Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.084
Cevap
139
Favori
75.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sharpie kullanıcısına yanıt
    Suyunuzda hala koku varsa, tank veya musluk kaynaklı olabilir hocam, siz cihazı teste gönderdiniz cihazda bir koku vs yok, pH olarakta 7-8 arasında ortalama 7.5pH veriyor. 1,2 gün kullanım sonrası pH değerinizin bu değerlerde olduğunu görebilirsiniz.

    1- Örneğin cihazdan bir bardak su alıp içtiğinizde koku olduğuna emin misiniz!

    2- Yoksa bir sürahiye doldurup bekleyen su mu kokuyor!

    1. Seçenek ise tank veya musluk kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

    Ama sizde tanktan sonra omnipure 5633ss post karbon var eğer tank kaynaklı koku varsa post karbon bunu gidermesi gerekiyor gidemiyorsa da post karbon yetersiz işe yaramıyor anlamı çıkar. (Ama binlerce kişi aynı ürünü kullanıyor bu tür şikayetler yok)

    Musluk koku yaparmı demeyin yapabiliyor içinde jel gibi bir madde oluşup koku yapabiliyor.

    Çözüm, tank musluk değişimi tekrar cihazı incelemeniz.

    Koku olayını net bir şekilde anlatırsanız buradan bir değerlendirme daha yapalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arıtma cihazı almayı düşünüyorum fakat evin tesisatı eski demir boru olduğu için su akarken belli olmasada paslanmıştir borular. arıtıcı kullanılır mı fp kaliteli bir cihaz almak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoRe`i kullanıcısına yanıt

    bütçeniz nedir ?

  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    5-7 bin civarında


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoRe`i kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Nisan 2024; 10:44:29 >
  • Evet, arkadaşlar, sonunda sık sık tavsiye ettiğim bir model olan Murica 75 elime geçti. Kendi cihazımı deneme yapmak için her parçasını çok söküp taktığımdan sterilizasyon endişelerimden dolayı Murica 75 alarak tüm seti değiştirmeye karar verdim.


    Neden bu cihaz ? Neden Açık kasalı cihazları tercih etme sebebimden başlayayım .


    1- Açık kasadaki filtreler kapalı kasa sistemlerde filtrelere göre en az yüzde 50 daha fazla kapasiteye sahiptir.


    2-Kapalı kasalarda ilerde cihaza bir parça ekleme çıkarma ya da güncelleme yapmak istediğinizde kutuda sınırlı alan olması sebebiyle güncellemeye pek müsait değildir.


    3-Genel olarak tr de kapalı kasa filtrelerinde nsf sertifikalı ürün bulmak zordur ve açık kasaya göre bir miktar yüksek olabilir. Açık kasada nsf sertifikalı kaliteli filtreleri temin etmek tr de daha kolay.


    4-Tank ve cihaz ayrı parçalar olduğu için isterseniz tankı ve cihazı ayrı yerlere konumlandırma yapabilirsiniz. Tankı da tercihinize göre hacmini kullanım yoğunluğunuza göre arttırabilirsiniz.


    5-Kapalı kasanın içi hava akımı az olduğu için bir süre sonra mantar küf bakteri üretebiliyor .Filtre değişim zamanı içini açtığınızda filtrelerin etrafında lekelenmeleri görebilirsiniz.


    Kapalı kasanın bana göre tek artısı sık değişime riayet edilecekse her değişim zamanında yeni filtre ile değişim yapabiliyor olmamız.


    Ürüne geri gelecek olursak en büyük avantajı, cihaz üzerinde kullanılan tüm malzemelerin neredeyse yüzde 95’i NSF sertifikalı malzemeden oluşması. Özellikle pompasının Lefoo marka NSF sertifikalı bir pompa olması sebebiyle benim en takdir ettiğim yönü diyebilirim. Türkiye’deki satılan cihazlarda NSF sertifikalı pompa kullanılan ilk model Murica 75 olabilir. Pompasız olarak aldığınızda zaten her iki modelde de kullanılan hat alma malzemeleri ve atık bölümünde bulunan atık kısıcı malzeme dışında her şeyde NSF sertifikalı malzeme var.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Kargo kutusu standart bir kutu, sıkıca sarıp sarmalanmış patpata sarılmış halde geliyor.


