Şimdi Ara

Araca Extradan bir beyin(plc) daha takmak. (beyin Fırtınası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ana meslek PLC programlamak olunca, kendi aracıma gerek duymadığım fakat başkalarına yapabileceğim bazı şeyler var eğer çok sıkıntı çekersem veya mini karavan gibi bir projeyi hayata geçirirsem, kendi aracıma koyacağım bir sistem olacak., eğer ilgisini çekenlere yardımcıda olabilirim. Ekranlı, ekransız veya ufak bir ekranlı PLC ile aracına başka bir beyin ekleyebiliyoruz, buna telefon ile kontrol dahil. Bu işte sınır olmadığından yapabilecekler hayal gücün ve araba donanımıyla sınırlı.

    Mesela, akü voltajını takip ettirmek en önemlisi. Akü biteceğe yakın, uyarı verir veya tüm sistemi farını ışıklarını teybi vs kapatır. bunu ekledik mi, gerisi için sıkınıtısız kullanım sunar.

    düzenli olarak yaptığın şeyleri özellikle araç ısıtma veya araç koltuğu ısıtma gibi özellikleri belli saatlerde veya belli günlerde bineceğine yakın zamanda açabiliriz. yani ekrana girersin haftanın 4 günü saat 7:55de koltuk ısıtma çalışsın veya aracım saat 7:50de çalışsın ve klima açılsın gibisinden veya saat 7:55de camlar 1 parmak açılsın gibi.

    anahtar kumandasının düğmesine basıldığında camlarıda kapatsın veya açsın, araç içinde manuel olarak ne yapabiliyorsanız, bunları telefon ile kontrolü veya otomatik olarak açılmasını sağlayabiliriz.

    webasto çalışması ile ilgili bir termo metre 400lira falan, telefon ile kontrol ise 1500 lira. Bunların aynısını hem yapabiliyorum hem daha ucuza geliyor hemde yanına extradan özelik ekleyebiliyorum, webasto alırsam kendi yazdığım beyni kullanırım..

    konsola ekleyebileceğimiz bir düğme ile veya elle saniye girerek veya sileceklerin birinci kademesindeki çalışma fonksiyonunu iptal edip, kendi yazacağımız beyine bağlanmasıyla birlikte ister döner düğme ile(potansiyometre) istersekte, bir kere çalıştırıp kapatıp, ikinciye açtığımızda kaç saniye kapalı kaldıysa o kadar saniye sonra bir daha silecek çalıştırır, misal aç kapa miktarı 3 saniyeden az ise; orjinal çalışma şekline döner.

    bunda sınır hayal gücü ve bütçeyle alakalı bir şey. sanıyorum ki aşırı konfor düşkünü insanlar dışında tercih edilebilecek bir şey değil.


    Sizce arabada yapılabilecek otomatik olması gereken veya müdahale ile daha kolay kullanım sağlayabilecek nelere müdahale edilmeli?


    bu tarz baba bir dokunmatik ekranda kullanabileceğimiz gibi, telefonun ekranınıda kullanabiliriz. veya hiç bir şeye bağımsız, ufak bir ekranda tercih edebiliriz.
    Araca Extradan bir beyin(plc) daha takmak. (beyin Fırtınası)



    Kendi aracıma gemo koyabilirim, yazması diğer plclere göre zordur bi kere yazdımı uzun ömürlüdür, basit ekranından herşey ayarlanabiliyor neredeyse.
    Araca Extradan bir beyin(plc) daha takmak. (beyin Fırtınası)







  • Bu proje hakkındaprojee çalışma yapıyorum dönüş sağlayabilirseniz sevinirim hocam. @By_rotcu06


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.