Şimdi Ara

arşiv programı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar merhaba bizim evde buyuk bir kutuphane war ve yaklasık 500 tane kitap var ve kıtap ısımlerını pc ortamına aktarmak ıstıyorum boylece bı kıtap ısmı yazdıgımda elımde olup olmadıgını kontrol etmek ıstıyorum. bana onerebılcegınız bır program warmı? şimdiden tesekkur edıyorum



  • arkadaslar program olmasada herangi bir fikri olan
  • Bahsettiğin işi yapabilecek programlar tabii ki mevcut. Kütüphanesi olan okulların kitap giriş çıkışlarını kontrol etmek için kullandıkları değişik programlar var ama biraz pahalıdır. Ve benimde bildiğim free bir program yoktur.

    Sadece bu kitap bende var mıdır yok mudur(?) diye bakmak istiyorsan Excel de 500 hücreye kitap isimlerini kaydet. Ondan sonra ctrl+f arama tuşu ile oraya yazdığın kitabın ismini gir ve bulursun. Ama olaya dinamiklik katarsan yani etrafa verdiğin kittapları oradan düşmek gibi bir tarafa da ödünç verilenler diye bir sheet oluşturabilirsin. Oradan da ödünç verdiğin kitapları girer daha sonra oradan bunları takip edebilirsin. Biraz programlama ile ilgileniyorsan da kendine küçük bir programcık yazabilirsin bunun hakkında.

    Umarım yararlı olmuştur.




  • Sadece kitap var mı yok mu diye bakacaksan excelde VBA ile küçük bir program hazırladım. Programın çalışabilmesi için Bilgisayarında Microsoft Excel yüklü olmalı. Ve dosyayı açarken makroları etkinleştir seçeneği ile açmalısın. (sorun yaşarsan yardımcı olurum) Ama bu işime yaramaz bana daha gelişmiş bir kütüphane programı lazım diyosan Küçük çaplı okullar için acces ile hazırlanmış ücretsiz bir yazılım da var onu da paylaçırım. Dosyayı buradan alabilirsin.
    http://rapid share.com/files/175431591/Ce1_Egitim__Kitapl__305_k.rar.html
  • arkadaslar hepınıze cok tessekur edıyorum deyıp gorcem sonucları aktarcam tekrar ilginize tesekkur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhjohn -- 22 Aralık 2008; 19:20:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.