    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Hat alma olarak CRS marka kullanılmış. Ortalama üzeri diyebiliriz. Türkiye’de tesisatlar standart olmadığı için bazen bu hat almalar her evde kullanılamıyor. Onu da artık yerel servisin sorunu çözmesi ile Organic ya da DNT marka yerel servis elinde ne varsa onu takabiliyor. Forumda tavsiye üzerine alan arkadaşların geri dönüşlerinde bunları görebiliyorum. Ben bu hat almaları kullanmadım önceden bana ait bir hat alma ilk cihazdan olduğu için. 


    Hortumlar CDC marka, NSF/ANSI/CAN 51 sertifikalı ve üzerinde bunu görebiliyorsunuz. Bana gelen cihazda şeffaf hortum bittiği için kırmızı, siyah, mavi, beyaz olmak üzere dört farklı renkte geldi. Musluğa giden temiz su için ayrı renk, atık su için ayrı renk, şebekeden gelen su için ayrı renk olması estetik açıdan bence güzel. Normalde sanırım membran sonrası suda kullanılmak için şeffaf hortum vardı. Ellerinde kalmadığı için yine CDC’nin mavi hortumu ile gönderim yapmışlar. Bende önceden alınmış şeffaf CDC marka vardı. Onunla tüm hortumları şeffaf olarak değiştireceğim ,çünkü şeffaf hortumu estetikliği sebebiyle seviyorum. Firma, membran öncesi kullanılan hortumların iki yılda hortum içindeki sararmaların fark edilmesi için, değiştirme gereksinimi hatırlatmak amacıyla öndeki hortumları bilerek şeffaf yapmadıklarını , söylediler. Küçük ama değerli bir ayrıntı. Ben zaten altı ayda bir tankı dezenfekte eden, senede bir filtre değişim zamanında hortumları değiştiren biri olarak, bir senede bile benim suyumda hemen hortum ve fittinglerde sararmaları görebiliyordum. Çoğu arıtma kullanıcısı maalesef bazı demirbaş malzemeleri cihazı çöpe atana kadar kullanmaya devam edebiliyor. Hortumları suyunuzun kirliliğine göre en fazla iki yılda bir değiştirmenizi tavsiye ederim.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Basınç düşürücü şimdilik cihazda yok, ilerleyen dönemde SWUN marka 70 psi’lik ve yine NSF sertifikalı bu sete dahil olacakmış ,

     

    Bahsettiğim ürün bu, cihazın en başına takılır ve yüksek basınç suya sahip olunan bölgelerde önce filtreleri ve kapları korumak için kullanılır. Mat şeffaf cck housing kapları en az 10-12 psi basınca kadar dayanır. Amaç eğer su basıncı dalgalanmaları yaşanan bir bölgede iseniz ani basınç yükselmelerinden sizi korumaktır. 

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?www.hepsiburada.com
    Taiwan 70 Psi Basınç Düşürücü Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/taiwan-70-psi-basinc-dusurucu-pm-HB00000ST9YO


    Housingler CCK 894 modeli. Malzeme rengi kalitesi tok gösteriyor. Elimde Tankpac marka housinglere kıyasla malzeme biraz daha ağır gibi geldi. Tankpac’lar parlak görünürken, CCK’lar biraz daha mat görünüyor. Şeffaf olan CCK 889 modeli de ellerinde mevcut yani isteyene sedimentin renginin değişimini görüp ilk filtreyi sık değiştirmek isteyenler için alternatif olabilir. Lakin şeffaf housingin üretiminde kullanılan malzemenin sertifikası yok, basınca dayanımı daha düşük ve filtre değişim zamanlarda aç kapa aç kapa yapıldığında dişlerde kırılmalar yaşanabiliyor. Bundan dolayı da firma tüm housingleri, hem nsf sertifikalı olması açısından hem de patlama çatlama riskini ortadan kaldırmak için ön setin tamamını mat yapmışlar.


