Şimdi Ara

Arkadaş CRT 19' satıyor ama LCD mi almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım daha 1 yıl önce aldığı 19' philips monitörünü satıyor. Flat ekran, gerçekten çok güzel, CRT monitör...

    Ama şimdi düşünüyorum, ben çok bilgisayar başında duran birisiyim. Yoksa bir Lcd monitör mü alsam? Lcd'ler radyasyon yaymıyor ve göze çok faydalı diyorlar. Tabi 60 hertz'de monitör kullanan biri için lcd çok farkedebilir ama ben sürekli 85 hertz'de kullandığımdan ne kadar farkedecek bilmiyorum (şu anda crt 17' flat philips 107S6 bir monitörüm var). 5 yıldır aşırı derecede monitör karşısında durmama rağmen halen gözlerimde hiçbir sorun yok ve olsun daistemiyorum :).

    Şimdi arkadaş 19'i crt philipsini 170 kağıttan bana verir. Ama lcd almak istersem 17' bile 300ytl'den başlıyor ki lcd alırken kaliteli almak lazım sonra ölü pixel'idir, resimlerde karelenmelerdir vs. vs. vs... Heralde 400 kağıt gidecek gibi. Üstüne üstlük 17' olacak 19' olmayacak. 19' lcd almak istersem 450 500 kağıt gidecek.

    Arkadaş zaten oyun oynadığı için satıyor. 19' monitörü ona fazla geliyor, tabi oyunlarda çözünürlük arttıkça oyun kasılıyor. Ben oyunlarla pek uğraşmam, kırk yılda bir takılırım. Genelde hep dreamweaver photoshop cuteftp filan açıktır benim makinada. Bu nedenle çift monitör yapmak istiyorum, 19' yanında da 17'. Aslında isteğim bu idi, param da hazır şu anda arkadaşın monitörünü alabilirim ama bu zamandan sonra almışken LCD mi almak lazım ne dersiniz arkadaşlar? Gerçekten bekleyip biraz daha biriktirip o paraya kıyıp 17' veya 19' bir lcd almak? Bilgisayar başında çok duruyorum ama gerçekten faydalı ve değer mi?

    Görüşlerinizi merak ediyorum, benim durumumda olsanız hangisine karar verirdiniz acaba...

    Okuduğunuzdan dolayı teşekkürler...







  • lcd de hertz olayı farketmiyor.film falan seyretmiyorsan lcd derim gözü yormuyor yerden kazanıyorsun.300 ytl ye 19' lcd var mesela neovo f 419.
  • Hmm evde kullanıyorum zaten lcd'yi, yer sorunum yok. Film seyrediyorum evde, yatağıma yatar film izlerim. Ama başka izleyen olmadığından kenarlardan bakan olmayacak, kendime dik açı ile ayarladım mı da kenardan bakmadığımdan siyahlaşmaz ekran.

    Ayrıca 170ytl biriktirdim ama ben bir öğrenciyim, 300 ytl filan büyük para, içim acır o parayı verirken yani :).

    Son olarak bu şartlar altında lcd alırsam buna değeceğini düşünüyorsun. Hmm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seregwethrin -- 5 Mayıs 2007; 23:20:49 >
  • valla arkadaşım, bence crt al. herşeyden büyük avantajın var. LCD de sadece yer avantajın var, ve tabi radyasyon etkisi yok. hertz, çözünürlük, bakıuş açısı ve fiyat bakımından CRT derim...


  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahattintopaloglu

    valla arkadaşım, bence crt al. herşeyden büyük avantajın var. LCD de sadece yer avantajın var, ve tabi radyasyon etkisi yok. hertz, çözünürlük, bakıuş açısı ve fiyat bakımından CRT derim...





    ya artik CTR mi kaldi piyasada cok sacma bi soru radyosyondan gectin elektirikten tasaruf radyasyon 3 CTR bak 10 saat LCD bak 3 saate CTR de gözler yanmaya baslar ama LCD degil fark cok
  • sürekli pc nin karşısında degilsen -saatlerce- crt al.. lcd ler o kadar parayı kesinlikle haketmiyorlar daha.. sen beni dinle git o crt yi al :)


    pc ile çok zaman geçiriyorum demişsin... ben yine de tavsiye etmem lcd yi, yer sorunu yoaksa crt al.. lcd o parayı haketmiyolar daha bence bunda hala israrlıyım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civalı sokak lambası -- 6 Mayıs 2007; 0:59:40 >
  • dostum gozlerın bozulabılır. 300-170=130 ytl sonra 6 aylık lens paran olur.her sabah uğraşırsın rahat olamazsın vs vsvs
  • Arkadaşın monitörü bu. 170'den bana vereceği. Ama sanırım lcd'ye daha çok yöneldim...
  • Çok ucuz bir lcd alıp pişman olacağına bunu al en azından verdiğin parayı haketsin.
  • Yok lcd alırsam iyice biriktirim güzelinden almaya çalışırım :/
  • e o zaman tartışmaya bile gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.