Şimdi Ara

Aracimin fren problemii yardimm..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Arkadaslar clio 1,4 rxt kullanicisiyim. Araba yolda giderken bir tutukluk hissi vardi. Arka taraftan tutuklul yapiyordu. Fren balatalarini merkezlerini bilyesine kadar degistirdim. El freni ayari yapildi. Smdi dun bu hissi tekrar yasadim. Dun aksamda el freni cok yukarda kavradi.bugunde bariz assagida. Yani sanki bi yerde tikaniyor. Cektigimde sabit bir yerde durmuyor herseferinde.acaba el frenindeki bir sorundan mi bu tutukluk yapiyor arac giderken. Bazen yag gibi kayiyor, bazende gitmiyor gibi. Goruslerinizi alabilirmiyimm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • El freni ikaz isigi yaniyor mu buna dikat ettiniz mi ? Ayrica yakitta artis durumu varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fren sorunu olsa, yani zannettiğiniz gibi fren çekili kalıyor ondan bu hissi veriyor olsa, balata kokusu duyuyor olmanız ve kaliper/disklerin aşırı ısınması gerekir.
  • Anlattiginiz gibi bir problemim yok isinma veya koku tarzi. El freni ikaz isigim yanmiyor. Yakitim normal. Cok hafiften tutuyor gibi yani. Aman aman bir tutma soz konusu degil. Araba tam randimanli gitmiyormus gibi hissediyorum o an. Bazende yag gibi akiyor. El frenimde bir problem var bazen tam yukari kadar cekip birakinca, tekrar cekince bosluk olusuyor. Bazende sanirim tam birakiyor o bosluk kayboluyor. Anlatabilmisimdir umarm. O bosluk olmadigi zaman araba yag gibi kayiyor. Ya halatta veya yay mekanizmasinda birsey var gibime geliyor. Bu arada cvp lariniz icin tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El frenin anlattığına göre bazen takılı kalıyor gibi. Kasılma hissetiğin zaman, mümkün olan en az fren kullanımıyla bi miktar yol yaptıktan sonra frenlerini elini yaklaştırarak kontrol et. Olması gerekenden daha fazla ısı varsa fren sıkıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu kontrol edicem. Suanda cok yukariya kadar cekmiyorm kastirmiyorm problem yok. Tabi bu olayi sonradan farkettim boyle oldugunu :) ama yinede rahatsz ediyor beni dik bir yokusta tamamen cekmek zorunda kalicam elbet ve yine takilicak sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sabah kontrol ettm jantlarimda isinma var fakat ilik yani cok az oda cok normal. Zaten suan el frenimde bosluk yok o yuzden skma yapmiyor demekki. Muhtemelen el freninde skintim var ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.