Şimdi Ara

Arçelik Klima Alanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
104.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yuksek verim (COP) degerlendirme kriiterinde 5.1 olrak max.deger vermiş..ayrica bu forumda payllasim yapiyoruz..lütfen ağzi olan konuşmasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet agzı olan konuşsunda ama sizler değil sizden bilgikirliligi çıkıyor. Forumu hatalı bilgilerle kirletiyorsunuz.

    O Cop egerini bana

    http://www.eurovent-certification.com/

    burada gösteriniz eger burtada yoksa külliyen sallmadır

    TSE verdigi çakma cop degeri

    ME bile iki kriter kulanıyordu biri

    eurovent 5.25
    TSE 5.50


    İşte bu kadar güvenilir TSE verisi vede arçlik çakma COp oranı

    bırakınız bilmediginiz işleri, yukarda mesajlarda diyordunuz

    Buyrun bu işin profunun yazısı

    mbirol
    Klima tavsiyesi konusunda pm atan arkadaşlardan bir ricam olacak,,

    Lütfen bana Arç,Ves.,DD gibi markalarla ilğili tavsiye ve soru sormamanızı rica ederim.Ben bu markalara inanmıyorum.Ve her seferinde bu tip cevaplar verince yanlış anlaşılıyorum..

    http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_289/key_/tm.htm




  • 6 yıldır abim kullanıyor. Bozulduğunu ve arızalandığını görmedim. Canavar gibi çalışıyor. İhtiyaçları fazlasıyla karşılıyor. Uygun fiyatlı klima olarak önebileceğimiz klimalardan. Servis ağı geniş. Parça bulmak kolay ve ucuz.

    Ama uzun süreli kullanacaksanız. Uzun süre çalıştıracaksanız. Daha iyi kalitede olan ürünleri almanızda yarar var. Şuda bir gerçek elektronik işi şanş işidir. İş arkadaşım Mit. elek. klima aldı. Hiç memnun değil. İşyerinden yine bir abimiz Hitachi marka klima aldı oda memnun değil. 2 katı daha fazla verip. Memnun olmamakta var.

    Bir arkadaşımda 2 yıl önce kipadan kampanyadan çok ucuz fiyata adını bile duymadığım. 12000 btu luk bir klima aldı. 2 yıldan beri kullanıyor çok memnun.
  • Ben bir senede iki tane 24.000 btu olanları 4800 tl aldım 800 tl sattım.

    Zibro tavan tipi aldım ben bir sene inanın klima kullandıgımı sanıyormuşum rezil ötesi idi.

    bakınız yukarıda yazıyor eger sıradan ürünlerden başka ürünle içli dışlı olmadınızsa benim gibi (arçelik kulandım 1-1,5 sene civarı) ama memnun kalmadım verdim 800 tl onları aldım zibro oh dedim süper.

    ayrıcanada yazıhanede 5 ayrı klima daha var

    Weili
    rubenis
    7.000 arçelik
    gibi

    kışında yazında bir bunlara bakıyorum birde zibro tavan tipine evdede 1735 zibrolar var Allah için Maşallah diyorum

    ben mukayese ediyorum hergün öglen sıcagında şişiyor arçelikler ama zibro banamısın demiyor.

    Eger sizlerinde mukayese etme imkanı varsa buyrun.

    Ama bana kendisi bir şey üretmeyen çinden, koreden, klima parçası getirip burada eurovent-certification hiç bir belgesi olmayan çakmalrı savunmayınız.

    Aynen bu şuna benzer hani sokkalarda apaçilri görüyoruz ya şahine desen dekor yapıyprlar sonrada Bmw ile yarışa kalkıyorlar bu buna benzer.

    Bu klimalar ses, defros, kasa sesi, gibi bir çok konuyu mukayese ederek bilgi paylaşımı yapılacagına benim arçeligim süper 5 Cop var diyrek sadece bilgisiz arkadaşalrın yanlış yönledirirsiniz buda vebale girer.

    Gene yukarda yazıyor elimdeki imkan bu ben bunu aldım ok.

    Litfen mesajları yazınız dnyanın hiç bi,r yerinde elektronik şans işi değildir bu güzel ülkemde böyle çünkü üretim bandında sayıya baglı ürtim oldugu için kalite kontrol yok

    evet hitachidede sorun olur %0,1 gibi yada buradaki servis içine eder genelde hep böyle oluyor forumu okuyorsunuz.

