Şimdi Ara

Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
4
Favori
4.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konu sahibi magdur anliyorum ama öyle bir konusuyorki araba sanki evladi .

    Madem kazada o kadar icin aciyacak niye sifir araba aliyosunki . Arabanin basina hersey gelebilir .
    Benim arabayi hanim 2 kere carpti. Hic moralimi bozmadim cunku moralimi bozmayacak seviyede bir arac aldim .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

    Bunlara kalsa hiç birşey için sorun yok hocam, arabaya gelen geçen vuracak ama sesinizi çıkarmayacaksiniz. Hamilelikten duygu değişimleri olabilir yazmış bir de. BANANE ARKADAŞIM ben mi yaptım çocuğu. Tövbe tövbe cidden cins cins yorumlarınız var.


    Adamın hamile karısı pasta alacağım diye arabayı kaçırıp benim arabama vuruyor. Ben zaten elimden geldiği kadar yardımcı oldum ve sadece ruhsat fotoğrafı çekerek kadını gönderdim. Şu pandemi sürecinde bu kadar yoğun iş tempomda bela yaşıyorum millet kocasına mum üfletecek diye. Servise git gel taksi ücreti bile 100 TL. İş yerimden boşu boşuna yasal iznimden kullanıyorum, bjr ton zaman kaybını yaşayan ben. Malın teki vurdu gitti uğraşan ben boş boş yorum yapmayın.



    Alıntıları Göster
    Trafige cikmayi goze aldiysan kamyonda vurabilir. Onune cocukta arlayabilir. Kimse arabama.vurmasin diyorsan garajdan cikarmayacaksin.
    Biri sana carptiysa tutanak tutulur sagda solda aglayarak bir sey elde edemezsin. Moralin. Bozuk evde oturursun. Kafana takma

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Geçmiş olsun.Bu şekilde hamile kadın veya yaşlı birisine denk geldiğinde ancak sırtına alıp dolaştırarak işlemleri halledersin.Bir seferinde benim araca kaptan mağara adamı gibi bir tip bırakın trafiği tarla denilecek derecede araç geçmeyen bir yerde arka arka çıkarak orta kapıdan vurdu.Tutanak tutma evrak işine geldiğinde adam hiçbir şeyden anlamıyor.Fotokopisini ben çekip tutanağına kadar ben yazıyorum.Bence bu işlemler de biraz basitleştirilmeli.Trafikte bir araca böyle çarptığınızda fotokopi makinası bulacaksın da ruhsatı ehliyetleri trafik sigortasını fotokopi çekeceksin de tutanakları doldurup imzalatacaksında ...vs vs üniversiteye kayıt işlemi gibi bir sürü evrak işi var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fblorenzo

    Normal trafik halinde makas atma saçma sapan hareketler yoksa kaza normal karşılanır ancak duran arabaya vurmak demek ? acemisin demek, o zaman da hatanızı kabullenirsiniz.

    Size vuran araçlara iyiki vurdun elinize sağlık diyorsunuz galiba ?

    Adam burda gerçekleşen olayı yazmış, kadının absürt hareketlerinden bahsetmiş ve prosedürü sormuş, adamı anlayamadın belli bari saçma yorum yapma dimi.

    Kazadır bu olur, kimse bilerek kaza yapmaz. Siz acemiyken trafiğe çıkmadınız mı? İnsanın kendi arabasını sürtmesi bile doğal. Konu sahibi arkadaş karşısına hamile birisi değil de iri yarı bir adam çıksa bu kadar atıp tutar mıydı çok merak ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

    Bak dostum bu yapılan şey tapmaktır! Adı üstünde kaza fazla kasmaya gerek yok... Bende kırmızı ışıkta dururken öküzün biri geldi arkadan vurdu tutanak tutuldu gittim kaskomdan yaptırdım karşıya rücu etti ne üzüldüm nede sinirlendim hatta bana vuran öküze dahi size birşey olmadıysa sorun yok kardeşim getir ruhsatı ehliyetini dedim... Kendimi ufak tefek şeyler için yoramam...

    Burada vizyonsuzluk demişsin bence sizin gibiler vizyonsuz hayatınızı 4 tekerli tenekelere kafayi takarak geçiriyorsunuz!

