Şimdi Ara

ARACA YANLIS YAKIT KOYULMASI HATAYI YAPAN PETROLCUNUN NE YAPARSAN YAP DEMESI ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
3.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 saat kadar once class petrolde aracima yanlis yakit dolumu yaptilar, mazot yerine benzin koydular araca ... Fisi almayi unutmusum 10 km sonra olayi farkettim ,bu paraya bu kadar mazotmu olur diye dumanlar ata ata dondum istasyona , ve fisi kaybettim yenisini verin sirket araci ,parasini alacam bahanesi yaptim ama ...yemediler ,sonucta sistemden baktigimizda benim plakadan ,kayitlarda aracima benzin konuldugu ortaya cikti ,,, ama bi seyler yaptilar zannediyorum sistemde beni 2 saat oyaladilar patron gelecek bahanesi ile, 2 saat sonra bi usta getirdiler ,tamir edecez yakiti bosaltacaz dediler kabul etmedim tabii ,buna karsilik olarak o zman ne yaparsan yap bizi baglamaz moduna gecip basip gittiler,la bi evrak verin bi tutanak tutalim dedim ,hic orali bile olmadilar,kaskomda yok ,ne yapacagimi sasirdim, ortada kala kaldim .... Son parayida yakita vermistim ,arabayla beraber ,istasyonlarinida yak,modundayim,
    Yardimci olup yol gosterebilecek olan lara simdiden tesekkur ederim ,
    Not : class petrolun g merkezinide aradim sallamasyon bi numara ile haybeye konusma yaptik, bi faydasi olacagini sanmiorum .!.!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • başın sıkıştığında çaresiz hissettiğinde 155 polis imdatı aramalısın. onlar da sana yardımcı olmazsa o zaman başka yollar ararsın. fakat burda kusur tamamen benzincide değil. depo kapağında diesel diye belirtilmiş olsa bile hata kusur her zaman olabilir, çözüm yolu yapıcı bi şekilde aranmalı. işyerleri müşterinin tabiri yerindeyse çapına göre davranr böyle durumlarda. ağır müşteri sert müşteri karşısında süt dökmüş kedi, yumuşak görünen kibar müşteri karşısında aslan kesilirler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    başın sıkıştığında çaresiz hissettiğinde 155 polis imdatı aramalısın. onlar da sana yardımcı olmazsa o zaman başka yollar ararsın. fakat burda kusur tamamen benzincide değil. depo kapağında diesel diye belirtilmiş olsa bile hata kusur her zaman olabilir, çözüm yolu yapıcı bi şekilde aranmalı. işyerleri müşterinin tabiri yerindeyse çapına göre davranr böyle durumlarda. ağır müşteri sert müşteri karşısında süt dökmüş kedi, yumuşak görünen kibar müşteri karşısında aslan kesilirler..

    Suç tamamen pompacıda hocam.

    Yakıt doldurmaya gelen insanın kafasında başka şeyler olabilir, kafası başka önemli işlerle meşgul olabilir. Fulle der geçer. Ama pompacının işi sadece yakıt doldurmak. Kapağa bakması lazım, yazmıyorsa da benzin mi mazot mu diye sorması lazım.

    Konu sahibi arkadaşa tavsiyem. Önce benzinciden araca bu tarihte mazot yerine yanlışlıkla benzin koyulmuştur diye bir belge al. Vermiyorsa polisi ara polis gelsin. Eğer olay önceden olduysa ve sen benzinlikten ayrıldıysan bu konuda hata yapmışsın demektir.

    O belgeyle istersen istasyonu mahkemeye verirdin, istersen sigortaya gider benim hatam değil istasyonun hatası derdin ve onlar uğraşırdı istasyonla.

    Tabi hala şansın var git istasyona ya aracımı serviste yaptırırsınız, tüm ücretleri değer kaybını ödersiniz ya da bana aracıma benzin koyduğunuzla ilgili bir kağıt verin de. Kağıdı alınca da ya mahkemeye ver ya da sigortaya git dediğim gibi.




