Şimdi Ara

Aracı kimin üzerine yaptırmalıyım sigorta ve kasko için ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yaşım 23 ilk arabamı alacağım 2009 2013 arası fiesta,ancak beni düşündüren sigorta ve kasko ücretleri. Daha önce üzerime arac olmadı herhangi bir kazamda yok. Ancak yaşımdan ötürü bunların yüksek çıkacağını düşünüyorum. 35 yaşında bir akrabam var onun üzerine mi yapmalıyım kendi üzerime mi. Aradaki fiyat farkına değer mi dersiniz ? Kafamı çok kurcalıyor bu sorun değerli görüşlerinizi bekliyorum bilgili arkadaşlardan.



  • Bir yerlerden başlaman lazım. Akraba üzerine araç alımı çok riskli (kaza veya akrabanın vefatı durumunda) hukuki olarak ta çok sıkıntı çekersiniz. En iyisi kendi adınıza alın rahat edin.
  • Yaş 23. 2012 1.4TDCI fiesta kullanıyorum. Günlerce siorta teklifi aldım. 5 bin lira 6 bin lira gibi uçuk fiyatlar verenler dahi oldu. En düşük 1950TL ye sbn den teklif aldım ve sbn ye yaptırdım. Kendi üzerine yapıp yapmaman senin bileceğin iş ama tavsiye ettiğim sigortalar MAPFRE ve sbn dir. Hemen hemen aynı konumdaymışız dolayısıyla kendi üzerine yaparsan bu iki sigorta şirketinden teklif alabilirsin.
  • Akrabanın yakın akraba olması önemli. İlerleyen durumlarda satmak istediğinizde ceza vs. farklı konularda en yakın akrabanızla süreci daha iyi yönetirsiniz.
    Bunun yanında o kişinin de tabii hasar geçmişinin temiz olması gerek. Sadece yaş uygun fiyat için yeterli olmayabilir.
  • Ülkemizde vatandaşın kafası hep fırıldak işlere çalışıyor, diğer ülkelerde de böyle mi ? Gerçekten merak ediyorum. Bence o kadar para verip araç almışsın, sigorta kendi üzerine olsun. Konut alırsan emlak vergisinden kurtulmak için ben üzerime alabilirim, vergi ödemezsin.
  • Hayat kısa,
    kuşlar uçuyor...
  • Anne,Baba,Abi gibi yakın kişiler değilse en iyi akraba bile olsa kimsenin üzerine alınıp riske girilmemeli aradaki farkı vermelisiniz bende yeni araç sahibi oldum yaşım 22 aracımı annemin üzerine aldım sigortada çok ciddi fark etmese bile 1250 Tl civarina yaptırdım Kasko'da emekli olduğundan dolayı indirim yapıldı ve 1000 TL'ye yapıldı yaşı 52 birçok sigorta firmasına baktım fakat en uygun bu fiyatları veren Sompo Japan sigorta idi.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bütçe hesaplaması yapıyorum benimle aynı durumda olan arkadaşımız 1950tl sigortadan bahsediyor. Ki bunun uygun olduğunu beyan ediyor. O fiyat benim için fazla ve ödemekte zorlanırım. Akrabamın güvenilirlikle alakalı finansal bir durum söz konusu değil.
    Yani ben bu fiyata üstüme alıp sigorta yaptırırsam araca kasko yaptıramam bir süre :)
  • Kendi ustune al
  • böyle maceralara gerek yok..

    bir yerden başlaman gerekli ve başla

    altın kural şu kasko ve trafik sigortasını ufak tefek şeyler için bozmaki değerler senin adına alçalmaya başlasın veya sabitlensin gibi..
  • Kardeş anı yaşa en ucuz nasıl oluyorsa öyle yap. Kendimden örnek vereyim sana ben 2012 den beri araç sahibiyim o zamanlar yaş 24 aynı ilde ikamet ediyorum ilk arabamda 520 tl ye yaptırdım. İlk araba yaşın genç falan filan diye pahalı dediler. Neyse dedim sene ye düşer heralde 340 lira ya düştü bir sonraki sene. Daha sonraki sene bi fırladı 860 liraya yaptırdım. Bu arada şükürler olsun hiç kazaam yok. Bu önemli bilirsin. Herneyse gelelim bu seneye bu yılda aldığım en düşük teklif 525 lira bugün yaptırdım yani anlicaan bu i.nelerin ne yapacağı belli değil sen cebinden çıkacak paraya bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.