    Adam 3500 - 4000 tl verdi Mitsubishi hyper ınverter aldı dandik servis vakum yapmadı içine etti klimanın işte bu servis dandiklik şansı




  • Elektronik işi sanş işidir. Bilip bilmeden konuşmayınız.

    Güç elektroniği üzerine çalışıyorum. Büyük güçte kesintisiz güç kaynakları yapıyoruz. Aynı üretilen cihazlar. Parçalar aynı. Bir cihazımız 5-10 sene bozulmuyor. Bir başka cihaz ise yılda 4-5 defa arızalandığı oluyor.

    Gigabyte anakart kullanıyorum. haftalarca pc yi kapatmıyorum. Oc desen tepesine kadar vuruyorum. Canavar gibi çalışıyor. Memnun olduğum için Aynı kartı arkadaşıma alıyorum. Bir bakıyorum ağ kartı bozulmuş Bir bakıyorum. Anakart komple gitmiş. Ne dersin sen buna. Sana yüzlerce örnek verebilirm sonu gelmez.

    Kendi bizzat tecrübelerimle söylüyorum. Malasef şans işi. İnsan yapımı ürünler. Bozulmama ihtimalleri yok. Elbetteki bozulur.


    """Litfen mesajları yazınız dnyanın hiç bi,r yerinde elektronik şans işi değildir bu güzel ülkemde böyle çünkü üretim bandında sayıya baglı ürtim oldugu için kalite kontrol yok."""

    Yazmışsın. Ama birşey bilmiyorsanız konuşmayınız ve yazmayınız. Ben bu işlerde çalıştım. Sistemin nasıl işlediğini iyi biliyorum. Band usülünde sayı önemlidir. Yoksa band usülünün bir anlamı kalmaz. Bütün fabrikalarda Kalite kontrol kısımları her bölümde mevcuttur. Parçaların hepsi kalite kontrol yapılır. Bir çok kalite kontorl kısımları vardır.

    Ama şu bir gerçek. Kullanılan malzeme farklılıkları var. Daha kalitesiz ve ucuz malzeme kullanıyorlar. 1 .sınıf malzeme kullansalar. Bu fiyatlara ürünlerini satamazlar. Maliyet artacağı için fiyatta artacak. Bu yüzden diyorum. Daha verim almak istiyorsanız. Diğer pahalı japon markalarına yönelmek gerekir. 2-3 KATI PARA VERMEK DEMEK. Isıtma ve soğutmayı klima ile yapacaksanız. Full klimanız açık kalacaksa bu klimalardan alınız.

    Araba örneğine gelince bir opel veya reno vb arabalarda işimizi fazlasıyla görür. AMa bir bmw vb. arabaların rahatlığını vermez. Bu arabaları kıyaslayabilirmiyiz. Kıyaslayamayız. Adamın bmw ye verecek parası yoksa opel alır. Onla işini görür.

    Ama günde 3-5 saat çalıştıracaksanız. Benim gibi İzmir gibi şehirde yaşıyorsanız. Arçelik marka klimalarda fazlasıyla işinişi görür diyorum.




  • Elektronik işi Türkiyede şans işidir bilip bilmeden konuşmayınız bu ülkenin en büyük elektronik şirketi ile çalıştım, sizinkisi şanstır o sizi baglar nasılsa halkımız bu duruma kader der geçer yırtarsınız ama ben sizin gibi üretime şans diyen zihniyeti kabul etmiyorum yurt dışında böyle bir şey yoktur o kadar biliyorsunuz o kadar bilginizle bütün elektronik dünyasına şans işi diyemezsiniz yada sizin işiniz odur kaliteyi anladım demekki sizden bir şey alınmaz.

    yerli ürünler vede çine özellikte dandik yaptırılmış bizim ürünler evet şans işidir s,izdende anladım yani alınmaz ürünler.