    Filtrelere girmiyorum; çünkü hepsi Türkiye’de bulunabilecek en kaliteli sediment, GAC ve CTO’dan oluşuyor ve ürün sitesinde detayları mevcut. Purtrex PX-05, Pentair GAC 10, KX Matrix 32-250-10 modeli filtreler kullanılıyor. Pentair GAC10’un 5 bin galon, KX Matrix’ın klor reddi için 12 bin galon ömrü var. Sediment için 3 bin galon ibaresi var, ancak rengine göre daha az ya da daha fazla kullanılabilir.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Ön üç filtreden su geçtikten sonra SWUN alçak basınç ve Lefoo marka selenoide giriyor. Genellikle Türkiye’de no name veya ucuz DNT marka selenoid kullanılıyor. Lefoo marka selenoid, DNT’ye göre daha kaliteli görünüyor. Pompa, en başta da söylediğim gibi NSF sertifikalı Lefoo 1100W-P modeli bir pompa. Üzerinde ayar vanası mevcut ve eğer yüksek amperli, mesela 2 amperlik bir adaptör ile, üzerindeki ayar vanası ile basınç arttırma ya da azaltma işlemi yapılabilir. Ancak, 100 GPD’lik bir pompa olduğu için maksimum 8-9 bar basınç verecektir. Cihaz ile üzerinde gelen 1.5 amperlik bir adaptör mevcut. Bundan dolayı üstteki vanayı sağa ya da sola çevirdiğim zaman bir basınç farkı göremedim. Çok da önemli değil, 7-8 bar membran için gayet yeterli ve güvenli olacaktır. Pompanın vereceği basınç, şebeke basıncına göre basınç düşürücü olmadığı durumlarda daha düşük ya da daha yüksek olabilir. Genelleme olarak, 70 PSI basınç düşürücü kullanıldığında şebekeden yaklaşık 4.7 bar su gelir, pompa bunu 3-4 bar daha yükselterek membrana 8-9 bar basınç ile su verecektir. Yüksek basınç hem atık suyunuzu azaltacak hem de üretim miktarınızı artırarak tankınızın kısa sürede tekrar dolmasını sağlayacaktır.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Membran, Filmtec 75 gpd modeli. Membran kabı olarak da Tankpac’ın NSF sertifikalı membran kabı kullanılmış, model no H10C -2C. Bu model, doğrudan NFS Tankpac sorgulama sayfasında çıkıyor. Genellikle SWUN membran kabı satılır, quick giriş olanlarda NSF sertifikası yok. Normalde dişli modelleri NSF sertifikalıdır, SWUN’ın quick girişlerinde de aynı malzeme kullanılmıştır diye tahmin ediyorum.


    Membran kabı sonrasındaki filtrelerden bahsedelim. Bize gelen modelde, SWUN’ın NSF sertifikalı post karbonu ve Bioetix filtresi bulunuyor. Bioetix filtresinin içeriği Bio’’cera’’ taşlarına çok benziyor. Firma, NSF sertifikalı taşlar olduğunu, güvenle kullanılabileceğini ve bir sorun ya da şikâyet yaşanması durumunda filtreyi geri alabileceklerini belirttiler. Sitelerinde de bu konuda birçok fotoğraf paylaşılmış. Filtrenin kendisi şeffaf, taşlar vs görünür halde. Tadının da eski bioceralara benzediğini söyleyen kullanıcılar da mevcut.


    Bioetix filtresinin çıkışında basınç vanası kullanılmış. Tanklı sistemlerde filtrenin ürettiği hidrojen gazını tank absorbe ettiği için pek gerekmese de, tanksız direk akışlı sistemleri korumak adına 7 bar üzeri basınçta hidrojen gazını boşaltmak için takılmış. Bu, küçük ve güzel bir ayrıntı. Önceden, Alkali filtreler uzun süre kullanılmayacak ise filtreyi cihazdan çıkarın diye kullanıcıyı uyarmak gerekiyordu. Şimdi bu parça sayesinde herhangi bir müdahaleye gerek yok. Filtre, damla şeklinde su çıkararak fazla gazı tahliye ediyor.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    SWUN post karbon yerine, firma kendi yaptırdıkları ET-50RO isimli filtreyi bu cihazlarda sabit olarak göndereceklerini söyledi. Bana da sonradan bir adet ET-50RO’yu sağolsunlar kargoladılar. İçindeki karbon, NSF 61 sertifikalı Haycarb karbon ve yine bir miktar bio taşlardan oluşuyor. Filtre kabı da PP’den yapıldığını sitedeki ürün açıklamalarında yazılmış. Filtre şeffaf olduğu için içindeki karbonların oldukça küçük olduğunu, Pentair GAC içindeki karbona yakın boyutta olduğunu söyleyebilirim. Karbon boyutu ne kadar küçük olursa, yüzey alanını daha fazla kullanarak o kadar fazla tutulum-yakalama yapıyor gibi düşünebilirsiniz.