    Alıntıları Göster

    Konu sahibi arkadaş karşı taraf hamile birisi değil de iri yarı biri olsa bu kadar atıp tutabilir miydi çok merak ediyorum. Mallar gerizekalılar havalarda uçuşuyor. İnternet gerçek hayat gibi olmuyor tabi. Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Kadına hakaret etmemiş birşey söylememiş kafa tutmamış hangi kafayla okuyorsunuz anlamadım, uzatmayalım kadın haklı konu sahibi suçlu dağılabiliriz !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realitych

    Trafige cikmayi goze aldiysan kamyonda vurabilir. Onune cocukta arlayabilir. Kimse arabama.vurmasin diyorsan garajdan cikarmayacaksin.
    Biri sana carptiysa tutanak tutulur sagda solda aglayarak bir sey elde edemezsin. Moralin. Bozuk evde oturursun. Kafana takma

    Alıntıları Göster

    Dostum sen anlayamıyorsun sanırım ? Benim arabaya birşey oldu diye ağladığım yok, tutanak tuttuk geçtik zaten. Ne saçmalıyorsun ? Trafikte tecrübesi olmayan biri arabana vuruyor kocam önce pastasını uflesin sonra tutanak tutarız diyor. Ağzını topla insan ol önce. Kamyon vursun akan trafikte sorun yok, mal köpeği değilim şükür. Gücüm vardı sıfır araç aldım yine alırım sana soracak değilim. 8 aylık hamileysen kaza yapınca hemen ağlamaya başlayıp insanlari zor durumda birakacaksan trafiğe çıkmayacaksin. Benim arabamin yerinde çocuk olsa ona da vuracaktı. Kendim çarptıgimda ya da biri sürttugunde ben bakıp devam eden bir insanım zaten. Siz olayı kaçırıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus

    Konu sahibi arkadaş karşı taraf hamile birisi değil de iri yarı biri olsa bu kadar atıp tutabilir miydi çok merak ediyorum. Mallar gerizekalılar havalarda uçuşuyor. İnternet gerçek hayat gibi olmuyor tabi.  



    Alıntıları Göster

    Biz Medeni insanlarız, normal akışta kaza denebilecek bir vaka olsa zaten kimse birşey demez merak etme. Aracıma vurulduktan sonra 15 dk hamile kadın ağlaması çekmek zorunda değilim. Arabadan inmesi 5 dakika sürdü sadece. Sen benim boyumu posumu biliyor musun da iri yarı biri çıksa ne yapacaksın diyorsun ? Zihniyete bak haha.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Geçmiş olsun.Bu şekilde hamile kadın veya yaşlı birisine denk geldiğinde ancak sırtına alıp dolaştırarak işlemleri halledersin.Bir seferinde benim araca kaptan mağara adamı gibi bir tip bırakın trafiği tarla denilecek derecede araç geçmeyen bir yerde arka arka çıkarak orta kapıdan vurdu.Tutanak tutma evrak işine geldiğinde adam hiçbir şeyden anlamıyor.Fotokopisini ben çekip tutanağına kadar ben yazıyorum.Bence bu işlemler de biraz basitleştirilmeli.Trafikte bir araca böyle çarptığınızda fotokopi makinası bulacaksın da ruhsatı ehliyetleri trafik sigortasını fotokopi çekeceksin de tutanakları doldurup imzalatacaksında ...vs vs üniversiteye kayıt işlemi gibi bir sürü evrak işi var

    Aynen olay tamamen bu. Karşında muhatap olabilecegin insan yok gelmişler burda malın kıymetli diyorlar. 5 dakkka arabadan inmesi, 15 dakika ağlaması sürdü.


    RUHSATIN NERDE OLDUĞUNU BİLMİYOR ARABADA, EHLİYETİNİ DE BULAMADI. MUHTEMELEN EHLİYETİ DE EVDEYDİ.


    Ruhsatı başka biri buldu torpidoyu vs karıştırıp. Ben diyorum ki bu insan trafiğe çıkmayacak. Adam gelmiş diyor ki hamilelerin hormonlari duyguları değişken oluyormuş anlayış göstererekmişiz :)


    Ki ben tek kelime etmedim, ağlaması geçene kadar yanına bile gitmedim kadının.


    Neyse konu tuhaf ve saldırgan yorumlarla fazla uzadı. İnsanlara kaynak olmasi açısından değe kaybı sürecini yazarım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 15 Nisan 2021; 0:9:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fractal design

    Geçmiş olsun. Trafikte her şey olabilir. Bayanlar özellikle olmadık kazalara sebep oluyorlar.


    Tutanaklar tutulmuş, tamir işlemine geçilecek.