    Bir zahmet edip okusanız anlasanız, aldıgınız ürünede iyi bakacaksınız ben alıırm aynı ürünü voltajı düzgün evde kulanırım hiçbir şey olmaz başkası alır voltajda sorun vardır olur ama bu şans değildir bilerek olan bir şeydir evine regülatör almazsan yada sana bu hizmeti verenden bunun tazminin istemeszsen senini gibiler şans der durur bozuk plak gib ben buna inanmıyorum aldıgım bütün ithal ürünler 30 yıldır hiç bozulmadı.
    Çünkü gerekli tedbiri alarak gerekli ortamlarda gerekli şartlarda kulanma kılavuzuna göre kulandım.
    5 kilo çamaşır alan makineye 6 kilo sokmaya çabalamadım işte burada bilinçsizlik devreye giriyor çans değil siz bunların ayrımında değilsiniz.

    Sonlarda sizde demişsiniz işte kalitesiz malzemeden dolayı arıza yapıp bozulıuyor iyi malzeme olsa pahalı olacak yani şansa değil bilerek bu yapılıyor.
    Siz hiç yerli firmaların nasıl kalite kontrol yaptıgını gördünüzmü, siz hiç yabancı markaların (kaliteli) nasıl kalite kontrol yaptıgını gördügünmü.

    Ben gördüm bana bu yetti benim evime yerli ürün giremez. Siz alabilirsiniz bana karışmak düşmez sadece uyarırım sorana söylerim alanada hayırlı olsun derim
    Size izmir gibi yerde yeter bana yetmez neden mi ben aşırı detaycıyım aşırı hassasım benim malımda ses olamayacak tık demeyecek ben arçelik - beko sesi çekemem.
    Bana ses gelen size gelmeyebilirki alana hayırlı olsun diyorum.




  • bu ülkenin en büyük elektronik şirketi hangisinde çalıştınız merak ettim. Türkiye de en büyük 2 tane var. Vestel ve arçelik - beko diye biliyorum.

    Kardeşim iyi sallıyorsun. 30 sene malzemelerin ömrü yetmez. Malzemlerin ömürleri belli 3 - 5 max 10 sene Kondönsatörlerin belli bir saat ömrü vardır. Kondansatörler kurur ve şişer. Binlerce malzeme var. Zamanla tolerans değerleri artar. Buda zamanla kullandığın cihazın verimini düşürür. Bir zaman sonrada arıza verir. Sen istersen el bebek cihazına bak. Ama periyotik olarak bakımlarını yapıyorsan. Tabi ki de cihazın ömrünü uzatırsın. Bilinçli kullanıcı ya yapar. Yada yaptırır. Bunuda yapmak gerekli.

    Yabancı firmada da çalıştım. Şu anda Türk firmasın da çalışıyorum. Kalite kontrol aşamaları hemen hemen aynı. Sadece teknolojik yönden ilerde olabilirler.

    Bunda da regülatör çıkartın insanların başına. Regülatör almak yerine online ups alsınlar. En çok bozulmalar. Ani şekilde elektrik kesilmelerinden kaynaklanır. Regülatör şebekesi düşük veya değişken yerlerde kullanılır. Senin şebeken 220 volt civarında ise fazla yükselme ve aşağıya düşme olmuyorsa regülatöre gerek yok. Ama Online ups heryere şart.

    Anakarttan örnek verdim. Aynı mahallede oturuyoruz. Şebekelerimiz de aynı. Ona aldığım kart sıkıntılı çıktı. Şans işte. Ne diyeceksin başka.
    Başka bir arkadaşımada en ucuzundan sistem topladım. Canavar gibi kullanıyor. Hiç bir sıkınıtı yok. 300 liraya kalite anakart alıyoruz. Sıkıntı veriyor. 70 - 80 tl aldığım. düşük bir kartta sıkıntı yok.

    Bozulmayan cihaz yapabilirseler. Teknik servise ne ihtiyaç var. Elektronik kart üzerinde 100 lerce ve binlerce malzeme kullanılıyor. Bunlardan 1 tanesi dahi sorunlu çalışsa. Kullandığınız cihaza sıkıntı verdirebilir.