    Forumdan alan birkaç arkadaşta ET-50RO ve Bioetix kombinasyonu gittiğini gördüm. ET-50RO ve Bioetix ile kullanan arkadaşların yorumlarını https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158290048 forum başlığı altında görebilirsiniz. Filtreler yeni iken ve hızlı akışta iken yüksek pH’larda olabiliyor. Zamanla bu değerlerin düşmesini bekliyorum ve bu konuyu takipteyim. Bu iki filtrenin de filtre olarak alınmış bir NSF sertifikası yok. Ancak, içerdikleri malzemeler NSF sertifikalı malzemelerden oluştuğu için, merakımı cezbetti ve firmaya olan güvenime istinaden bu filtreli kullanıp deneyimlerimi size aktarmak istiyorum. Aynı amaçla, defalarca üreticiye güvenerek NSF sertifikası olmayan Pentair Pentek Calro 10 gibi, Omnipure K2551 vs. gibi filtreleri kullanmıştım. En kısa sürede umarım filtreleri için nsf başvurusunda bulunurlar. Uzun vadede firmaya güven açısından önemli bir adım olacaktır.



    Cihazda kullanılan musluk, Likuan NCPS803CP modeli ve kutusu üzerinde sağ üst köşede NSF 61 sertifikasına sahip olduğunu gösteren bir etiket bulunuyor. Bu, Türkiye’de bulunabilen nadir NSF sertifikalı musluklardan biri.

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?






    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?




    Tankımız, en sevdiğimiz Tankpac. Eski 20-21 serilerinde WRAS sertifikası yoktu, ürün etiketi üzerinde böyle bir bilgi görmüyorsunuz. Ancak, cihaz ile gelen Tankpac tankın üretim tarihi 2022 Kasım ayına ait ve üzerinde WRAS sertifikası olduğuna dair bilgi mevcut. NSF sertifikasına girmiyorum bile.

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?




    Kullanılan tüm fittingsler yine Cdc ye ait, çekvalf yine aynı şekilde cdc. Nsf onaylı diğer cck fittings olsun swun olsun onlara göre pahalıdır ama firma masraftan kaçmamak adına çekvalfine kadar Cdc kullanmış.

    Kullanılan braket standart değil. Firma, paslanmaz malzemeden kendi ürünlerinin montaj şekline göre özel yaptırmış. Kullanılan cıvata ve somunlar da paslanmaz. Yarın filtre değişim zamanı geldiğinde görmediğiniz yerlere su damladığında, ürünün paslanıp paslanmayacağını hep birlikte göreceğiz.


    Pompalı modellerde alçak basınç, yüksek basınç sivici, selenoid ve pompa bağlantıları önceden tecrübe ettiğim X Master gibi Lux Plus gibi modellerde siyah elektrik bandı ile yapılmış iken, Murica 75’te 3’lü kablo birleştirici kullanılmış. Onlarla birbirine bağlantısı yapılmış ve elektrik kablo üzerinde kablo koruyucu (ya da kablo toparlayıcı da olabilir) kullanılmış. Bu işlem, hem estetik algısı hem de daha kaliteli bir görünüm kazandırmış. Benim çok hoşuma gitti. Cihaza önem verildiğini gösteriyor.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?



    Yukardaki saydığım üç parçanın da nsf sertifikası mevcut değil. Bu parçaları nsf sertifikalı malzeme kullanan bir firmada görmedim henüz. Parçalar zaten solenoid valf hariç tr de bulunacak satışı olan kaliteli modeller. Solenoid lefoo marka parça kaliteli görünüyor, dnt kullanan cihazlarda bile sorun olmuyor iken lefoo da herhangi bir sorun yaşanacağını da sanmıyorum.


    Cihaz üzerinde standart 300’lük atık kısıcı mevcut. Benim suyumda yoğun kireç olduğu için, membran 300’lük atık kısıcı ile kullanıldığında kısa sürede maalesef ömrünü tamamlıyor. Bundan dolayı ben firmadan 550’lik atık kısıcı istedim. Genel olarak Türkiye ortalamasında 200 -300 TDS aralığı şebekede 300’lük atık kısıcı, 300 üzeri sularda 420’lik atık kısıcı ile kullanılması, membranın uzun yıllar çalışmasına izin verecektir.


    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Lefoo pompa ile membran sonu filtrelerin üzerinde de firma kendi karekodlarını yaptırmış. Karekodu okutunca, kendi sayfalarında teknik bilgiler sayfasına gidebiliyorsunuz.