    Tamir işlemini kaskonuz ile başlatın. Trafik sigortası muadil parça üzerinden işlem yapar. Kaskonuz ise orijinal parça üzerinden işlem yapar ve kalan kısım için fiyat farkı çıkartmaz. Trafik sigortasından yaparsanız yetkili serviste fiyat farkı çıkar.


    Tamir işlemi BİTTİKTEN sonra değer kaybı işlemlerine başlayacaksınız.


    • Aracınızın tamiri BİTTİKTEN sonra değer kaybı için bir ekspertizden değer kaybı raporu düzenletiyorsunuz. Bu ekspeler araç alırken şurası boyalı burası değişen diyen ekspertiz dükkanları değil meslek olarka eksperlik yapanlar.
    • Değer kaybı raporu için tamir işlemine bakan eksperden dosyayı ister bu eksper. Bu dosyaya göre bir değer kaybı raporu çıkartılır. Bu rapora iban bilginizin de olduğu bir dilekçe eklenir. Dilekçede değer kaybı + ekspertiz ücreti olarak talepte bulunun. Örneğin 2500TL değer kaybı + 300TL ekspertiz ücreti. Çünkü bunu ekspere ödemeniz gerekiyor.
    • Değer kaybı raporunu karşı tarafın sigorta firmasına taahhütlü posta veya takipli kargo ile gönderirsiniz.
    • Dosya karşı tarafın sigorta şirketine ulaştıktan sonra 15 gün içinde değer kaybı parasını hesabınıza yatırır.


    Sizin değer kaybı talebinizden daha az bir tutar yatırılırsa itiraz edersiniz. Hukuksal destek bundan sonra gerekebilir. Ona da siz karar verirsiniz uğraşmaya değer mi değmez mi diye.


    Buraya kadar cebinizden çıkan daha sonra geri alınacak ekspertiz ücreti ve kargo ücreti. Başka bir masraf yok.


    Ek bilgi: Tamir işlemine bakan eksper aracınızı gördükten ve tahmini tamir sürecini belirledikten sonra kaskonuzda varsa ikame aracınızı isteyebilirsiniz. Kapınıza kadar getiriyorlar, yine süre bittiği zaman kapınızdan alıyorlar.

    Hocam biz de faydalanıyoruz yazdıklarınızdan, teşekkür ederiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki araç trafik sigortasından yaptirildiğinda yetkili serviste çıkacak fiyat farkını kim karşılıyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Araç sahibi karşılıyor. Kötü bir tecrübe ile yaşadım bu durumu.


    Kaskom olmadığı için yetkili servise 2.000TL fark ödedim. O dönem aracın piyasası 35.000TL idi. Karşı taraftan bu parayı istedim ama öyle şerefli, namuslu birine denk gelmedim malesef. Çarpan araç hafriyat tırıydı. Kurban bayramı da dahil 30 günü araçsız geçirmek zorunda kalmıştım. Değer kaybı almıştım sadece 2100 küsürdü sanırım.


    Değişenler Sol ön-arka kapılar, sol katlanır ayna, sol arka çamurluk, arka tampon, sol arka teker bilyası, sol arka jant, sol arka teker (mecburen diğer tarafa da yeni teker bu da cepten) değişti. Serviste 8000TL'lik faturaya 2000TL fark ödemiştim ağustos 2016'da. Tırın arkasındaki resimdeki de çarpan sığır. Kırmızı ışık yanalı 15 saniye olmuş gelip ışıklarda duran iki aracın ortasına girmişti. Rio'da perde hava yastığı da olmasına rağmen hiç bir hava yastığı açılmamıştı.



    Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı
    Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı
    Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı
    Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı
    Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı
    Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı
    Aracımın Şoför Kapısına Vurdular / Değer Kaybı

    Bir ekeleme daha yapayım konu ile alakalı. Kazaya karışan araç sayısı 2'den fazla ise kazaya sebep olan araçla her araç tek tek tutanak tutuyor ve tüm tutanaklardan bir örnek alıyorsunuz.


    Örneğin bizim kazada tır ile benim araç arasında tutanak tutuldu. Ayrıca tır ile dğer araç arasında tutanak tutuldu ve 2 tutanağın da birer örneğini aldık bu şekilde işlem başlattık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 15 Nisan 2021; 10:59:5 >




  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Bu kadar degişene sadece 2100tl deger kaybi odemesi cok az degil mi? Arabanin sol tatafinda degismeyen sey kalmamis.