    Bakınız yine söylüyorum. Arkadaşım tavsiye ettiğiniz japon marka klima aldı. Çok ses geldiğini söylüyor. Eskiden lg - beko kullanıyordu. Daha sessizdi diyor. Cihazda demek ki sıkıntı var. Servisi çağır dedim baksınlar. Belki cihaz sorunludur. Çok övdüğünüz markalarda da sıkıntılar olabiliyor. Buna da şans diyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdm -- 20 Temmuz 2012; 2:58:28 >




  • Ben baştan beri okudum anladım sen anlamaıişsın be gardaşım

    adam diyoku o japon dediginizde bozulur nasımı forumda hep yazıyo dandik servis gelir içine eder bozlur jabancı malı bindebir olur yerli zırt pırt

    yabacıdada olmas olasılıgı servise baglı çünkü yabancı malını gelip yabancı montaj yapsa asla hata olmaz olsada bindebir

    biliyom söylüyom gardaş

    aynı mahallede demişsin komiksin

    malayi salla aynı apartman içine ayrı şebekeden elektrik geliyor yurdumda

    apartman 10 daire 5. elektrik var 5 de yok bunuda bil anla önce

    bende mesela 30 senelik arçelik buzdolabı var neden bozulmdı gardaşım

    bende 12 senelik masa üstü bilgisayar var neden bozulmadı gardaşım

    bizim milet gider en ucuz dandik malı alır sonrada 5-6 sene gitse oke der

    önce iyi mal seçecen göçmenlik yapmayacan

    iki şirket var bu ülkede titreyerek güldüm

    yabancı firmada yabancı ülkede çalışacaksın

    buraya gelen yabacılarıda kendmize benzetiyoruz

    online ups alsınlar işte sende bu saçmalıgı çıkarmışsın çokmu ucuz

    bak gene söylürem hitachi klima alırsın şahane çalşır zatende dogrusu budur
    bak gene söylüyom hitachi klima alırsın rezil çalışır neden ??? servisden kaynalanır, takozlar koymaz, vakum yapmaz, iç üniteyi yamuk takar içeri su gire.

    yani bu şans değil servis olayı siz şansa göre üretim yapıyorsanız hangi firma ürünleri almayalım

    şans eseri üretim firması belkide sizin çalıştıgınız firmada şans eseri bunca amandır çalşıyordur

    şansmış adam elektronik şirketde çalışyo şans diyo
    Alahım akıl ver insanıma
    mübarek günde şans faktörü olmayan ürünler nasip eyle insanıma.
    bu zihniyeti değiştir yarabbi

    Amin.

    Senin yaşın galiba 15 falan

    forumu azcık arama yap 25 sene giden siemens patentli 2100 ler, 25 - 30 sene giden mieleler, 25-30 giden buzdolapları

    nede güzel seni bile inandırmışlar 5-6 senede bozulur parça lafına teknik adam buna inandı ise salla gitsin.

    neden eski mallar 25-30 sene gidiyo sende ukarda ayzmışsın ama unutkansın sanırım

    iyi malzeme kulanılsa pahalı olur diyon olsun iyi olsun pahalı olsun.

    yabancı mala verdigim parayı yrli mala verecem ama hak eden olsun

    geçen sene aynı model arçelikle bu sene alınan aynı klima bir olmuyor ya forumu oku gurban

    bu sene çıkanun kuyruk koduna Y ekliyorlar vatandaş alıp geliyor yandım allah oluyor gözünü açacaksın

    yerliler ne zaman ürün yaparlar fasondan kurtulurlar ben belki o zaman alırım

    çinden getir burada montejle oldu sana yerli

    sizin bile üretiyorum dediginiz herşey yurt dışından geliyordur sen bilmiyorsundur





  • //adam diyoku o japon dediginizde bozulur nasımı forumda hep yazıyo dandik servis gelir içine eder bozlur jabancı malı bindebir olur yerli zırt pırt//

    Cevap vereyim. diyorum ki abim arçelik kullanıyor. 6yıl olmuş bozulduğunu görmedim. Siz demişsiz zırt pırt bozulduğunu söylüyorsunuz. Bizim arçeliği japonlar yapmış herharde. 6. yılında daha bozulma yüzü görmemiş. Çevrmde kullanan insanlar var. Onlarda da zırt pırt bozulduğunu görmedim. Onların kinide japonlar yapmış galiba

    Çalıştığım yerde yaptığımız cihazların IGBT lerini mitsubishi marka japon malı kullanıyoruz. Fiyatlarıda 1 adet fiyatı 300 -500 dolar. Bazen oluyor ki yüzde yüz yük altında çalışırken. 1 saat dahi dayanamayan ve batlayan IGBT ler oluyor. Japon malı kalite Ama 1 saat dahi dayanamayan Igbt ler çıkıyor. Batlama yapmaması içinde yanına japon koyalım.

