Şimdi Ara

Arsamızı satmayı düşünüyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir arsamız var. Bunu bu sene içersinde satmayı düşünüyoruz lakin kafamızda bazı soru işaretleri var.



    Arsayı yurt dışına taşınmayı düşünüyoruz bu sebeple satıcaz haliyle TL olarak değerinin kaç para olduğu bizim için önemsiz. Önemli olan kaç dolar ettiği. Seçime kadar doların tutulamayacağı hakkında görüşler var tutulsa bile seçimden sonra kesin olarak kopup 30 liraya kadar gidebileceğine dair görüşler var. Olası bu senaryoları değerlendirmek ve ona göre bir satış politikası izlemek istiyoruz.


    Ayrıca nisan ayına yeni girmiş bulunmaktayız bildiğim kadarı ile arsa fiyatları nisan ayı ile beraber yükselmeye başlıyor ve yaz döneminde fiyatlar devamlı yükseliyor. Bu iki duruma göre biz bu yıl hangi ay arsayı satışa koymalıyız ?



    Arsa ankarada ve bulunduğu lokasyonda en ucuz metre kare fiyatı şuan 979 lira.


    Soru 1-) Dolar arttığında bu artış oranında arsa fiyatları da artıyor mu ? Zira dolar artar arsa fiyatları artmazsa 25 bin dolar eden arsa kur farkından 20 ye 15 bine düşecek külliyen zarar.

    Soru 2-) Bahar fiyat artışlarını da hanemize yazdırarak bir arsanın satılabilmesi için en doğru ay sizce hangi aydır ? Hem bahar yaz dönemi artışlarından faydalanmak istiyorum bunları kaçırmak istemiyorum hemde arsayı ilana koyduğumda 1 ay içinde felan satılsın istiyorum zira yurt dışına taşınma sürecimiz 2024 ocak ayı içersinde olacak gibi görünüyor.



    Bu durumda ben hangi ay ilana koymalıyım arsayı ?








  • bizde ayni durumdayiz..cok arastirmamin sonucu tayyip kazanacagini dusunuyosan elinde dolar tut, kk kazanacagini dusunuyosan elinde lira tut...arsa satisi baharda en yuksek oranlarda oluyor kisa girerken fiyatlar bi nebze dusuyor
  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt

    siz daha önce arsa sattınız mı hocam ? bu emlakçılarada güven olmuyor ama az önce bilgi almak için bir emlakçı aradım adam yazın buralarda satışlar duruyor kışın hareketli oluyor ben senin arsanın emsali arsayı geçen ay 280 bin liraya sattım diyor lakin sahibindendeki ortalama metre kare ücretleri ile emsal ilandaki arsalara göre fiyatları kıyasladığımızda minimum 450 bin lira etmesi gerekiyor arsanın.


    Bende bahar aylarında yaz aylarında daha hızlı satılır diye tahmin ediyodum adamın söyledikleri şaşırttı benimi kekliyor yoksa gerçek bumu bilemedim.

  • MrTyln M kullanıcısına yanıt
    biz sehiricinde sattigimiz icin ortalama fiyat bellidi..sizin koy gibi yerdese piyasa arastirmanizi kendiniz yapmaniz lazim..emlakcilar ucuza saticak kisilerden kendilerine aliyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.