    Neye gore belirleniyor bu tutar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aracın sol tarafı yenilenmişti. Hanıma diyordum o zaman "ben yeni arabaya biniyorum sen eskiye" :)


    Piyasa ile sigorta farklı şekilde değerlendiriyor olayı.


    Piyasada değişen olunca daha çok değer kaybı olurken sigortaya göre değişende daha az değer kaybı oluyor. Hatta parça yenileniyor diye değer kazanımı bile olabiliyor. Düzeltilip boyanan parça piyasada daha az değer kaybı yaşatırken sigortada düzeltilip boyanan parça için daha çok değer kaybı çıkıyor.


    Tutarlar eksperlerin bir hesap tablosu var ona göre belirleniyor. Bunda aracın yaşı, km'si, parçanın değişmiş veya boyanmış olması, daha önceden buradan bir kazasının olup olmaması, piyasa rayiç bedeli gibi etkenler var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Geçmiş olsun.Bu şekilde hamile kadın veya yaşlı birisine denk geldiğinde ancak sırtına alıp dolaştırarak işlemleri halledersin.Bir seferinde benim araca kaptan mağara adamı gibi bir tip bırakın trafiği tarla denilecek derecede araç geçmeyen bir yerde arka arka çıkarak orta kapıdan vurdu.Tutanak tutma evrak işine geldiğinde adam hiçbir şeyden anlamıyor.Fotokopisini ben çekip tutanağına kadar ben yazıyorum.Bence bu işlemler de biraz basitleştirilmeli.Trafikte bir araca böyle çarptığınızda fotokopi makinası bulacaksın da ruhsatı ehliyetleri trafik sigortasını fotokopi çekeceksin de tutanakları doldurup imzalatacaksında ...vs vs üniversiteye kayıt işlemi gibi bir sürü evrak işi var

    Bu dediğin için mobil kaza tutanağı çıkalı bir kaç sene oluyor. Sen kaçırmışsın olayı.


    https://mkt.sbm.org.tr/tr


    Mobil uygulama ile sigorta bilgilerini sigorta poliçesindeki karekodu okutarak, ehliyet ve ruhsatın resmini çekerek kısa sürede uygulama üzerinden yapabiliyorsun tutanağı.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 15 Nisan 2021; 14:24:47 >




  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt

    Bu çakal keko tayfasından artık bıktım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fractal design

    Araç sahibi karşılıyor. Kötü bir tecrübe ile yaşadım bu durumu.


    Kaskom olmadığı için yetkili servise 2.000TL fark ödedim. O dönem aracın piyasası 35.000TL idi. Karşı taraftan bu parayı istedim ama öyle şerefli, namuslu birine denk gelmedim malesef. Çarpan araç hafriyat tırıydı. Kurban bayramı da dahil 30 günü araçsız geçirmek zorunda kalmıştım. Değer kaybı almıştım sadece 2100 küsürdü sanırım.


    Değişenler Sol ön-arka kapılar, sol katlanır ayna, sol arka çamurluk, arka tampon, sol arka teker bilyası, sol arka jant, sol arka teker (mecburen diğer tarafa da yeni teker bu da cepten) değişti. Serviste 8000TL'lik faturaya 2000TL fark ödemiştim ağustos 2016'da. Tırın arkasındaki resimdeki de çarpan sığır. Kırmızı ışık yanalı 15 saniye olmuş gelip ışıklarda duran iki aracın ortasına girmişti. Rio'da perde hava yastığı da olmasına rağmen hiç bir hava yastığı açılmamıştı.



    Bir ekeleme daha yapayım konu ile alakalı. Kazaya karışan araç sayısı 2'den fazla ise kazaya sebep olan araçla her araç tek tek tutanak tutuyor ve tüm tutanaklardan bir örnek alıyorsunuz.


    Örneğin bizim kazada tır ile benim araç arasında tutanak tutuldu. Ayrıca tır ile dğer araç arasında tutanak tutuldu ve 2 tutanağın da birer örneğini aldık bu şekilde işlem başlattık.

    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun...


    İşin açığı uzun uzun paylaşımda bulunup kendi söküğünüzü dikememiş olmanıza maalesef üzüldüm...


    Sizi tenzih ederek söylüyorum, bizim ülkemizin de sorunu bu işte; bilen de konuşuyor bilmeyen de, hatta bilmeyen daha ısrarla konuşuyor bilene fırsat kalmıyor...


    Neyse;


    Sigorta şirketi gerçek zararı gidermekle mükelleftir.


    Nedir gerçek zarar?


    Aracın kazadan önceki hali ile kaza sonrası hali arasındaki fark.