  • hocam merhabalar,

    öncelikle geçmiş olsun aracınıza hatalı yakıt hele ki Dizel araca benzin koyulduğunu fark ettiğiniz anda aracınızı hemen stop edip, Çekici ile servise götürmeniz gerekmekteydi. Aracınızın motoru ümit ederim ki çok az hasar görmüş olsun.
    Benzin kapağında Diesel ibaresi var mı?
  • afedersinizde pompacının gözü neredeydi yakıtı koyarken her türlü yolu deneyi hatayı baştan yapmışlar. İsterse fiş almayın. Sizin o saate yakıtı ordan aldığınız bellimi belli hata yapıldımı yapıldı araç sorun çıkarırsa orası karşılar masrafı ha olmadı dava diye bişey var her türlü kazanırsınız hakkınızı arayın.
  • Hocam Polisi arayın şuan en makul çözüm bu, sonuçta karşınızdaki insanlar yanlışlıkla da olsa benzin koyulduğunu biliyor. Kaldı ki kasiyer tarafında, yanaşan her arabaya koyulan yakıt gözüküyor. Polis gelince durumu izah edin ve belge herhangi bir kanıt alın, yoksa hak iddia edecek hiç bir şeyiniz olmaz.
  • Yardimci olmaya calisan arkadaslarima. Tesekkur ederim ,155 i aradim polis geldi ,fis yerine ,kaseli imzali bi kagit aldik,ozel serviste enjektor degisimi ,mazot filtresi degisimi ve yakit sistemi temizligi yapilacak ,ama dusunuyorum motor veya turboya zarar vermismidir ve ilerde basim i agritirmi diye ?????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde yakıt almak üzere Shell'e girdim pompacıya V-Power alacağımı söyledim, muhabbet ederken dizel için de V-Power var benzin içinde karıştırmıyor musunuz deyince adam pompa ağızlarını gösterdi
    abi istesen de depoya yanlış yakıt veremezsin birbirlerine uymuyor dedi ve denedik hakikaten benzinlinin deposuna dizel pompa girmiyor.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    dizele benzin pompası giriyor ama hocam
    ben olsam uzlaşırdım polis çağırıp tutanak tutturun
  • özel servisin cıkardığı rakam petrolcünün işine gelmedi : enjektör değişimi + yakıt sistemi temizliği + işçilik (5600 )
  • enjektör değişimi yeine benim ustamda tamir ettirelim diyor , ben ise arkadaşım sen gereğini yapalım dedin servisle bunu cekiciye cektirdin. rakam yüksek çıkınca kıvırıyorsun diyorum.oda git beni dava et o 2 -3 sene uğraş o zaman diyor..
  • bu gibi hatalı durumlara karşı güvence olarak , petrol istasyonunun sigortası olması lazım ,tutanak tutalım ordan yaptıralım diorum onada olmaz diyor ...!!!! suç duyurusunda bulunmaya gittim , karakoldan ise savcılığa git dediler ,yarın ola hayır ola
  • Öncelikle geçmiş olsun..Hoş bir durum değil gerçekten.
    Umarım lehinize sonuçlanır aracınızda herhangi bir kusur bırakmadan..
  • Çok geçmiş olsun. Suç duyurusunda bulun. Adama da telefon aç, kararlı olduğunu göster. 2-3 sene sürmesi onun aleyhine. Aracı kullanamadığın için ödediğin taksi paralarını da onlar vermeli sonuçta. Bence suç duyurusunda bulunduktan sonra adamla net bir şekidle konuş. Sonuçta dava ikinizin de aleyhine olur ama onun daha çok aleyhine olur.

    Allah sabır versin, kolay gele.
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun. Adam kıvırıyor madem, yapılacak şey şu. İmkanın varsa arabayı serviste yaptırmak. Daha sonrasında bir avukat aracılığıyla dava açmak. Dava 3 sene falan sürmez bence, dava sonucunda da, yaptığın masrafı + avukat parası + mahkeme parası vs hepsini karşı taraf öder. Elinde polis tutanağı da var sonuçta. Bence hiç canınızı sıkmayın.
  • savcılığa gittim arkadaşlar kabahatler savcısına durumu anlattım, hatta abarttım biraz , vatandaşın ulaşım ve dolaşım hakkını gasp ederek hürriyeti ni tahdit etmektedirler, malıma zarar verdiler ha arabamı kundaklamışlar ha yanlış yakıt koymuşlar aynı şey değilmi , beni mağdur ettiler şikayetçiyim dedim
    ama savcı benim yapabileceğim bi şey yok tüketici mahkemesine gideceksin dedi savcım yolda kaldım , parasız pulsuzum zulum bu ben nerden bulayım avukat masrafını nasıl karşılayayım diye abarttım bile ama nafile , savcı zopa yemedi isen yada seni bi yere kapatmadılar ise benim yapacagım bi şey yok dedi çıktı işin içinden ,

    not : dün akşam polise şikayete gidince ,görevli memur hımm o petrolmü geçende istanbullu birinde aynı duruma soktular dizel arabasına benzin koymuşlar ,tamiratını yapmadılar adam buralarda rezil rüsva oldu dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nantenami -- 9 Mart 2016; 11:51:33 >




  • eylem planlarım

    1: bimer e yazacagım detaylı şekilde
    2: dava her halükarda açacağım
    3 : arabanın üstüne bunların rezilliğini anlatan bi tabela yaptırıp petrol ün önüne çekecegim ( tabela konusunda önerilerinize açığım )
    4: eylemlerimle yerel basın ve yapabiliyorsam genel basında bunları haber yapacağım ... ki başkasının canı yanmasın
  • Tüketici hakem heyeti para ister.
  • bence şansını fazla zorlama sonra kan çıkabilir...

    haa bu arada haklısın ,ama ülkede hak hukuk adalet yok,paranın ve siyasetin gücü var,bunlar yoksa bir hiçsin...
  • suçlunun yanına yaptığı karmı kalsın ????
    o zaman arabanı kundaklasınlar ,canına kast etsinler ,malını çalsınlar , bizde kan çıkar diyerek fazla zorlamayalım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.