    Adamlar sıfır hata üretiyor. Şuç servis elemanlarında. Sadece gülüyorum birşey demiyorum.


    Elektrik konusuna gelince. Aynı apartmanda isen sana gelen şebeke aynıdır. Elektrik bilgin yoksa yorum yapma. Bilgisiz bir insansın yorum yapıyorsun. Farklı apartman dersen belki anlarım. Farklı yerden besleniyordur diyebilirm. Bizim mahalleye aynı trafodan geliyor. Şebekelerimiz aynı. Bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma.

    Ben malzemelerin ömürlerini söylemiyorum. Üreticilerin kendi ürünlerine verdiği ömürleri söylüyorum. Kıçından anlıyorsun galiba. Dediğin ürünlerde bu malzemeler var mı? Ben diyorum zamanla malzemelerin verimi düşer. Daha fazla enerji harcar. Daha fazla arıza yapar. Daha sesli çalışır. Bekleneni vermez.
    Demek istediğim bu. Saten periyotik bakımlarla cihazınızın ömrünü uzatabileceğinizden bahsetiyorum.

    Kardeşim iyi sallıyorsun. 30 sene malzemelerin ömrü yetmez. Malzemlerin ömürleri belli 3 - 5 max 10 sene Kondönsatörlerin belli bir saat ömrü vardır. Kondansatörler kurur ve şişer. Binlerce malzeme var. Zamanla tolerans değerleri artar. Buda zamanla kullandığın cihazın verimini düşürür. Bir zaman sonrada arıza verir. Sen istersen el bebek cihazına bak. Ama periyotik olarak bakımlarını yapıyorsan. Tabi ki de cihazın ömrünü uzatırsın. Bilinçli kullanıcı ya yapar. Yada yaptırır. Bunuda yapmak gerekli.


    Bilgi sahibi değilsin. Laf olsun diye yazıyorsun.

    Japon mallarını kötülediğim yok. Uzun süre kullacaksanız . Yaz kış klima ile ısınıp serinleyecekseniz. Japon malı klima alınız diyorum. Bu klimalardan dahi memnun kalmayan kullanıcılar var diyorum. Arçelik marka klima kullanıpta çok memnun olanlarda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdm -- 20 Temmuz 2012; 19:27:03 >




  • Anlamamakta dreniyorsunuz bendede var bir tane 5 sene civarı oldu çalılşıyor ama zibronun, daıkın yanında bakınca klima demeye bin şahit ister siz bunu anlamıyorsunuz siz 124 ile mersedesi sidik yarıştıerıyorsunuz abiniz kim otoritemi sizi giib ise yandı ülkem.

    Mitsubishiden sizin ptron alırken alt kalite ürerilmişleri alıyordur.
    Mondial motorda kawasaki fabrikasında istenilen paraya göre üretiliyor Türk işadamlarını 40 senede çok güzel tanıdım Allah bir deseler bir avanatalrı varmı diye düşünürüm.

    Bizimde apartmanımızda çift elektrik olayı var sanamı inanacagım apartmandaki gördügüm durumamı ben teknik adamım tedaşamı inanacagım apartmanızmızda iki ayrı yerden gelen elektrik var 5 daire kesilince diger 5 daire yazıyor cahilsin.

    Üretici senin istedigin kalitesizlikte üretir onun için bizlerin yaptıgı vede yaptırdıgı hiçbir şeye inanmam güvenmem sanayide 40 yılım geçti.

    Japon, kore, çin (haier, gree, midea bunuda sen şimdi karşıtırırsın ) çakma Türklerin yaptırdıgı çin değil parantez içindeki çin.

    Bunlardan mmenun olmayan evindeki elektrikte, serviste kendisinde arasını sorunu onlarda hata oranı bindebir.

    40 yıldır biliyorum.

    gene elektrik konuna geleyim bizim apartmanda iki ayrı yerden elektrik geliyor bunu onlarca defa yaşadık tedaşa telefon etigimizde şebekelerimizin ayrı oldugunu bzim 24 saat elektrik alamayacagımız söyledik saçma dedik mütahite söyle dedi. (izmirde böyle apartmanlar doludur alsancakta bile)

    Bu ülkede olmaz olmaza inanmıyorsan sen bizden değilsin.



