Yanımdaki arkadaşla ben normal kıyafetler giyen sizler gibi insanlarız. Fakat avise gittiğimizde (şereften yoksun insanlar) bizim suratımıza bile bakmadılar. Soru bile soramadık, hem havalanında hem şehir içi şubelerinde. Böyle bir hakaret yapılamaz. Bunu aklınızda tutun derim !!!!!! Şirketlerine bir e posta döşendim elbette.


    Sİxth havalanı şubesi iyiydi. Ford Focus dizel önerdi bize günlüğü 135 liradan. Şehir içi şubesindeki adam bizi " ne vardı" diye karşıladı. Oda ford focus önerdi başka arabaları yokmuşş. Sitelerinde ki onca arabayı nerelerinden uyduruyolarsa artık anlamadım.

    Hertz firmasındaki çalışanlar gerçekten iyi davrandılar ve durumu açıkladılar. Provizyon işi olmasa onlardan kiralardım.(Kredi kartında limit yokta :)) Hava alanı şubesi focus önermişti.

    Payless tabelalı bir firma var esenboğada. O vatandaş gerçekten iyiydi, hemde provizyon istemedi, 2011 model megane III, 2. şöför dahil 135 lira fiyat önerdi. Eğer yukardaki arabayı tutmasaydım ona giderrdim.

    Notional şehir merkezindeki şubedeki arkadaşlar gerçekten iyiler. Arabalar zaten dükkanın önünde (benim için önemli). Bir koklayacağım bir elleyeceğim ben arkadaş arabayı. :D Zaten kendilerinden tuttum.

    Aklıma gelen bunlar, umarım faydası olur. Ara ara gireceğim, sorularınız yanıtlarım. Bu yukarda bahsettiğim firmalar tam kaskalu firmalardır. Şirket ismi vermemin nedeni, insan olanla olmayan belli olsun diyedir.

    İyi eğlenceler dilerim...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.