Şimdi Ara

Arora Cappucino 50cc ve 125 cc Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
8
Favori
110.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.

    Ben de 3 gün önce 500km de 50cc olan modeli alarak aranıza katıldım. 80cc çevrilmiş. 550km de ilk bakıma soktum. Motorsiklette stop etme sorunu var. İlk gün bir kere stop etti acemiliğimden diye düşündüm. 2. Gün bakıma giderken hareket halinde trafikte dur kalk yaparken iki kez stop etti. Bakımda ustaya ilettim dur kalklarda bazen stop ediyor diye. Reset atmak gerektiğini, basit birşey oldugunu ve hallettiğini söyledi. Bugün çarşı icinde yine birkaç kez stop etti. Akşam deneme icin kullandım. İlk 20dk sorun yok daha sonra stop etmeler başlıyor ve 2-3 dk motoru dinlendirmeden marş bassada tekrar çalışmıyor. Yakıt depo kapağı açık olarakta denedim yine stop ediyor. Bu durumu tecrübe eden oldu mu aranızda. Cumartesi servise götürebilirsem baktıracağım.

  • çikkarito09 Ç kullanıcısına yanıt

    Acil cevap arkadaşlar lütfen 😂

  • y_kose kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hava kaçırıyor olabilir. Kaça aldınız toplam

  • çikkarito09 Ç kullanıcısına yanıt
    Özelden yazdım. Hava kaçırma derken neresinden kasıt
  • Dün servisine uğradım. Sağolsun servis sahibi Osman usta epey ilgili. Önce areşleme bobinin yanlış yere monte edilmiş olduğunu tespit etti motorda külbütör kapağı üzerine monte etmişler onu normal yerine aldı. Normalde motorun 10 cm kadar önünde mesneti var. Tekrar denememi istedi.
    Akşam üzeri serin saatlerde yaklaşık 15dk sonra hareket halinde tekrar stop etti.
    Servise geri döndüm. Kablolama sistemindeki soketlerin gevsekliğinden şüphelenip onlara müdahale etti arıza tekrar ederse gelmeme gerek olmadığını telefonla bilgi vermemi ve ateşleme bobini ile beyin sipariş edeceğini söyledi.
    Bu sabah 8 gibi 15dk lık yolculukla iş yerine gittim. Tekrar dönüşte saat 17:00 gibi o 15dklık yolda 3 kez stop etti. Her seferinde biraz bekledikten sonra çalıştı.
    4.stoptan sonra 1 saat beklememe rağmen arıza ışığı sönmedi ve çalışmadı motorsiklet. Osman ustayı aradım sağolsun dükkanı bırakıp geldi. Firmadan garanti kapsamında ateşleme bobini, beyin ve stator sipariş etti. Motoruyla benim motora ayağını dayayarak beni de evime kadar motorumla getirdi ve ayrıldı. Malzemeler gelene kadar beklemedeyiz.




  • Selamlar. Ben de 10 gün kadar önce aldım. 125 CC olanı. Güzel lacivert yeterli bir motor. Daha önce delight vs motorlarım olmuştu. Cappucino hakkında deneyimlerimi kısaca anlatayım.

    İlk aldığımda ilk 500 km rodajını olabildiğince iyi yaptım. Full depo kullanmadım, yüksek devir atmadım, ani hızlanma yavaşlama ara sıra oldu. Herhangi bir yolda kalma gibi durumum olmadı. Bu süreçte sıkıntı çektiğim tek konu ön frenler oldu. 300 km civarında şişme yaptı, servise götürdüm havasını aldılar. Ertesi gün iş dönüşü motor 7000-8000 devirlerde gitmemeye başladı. Ön balata diske yapışmış. Diskte kararma kızarma oldu. Neyse dinlendirdim, balata spreyi ile yıkadım. Açıldı. Servise gittim. Yine hava aldılar ve garantiden "ön alt fren merkezi değişimi" talep ettiler. Yani parça sıkıntılı. Şu an için kendi motorcuma götürdüm, bir kaç gevşetmeyle falan gider vaziyete getirdi. Sonuç; herkesin dediği gibi fren kalitesi kötü değil ama çook dikkatli sürmeniz lazım. Ani frenlerde sıkıntı yaşatıyor. Mesafeyi sürekli ayarlayın, öndeki araca yada insana girebilirsiniz. Arka fren zaten bisiklet freni gibi. Hafif virajlarda kullanıyorum sadece.

    Yakıtı bana iyi geldi. Tam hesaplamadım ama gayet tasarruflu, hesaplayınca güncellerim.

    Sele altı bagajı fena değil. Tam kaskım sığmıyor, yarım kask rahat giriyor. Arka sepet küçük ama bez, pense, kilit, vs vs vs içim gayet yeterli.
    Oturma pozisyonu ve konforu orta. Sürüşü zevkli.

    Gelelim en büyük sıkıntısına. Arkadaşlarım alır almaz lastikleri değiştirin. Ben 9 yıldır aralıksız olmasa da düzenli olarak binerim. Ben böyle dandik lastik görmedim. İlk aldığımda havalar iyiydi sıcaktı. Geçen hafta azıcık yağmur yağdı, Ortaköye inerken tümsekte hafif fren yaptım,kaydı. Toparladım. Ertesi gün işten gelirken beyaz şeride 1 saniyeliğine girdim gidon horon tepmeye başladı. Dün de portakal yokuşundan inerken 20 km ile fren yaptım altımdan kaydı gitti. Derhal değiştirdim. Michelin grip 2 aldım. Basa basa eve geldim. Kask kadar önemli. ARORA cappucino alıyorsanız hemen ilk iş lastik değişimi.

    Zincir, yazlık bot, eldiven, branda, alarm, dizlik muhakkak alın tavsiye isteyen olursa yardımcı olurum.
    Arora Cappucino 50cc ve 125 cc Kullanıcıları

    İyi sürüşler.




  • Merhaba, ben de 125 cc modelini almayı düşünüyorum önerir misiniz? Ya da QJ LTM 125 ikisi arasında kaldım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.