    Biliyorsan yaz alim desinler bilmiyorsan sus adam desinler.

    buzdolabım 25 senedir çalışıyor annemdeki 30 senedir sizin yaşınız 15-20 anlamadım ben 50 yıldır çalışan prestcold buzdolabı biliyorum.


    http://www.enteresan.com/haber/buzdolabinin-50-yasgununu-kutladilar.6xn.4.1.html

    annemlerdeki buzdolabıda budur

    bilmiyorsan sus zimirliye bu kada cehalet yakışmıyor.
    Bu buzdolaplarının zmanla motorları eskiimşitir ama bunblardan sonra çevremizde kardeşimde alınan buzdolapları iki kere değişti yani bu daha ucuza geldi bize dahalende çalışıyorlar.

    taş gibide sogutuyorlar.

    siz 3-5 senede bir atınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 20 Temmuz 2012; 21:58:24 >




  • ARÇELİK BEKO KLİMA LG BEKO KLİMA DİYE İKİYE AYRILIR

    iç ünite kasaları duvar sacına rahatlıkla duvara sıfır oturmaz askı sacı tasarımı sorunlu buda iç ünitenin duvarda sıfıra sııfır durmasını montajın profosyoneliğine bağlı engellemiş olur %80 diyebilirim

    iç ünite hava çıkış düz panjur klpeleri mekanizması ve motoruna yön vermesi sorunludur tamamında 24000bthu larda ise kanatlar plastik sesi çıkartarak yön alır ve tamamındaki bir hata kumandadan hareket eden kanada bastığınız an kanadı durdurmaz çoğu zaman bunun nedeni kanadın hareket konumunu belirleme ama iyi tasarlanamamış eksi bir özellik.

    İç ünite tahliye tavası boru çıkış kilitsiz bir mekanizma olduğundan borusu iyi takılmassa montajdan sonra boruya uygulanacak çekme kuvvetinde rahatlıkla çıkmakta çevirmeli bnc konnektör benzeri klitleme sistemine sahip markalar bulunmakta öyle yapılabilirdi.

    Dış ünite bağlantı boruları ful bakır olanı dahi kalitesizdir bakır sevisi düşük metal karışımdır yön verilmesi zordur bu yüzden esnek boru döşemesi yapılamamaktadır alüminyum olmasına rağmen rakor ve vana bağlantıları aynı kalite bakır olduğundan bu zorlanma devam etmekte.

    Dış ünite askı ayakları yeni versiyonlar kalitesiz tasarım ve malzeme

    Dış ünite vana çıkışları gövdeye desteklenmemiş olduğundan sıkma aşamasında sağ sola oynama yamulma meydana gelebilir tedbir alınmassa ve gizli kapak bazı modellerde var

    Kullanılan iletişim kablosunun ısıya dayanıklı siyah renk kaucuk malzemeli olması gerekmekte ki normal pvc kablo kullanılmakta.


    Gelelim montaj elemanlarının tecrübesine %80 tecrübesiz olduklarına eminim.


    Bu satırları yazarken bir tanıdıktan telefon geldi dün arçelik klima takıldı iç üniteden su akıtıyor nası yaparız ? cevap bir ay içindeki koşulsuz iade değişim hakkını kullan demek oldu.konuyla ilgisi olduğundan ekleyeyim dedim.




  • Yaz Kızım200torbaçimento

  • Elektriğe gelince R S T Şeklinde 3 faz vardır. Senin 5 dairene R fazından diğer dairelere S ve T fazlarından elektriği vermişlerdir. R fazında sıkıntı olduğunda sizin dairelerin elektriği kesilir. Diğer dairelerin elektriği vardır. Bu olay çift elektrik değildir. Fazlar aynı trafodan geliyor. Elektrik konusunda bilginiz yok yorum yapıyorsunuz.

    Elektrikden çakarım. İnşaat elektriğini bende tam bilmiyorum. Okulda bir kaç proje çizdim o kadar. Benim evimede RST Şeklinde geliyor.

    Igbt lere gelince 1. kalite japon malı. Diğer ucuz markaları kullanmıyoruz.


    Eski buzdolabı kullanıyorsanız. Bilinçli, bir kullanıcı değilsiniz. Eski buz dolapları elektriği çok yakar. Eski buzdolaplarında elektronik devrede yok. Kullanmak zarardan başka birşey değildir. 20 Yıldır kullandığınız dolap ilk günkü gibimi çalışıyor.