    Pompa için 1.5 amperlik adaptör ile kullanımda herhangi bir sorun ya da eksiklik hissedilmezken, pompa üzerinde 1.8 amper güç gereksinimine ihtiyaç olduğunu söylüyor. Adaptör, belki ilerleyen zamanlara 1.8 amper varsa 1.8 ampere ya da 2 amper veren bir adaptöre geçilebilir. Bu sayede, pompa üzerindeki basınç ayar vanası ile basıncı bir miktar daha kullanıcı isteğe bağlı kendi arttırabilir. 2 amperlik adaptör elimde olmadığı için deneyemedim.


    Diğer bir nokta da pompasız modelde housingler birbirine nipeller ile tutturulmuş vaziyetteki görüntüsü estetik olarak benim daha çok hoşuma gitmişti. Pompalı modelde neden böyle değil diye sorduğumda, pompalı modeldeki paslanmaz braket ile pompalı modelde kullanılan braketler farklı. Pompa için tasarımı değiştirmek gerektiği için öyle yapıldığını, ama ilerleyen modellerde pompalı braketlerdeki housinglerin de pompasız modellerdeki gibi nipelli olacağını söylediler (Pompasız model tipi gibi olacak.)


    Ürünün fiyatı pompalı pompasız modele göre fark edebiliyor, fiyat bilgisi sürekli değişeceği için onu eklemiyorum. Sitedeki satış fiyatı üzerinden foruma özel yüzde 10, nakit alım olursa da ekstra bir yüzde 10 daha fiyat düşüyor. Bilginiz olsun.


    Cihaz gelmesine geldi ama henüz kurulumu yapamadım bu arada ramazan ayı sebebiyle. Bayram sonrası da montaj yapıp fotoğraflarını eklerim. Gördüğüm fark ettiğim eklemek istediğim başka şeyler de olursa başlığı da güncellerim.


    cihazın tipini görmek isteyenler için ben foto çekene kadar ,buradan da görebilirsiniz.

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Ethic Wateryoutube
    Bioetix A.A Filtre, musluk suyunuzu alkali ve hidrojenli hale getirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiren bir su arıtma filtresidir. Modern ters ozmoz su arıtma sistemleriyle uyumlu olarak çalışan bu filtre, arıtılmış suya hayati öneme sahip mineraller ekleyerek alkali ve hidrojenli su elde edilmesini sağlar. Bioetix A.A Filtrenin Özellikleri Ömür: 5 Ton (1300 Galon) Dakika Akış Hızı: 1 GPM (4 Litre) dakikada tavsiye edilen (0,5 lt/dakika) pH: 7 ~ 9.5 ORP: -50 ~ -400 mV NMR: (mikro / yapısal küme) Mineral: Ca, K, Mg, Na Hidrojen: 1000ppb’den fazla Boy: 10 inç – 26 cm Bağlantı: Quick Çubuklu Çıkış Max. Çalışma Sıcaklığı: 45 C (113 F) Çalışma Basıncı Max: 8 Bar (120 PSİ) Filtre Dış Gövde Patlama Basıncı: 30 Bar (500PSI) Gövde Malzemesi: %100 Polipropilen ailesi Stiren Akrilo Nitril (SAN)’dan üretilmiştir. Bioetix A.A Filtrenin Faydaları Vücuttaki asidik atıkların giderilmesine yardımcı olur. Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Enerji seviyesini artırmaya yardımcı olur. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Suyun tadını ve kokusunu iyileştirir. Suya mineral zenginliği katar. 1000 ppb üzeri Hidrojenli (H2) su yapar. -300mv ORP seviyesinde antioksidan canlı su üretme özelliğine sahip tek filtredir. Küçük su kümeleri altıgen sayesinde (51.497 Hz) vücudu 3 kez nemlendirir. Bioetix A.A Filtrenin Kullanımı Bioetix A.A Filtre, ters ozmoz su arıtma sistemlerinin son aşamasında kullanılır. Filtre, arıtılmış suyun içinden geçerken, suya kalsiyum, potasyum, sodyum ve magnezyum gibi temel alkali mineraller ekler. Bu sayede suyun pH değeri yükselir ve alkali su elde edilir. Bioetix A.A Filtre, iki şekilde bağlanabilir: Tanklı sistemlerde: Tanktan önce veya sonra bağlanabilir. Tanksız sistemlerde: Son aşama olarak bağlanır ama H2 gaz salıcı valfi kullanılması tavsiye edilir. Bioetix A.A Filtrenin Bakımı Bioetix A.A Filtre, 5 ton (1300 galon) su geçirdikten sonra değiştirilmelidir. Bioetix A.A Filtrenin Güvenli Kullanımı Bioetix A.A Filtreyi, Membran çıkışı 40 ppm’den yüksek TDS değerine sahip sularda kullanmayın. Bioetix A.A Filtreyi, tuzlu su ile çalışan yumuşatma sistemlerinde kullanmayın. Bioetix A.A Filtreyi, 5 gün ve daha uzun süre kullanmayacaksanız, cihazdan çıkarın. Bioetix A.A Filtre, musluk suyunuzu alkali ve hidrojenli hale getirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiren bir su arıtma
    https://www.youtube.com/watch?v=oExULtwRTeI&t=77s



