Şimdi Ara

Askere Gitmeden Muayene İşlemleri Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bir sorum olacak. Konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden kusura bakmayın.. Aranızda yeniyim.
    Sorum şu. Ben 26 yaşındayım ve askerliğe gitmeyi düşünüyorum fakat 3 senedir bende alopecia areata ve alopecia üniversalis hastalıkları teşhisi konuldu. Afedersiniz ama vücuttaki saçım kaşlarım sakalım dahi tüm kıllar döküldü. Bu da benim hem psikolojik olarak çöküntüye uğrattı hem de dışarıya çıkarken bir çekinme hali başladı.

    Askere alma yükümlüler için Deri Hastalıkları yönetmeliğine göre;

    a) 1. silahlı hizmete engel olmayan, lokalize ve az sayıda iyi huylu deri tümörleri, pigmente nevüsler, sikatrisler ve yanık sekelleri (yüz bölgesinde 4 cm²'den, diğer vücut bölgelerinde 10 cm²'den büyük olanlar).
    2. çeşitli nedenlerle oluşmuş, silahlı hizmete engel olmayan estetik görünümü bozmasa bile görülen vücut bölgelerindeki tatuaj, 2 cm²'den daha büyük hemangiomalar ve keloidler.
    3. hareketlere güçlük vermeyen, zekâ geriliği olmayan, tümörlü, pigmentli von rekclinghausen hastalığı.
    4. tedavi ile iyileşmiş ve silahlı hizmete engel olmayan deri tüberküloz ve tüberkülidleri.

    madde 29 - a) (değişik: 2002/3627 - 7.1.2002 / m.31) 1. çeşitli nedenlerle oluşmuş, silahlı hizmete engel olmayan, lokalize ve az sayıda iyi huylu deri tümörleri, pigmente veya depigmente nevusler, tatuajlar, hemanjiomlar, keloidler, sikatrisler ve yanık sekelleri (yüz bölgesinde 4 cm2'den, diğer vücut bölgelerinde 10 cm2'den büyük olanlar),
    2. hareketlere güçlük vermeyen, zeka geriliği olmayan, tümörlü, pigmentli von recklinghausen hastalığı.
    3. tedavi ile iyileşmiş ve silahlı hizmete engel olmayan deri tüberküloz ve tüberkülidleri.
    b) 1. hareketlere güçlük veren, tedavi ile düzelmeyen nevüsler, büyük ve yaygın iyi huylu deri tümörleri, estetik görünümü bozan yüz ve boyun bölgesindeki yaygın skatrisler.
    2. tedavi ile iyileşmeyen, yüzde ve vücutta ileri derecede şekil bozukluğu yapmış deri tüberküloz ve tüberkülidleri.
    3. hareketlere güçlük verecek derecede büyük tümörleri olan ya da estetik görünümü ileri derecede bozan, zekâ geriliği ile beraber olmayan von recklinghausen hastalığı.
    c) 29 uncu maddenin a, b ve d dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
    d) 1. tedavi ve ameliyatla iyileşmesi olanaksız ve askerlik hizmetlerine engel olan kötü huylu deri tümörleri.
    2. tedavi ve ameliyatla düzelmesi olanaksız, hareketleri ya de estetik görünümü bozan çok yaygın skatrisler ve keloidler, vücutta büyük, yaygın pigmentli nevüsler.
    3. hareketlere güçlük verecek derecede büyük tümörleri olan, ya da estetik görünümü ileri derecede bozan ve zekâ geriliği ile beraber olan von recklinghausen hastalığı.

    madde 30 - a) 1. silahlı hizmete engel olmayan, tedavi ile iyileşen, kronik ve sınırlı deri hastalıkları ve belirtileri (psoriasisler, sklerodermaplakları, lokalize atrofiler, kronik ekzemalar, yaygın olmayan vitiligo plakları, yürüyüşe ve silahlı hizmete engel olmayan çeşitli nedenlerle olmuş keratodermiler, sıcak mevsimlerde devam etmeyen ichthyosisler ve benzer deri hastalıkları.)
    2. tedavi ile iyileşmeyen sınırlı alopecia areata plakları.
    3. askerlik hizmetine engel olmayan soğuk ürtikeri.
    b) 1. hareketlere güçlük veren, tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hastalıkları ve sekelleri.
    2. güneş ışınlarından etkilenen aktinodermatozlar, yaygın diskoid lupus erythematosus, deri porfiriası, el, yüz veya vücudu kaplayan yaygın vitiligo.
    3. tedavi ile iyileşmeyen alopecia totalis veya alopecia universalis.
    4 epidermolysis bullosa simplex.
    5. (değişik fıkra: 97/9106 - 30.1.1997) en az bir yıllık süreden itibaren aktivasyon ve remisyon periyotlarıyla seyrettiği tesbit edilmiş olan behçet hastalığı.
    a. ağızda aft,
    b. genital bölgede ülserasyonlar,
    c. göz bulguları,
    d. eklem bulguları,
    e. damar bulguları,
    yukarıdaki (a) veya (b) bendlerinden birini yahut her ikisini içeren en az üç bulgunun bulunması şartı aranır.
    not: bu fıkra subay ve astsubaylarda 2 yıl tedavi periyodundan; yükümlülerde 1 yıl ertesi yıla bırakma veya sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.


    Ben de 3 bulgu da var. Psikolojik olarak zaten 3 yılı aşkındır ve bir aile yakınımı kaybetmemden ve 4 seneyi aşkındır işsiz kalmamdan dolayı çöküş yaşadım ve kötü durumdayım. Hala etkisindeyim. Askerlk ortamında da bu durumu fazlasıyla yaşayacağımı düşünüyorum. Kapalı alan sürekli hazır ol olma durumu. Her türden insanların varlığı beni daraltacak konuma getirecek. Muayene esnasında be hastalık belirtilerini ve durumumu belirtirsem nasıl bir sonuçla karşılaşırım. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım var ise beni aydınlatırlarsa sevinirim. Şimdiden vakit ayırıp okuyup yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagudagg -- 9 Ağustos 2019; 15:14:2 >







  • yok mu bilgisi olup cevap verecek kimse..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.