    Arkadaş sıkıntıları belirtmiş. Saten 2. sınıf malzeme kullandığını söyledik. Klima montajı yapan bir insan değilim. 4-5 sefer klima sökme ve takma işeleminde bulundum. Gördüğüm kadarıyla zor bir iş değil. İşin zorluğu yüksek yerlere dış üniteyi kurma vb. işlemler.

    Anladığım kadarıyla servisler sallama iş yapıyorlar.

    1000 liraya satılan klima ile 3000 liraya satılan ürünü karşılaştıramayız. Fiyatın yanında kalite farkı var. Dediğim gibi yıllarca kullanıp arıza vermeyen klimaları mevcut. Örneğini abimden verdim. Buna ne diyorsunuz.

    Bu ürünleri alıp memnun olanlar var. Bizim buralarda en yaygın klima markaları. 5 eve baksan 3 ünde arçelik beko klima vardır.




  • Gece mahalemizde oturan tedaşda çalışan arkadaşa ayzınızı okuttum güldü kim bilmezde yorum yazan dedi bizzat bizim apartmana elektriği bağlayan arkadaş.

    Ben japon malı değil demedim işyerimize aynı markanın ucuz olanınıda alıyoruz pahalınında üzrinde panasonic yazıyor ucuz olan 1-2 senede bozulanında bunu anlatmak istedim, ayrıca markanın japon olması japonyada üretildigi anlamına gelmez.
    Her Türk patronu gibi szin patronda ucuz mal alıp çok kar peşindedir.
    Dolap konusunu anlattım anlamıyorsunuz, yeni olanlar asla 50 yıl önceki olanlar kadar saglam değil, kardeşim çevremdeki arkadaşlar bu dolap üzerine 2-3 dolap değiştirdi hangisi ekonomik 50 yıl kullanmakmı yoksa 5-7 senedir bir dolap almak bu arada 100 defa servisle ugraşıp tamirlerime para yatırmakmı işte bunu düşünün.
    Formu okusanız %99 servis küçük dagları ben yarattım bu işin piriyim benden büyük bu konuda kime yok havalarında, kısaca servisler Türkiyede %90 sorun. Ucuz iş gücü bu kadar oluyor.
    Memnun olma konusuda açıklandı yukarda, adam bildigi kadarı ile mutludur onu görmüştür onunla mutludur genelde Türk erkegi ev eşyasına (tv, maç için uydu hariç) fazla para vermek istemez nasılsa kendi yapmıyor salla kadın işi der adi mal alır (istisnaları tartışmayalım) abiniz yada çevreniz memnunsa gördügü kadar memnundur bilgisi kadar.
    Hem eski dolap kulanmak enerji düşmanı diyorsunuz hemde adi A sınıfı oldugu %99 şüphe götürür ürünleri savunuyorsunuz yerlilerin ben A olduguna asla inanmıyorum TSE hiç inanmıyorum, forumda TSE ile ilgili yazılar vardı nasıl çalışıldıgı ile ilgili keşke bulunsada okunsa, bu ülke saldım çayıra mevlam kayıra ülkesi.
    Kötü mal yaygındır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpercanxxx

    arcelik 15041 neo plasma plus 14.600 btu bir klima aldim..kulllanicilari varsa bilgi paylasami yapalim

    Evimizde 5 adet arçelik klima var: İlkini 1998 de almıştık hala kullanıyoruz, 2.sini 2000 de aldık hala kullanıyoruz ve böyle devam ediyor. Teknik servisi olsun kalitesi olsun oldukça memnunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeanCold Killah

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpercanxxx

    arcelik 15041 neo plasma plus 14.600 btu bir klima aldim..kulllanicilari varsa bilgi paylasami yapalim

    Evimizde 5 adet arçelik klima var: İlkini 1998 de almıştık hala kullanıyoruz, 2.sini 2000 de aldık hala kullanıyoruz ve böyle devam ediyor. Teknik servisi olsun kalitesi olsun oldukça memnunuz.

    arcelik klimadan bende şuan memnunumm...3000 tl yabancii klima ile eşdeger

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunde 8 saat klima yakan arkkadaslar elektrik fatura tutarini paylasir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima yakmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunde 11- 12 saat calişan klimanin elektrik faturasi 145 tl geldi..önceden 55 tl falan geliyordu..sizce klimanin elektrik tuketimi nasiil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.