    Satın alacak arkadaşlara yol göstermesi açısından aklıma gelen her şeyi ekledim. Sormak istediğiniz her şeyi sormaktan lütfen çekinmeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Nisan 2024; 11:34:29 >




  • @ZevkiSefa Emeklerinize sağlık hocam güle güle kullanın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Cihazı kullanmanızı ve su değerlerini merakla bekliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @brkbr06 @cemcagdas teşekkür ederim ikinize de.

  • Merhabalar,

    RoyalGreen markalı inline filtrelerini fason olarak swun chyan a mı yaptırıyor bilen var mı? yoksa Türkiyede üretilen ayrı bir marka mı kendisi?


    @tersosmos

    @ZevkiSefa

  • realacc kullanıcısına yanıt

    Son kararın bu mu hocam , kesin soru bu mu 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    evet bu :D

  • realacc kullanıcısına yanıt

    Önceki mesajlarınızı da gördüm ama cevaplamak için müsait değildim , 3,5 senedir aynı karbon ve bicoera eski filtrelerinden mi kullanıyorsunuz cidden 😅


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Evet 3,5 yıldır duruyorlar, tadı acıdı gitti, ben alıştım da evdekiler şikayet edince aklıma geldi değiştireyim dedim :D

  • realacc kullanıcısına yanıt

    Membran neyse o dayanır da ön üçlü filtre ne alemde 🙈 onlar en son ne zaman değişti ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en ön filtreyi ve ondan sonra gelen karbon filtreyi yeni değiştirdim 6 ay falan oldu yeni sayılır. filmtec membran da 3,5 yıllık ama gayet iyi durumda ilk günkü performansı devam ediyor. İşte membrandan sonraki iki filtre değişecek sadece. (3,5 yıllık omnipure son filtre ve biocera takılı.)


    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
  • realacc kullanıcısına yanıt

    Mebrandan sonraki filtreleri omnipure pentair gibi kaliteli olursa senede bir değiştirmenizi , swun vs 8-9 ayda bir değişse iyi olur . Swun alternatif post olarak da cck nın 10 inçlik IL-10W-C etiketli postu da olabilir. nsf 42 sertifikalı ve 2500 galon ömür biçilmiş nsf sayfasında da .




    https://www.cckro.com/portfolio-item/il-10w-c// ürün bu dişli fitting ile kullanılıyor.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?www.ncssuaritma.com.tr
    10 İnç İnline Post Karbon Filtre ( NSF onaylı, Coconutlu)
    https://www.ncssuaritma.com.tr/10-inc-inline-post-karbon-filtre-nsf-onayli-coconutlu.html?search=cck&description=true





    Swunı getiren firma başkası , firmalar kendi etiketini yapıştırıp satıyor. Kendi adı ile (swun chyan ) ile de satılmaya başlanmış farklı satıcılarda ama fiyat biraz daha fazla yazılmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 5 Nisan 2024; 9:42:8 >




  • Omnipure markasının sahtesi var mı piyasada?


    bir satıcı omnipure post filtre satıyor 550 TL


    satıcı adı Sulook, orijinal midir acaba?


    400-450 liraya swun alacağıma bunu alayım diyorum, ucuz olması kafamı karıştırdı


    @ZevkiSefa

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?www.n11.com
    Omnipure K2533 10' Tatlandırıcı Post Karbon Inline Su Arıtma Filtresi - Amerikan & Nsf Sertifikalı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/omnipure-k2533-10-tatlandirici-post-karbon-inline-su-aritma-filtresi-amerikan-nsf-sertifikali-48939123?magaza=sulook



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 5 Nisan 2024; 10:20:46 >
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.