    Bu fark nedir?


    Onarım gideri ve değer kaybı.


    Onarım gideri; aracın orijinal parçaları ile iskontosuz olarak hesaplanmak zorundadır. Ancak, eksperler sigorta şirketinden seri dosya alabilmek adına sigorta şirketi lehine rapor tanzim ederler. Bu raporlarda eş değer parça, çıkma parça, onarım parça vs. türlü türlü usulsüz işler olur.


    Bakın bağımsız olması gereken eksperler ne yapıyor görün, üstelik 2010 yılından beri eksper alımı yapılmıyor, yani kanaat etseler ülke standartlarının çok üstünde bir yaşam sürecekler ama bu onlara yetmiyor, en çok dosyayı ben almalıyım diye vatandaşlarına ihanet ediyorlar. Bu da ülkenin başka bir sorunu...


    Değer kaybı; değer kaybı hususu karışıktır. İki farklı hesap vardır formüle göre ve Yargıtay İçtihatlarına göre... Formüle göre yapılan hesap düşük çıkar. Yargıtay içtihatlarına göre yapılan hesap ise kanaate dayanır, bazı önemli noktaları vardır buna göre talep edilir ve en yüksek tazminat alınır.


    Hazine Müsteşarlığı genelge yayınladı ve değer kaybı hesabının formüle göre yapılması gerektiğini eksperlere iletti. Yani normal bir vatandaşın ulaşabileceği eksper, vatandaşın lehine olan raporu düzenlemek yerine vatandaşın eline sus payı olarak verilen sadaka tarzında bir ödeme almasını sağlayacak raporu düzenleyecektir. Hem de neden? Hazine Müsteşarlığının talimatı ile... Yine bu da ülkenin başka bir sorunu...


    Değer kaybı hususunda bir kaç örnek vereyim;


    2014 Passat CC; hasar yaklaşık 80.000 TL, iki farklı ZMMS sigortası devreye giriyor formüle göre ödenmesi gereken tazminat 12.000,00 TL, şirketlerin ödediği 9.000,00 TL, yargılama sonucu verilen hüküm 21.000,00 TL...


    2018 A180 Dizel; hatasız, hasar 12.000 TL, formüle göre değer kaybı 6.000 TL, şirketten ödeme yok, yargılama sonucu alınan değer kaybı 18.000 TL...


    2011 Audi A5 2.0 Dizel Sportback öncesinde 65bin kayıt var, hasar 33.000 TL, formüle göre değer kaybı 2.500 TL, yargılama sonucu alınan değer kaybı 8.300 TL... Yine bu araç için eksperin ödemeyi teklif ettiği onarım rakamı 12.000 TL idi, çıkma onarım parçalar ve şanzıman onarımı teklif etti. 12.000 TL ödeme alındı kalan 21.000 TL için dava açıldı ve dava sonucunda o rakam da tahsil edildi.


    2010 Mondeo 2.0 Dizel Oto, öncesinde parça parça 20bin kayıt var, hasar 20.000 Tl formüle göre kayıp 1.800 TL, yargılama sonucu alınan rakam 4.700 TL, hasar ödemesi 6.800 TL yapıldı, kalan kısım tahkim yoluyla alındı.


    Velhasıl, her zaman bir bilene danışmakta ve hakkımızı sonuna kadar savunmakta fayda vardır.

    Konu sahibi beyefendiye de geçmiş olsun dileklerimizi iletmiş olalım.


    --


    [quote] Evet aracın sol tarafı yenilenmişti. Hanıma diyordum o zaman "ben yeni arabaya biniyorum sen eskiye" :)


    Piyasa ile sigorta farklı şekilde değerlendiriyor olayı.


    Piyasada değişen olunca daha çok değer kaybı olurken sigortaya göre değişende daha az değer kaybı oluyor. Hatta parça yenileniyor diye değer kazanımı bile olabiliyor. Düzeltilip boyanan parça piyasada daha az değer kaybı yaşatırken sigortada düzeltilip boyanan parça için daha çok değer kaybı çıkıyor.


    Tutarlar eksperlerin bir hesap tablosu var ona göre belirleniyor. Bunda aracın yaşı, km'si, parçanın değişmiş veya boyanmış olması, daha önceden buradan bir kazasının olup olmaması, [b] piyasa rayiç bedeli [/b]gibi etkenler var. [/quote]


    bu bilgi ise kalın olan kısım hariç yanlış ne yazık ki... :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 17 Nisan 2021; 2:43:47 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.