Şimdi Ara

Askerlik Başvurusu, doktor kontrolü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, üniversiteden mezun olduktan sonra askerliği 2 sene tecil ettirmiştim ve 08/2021 tarihinde tecilim bitiyor ve bedelli yapmak istiyoruö. Bugün e-devlet üzerinden askerlik başvurusunda bulundum. Başvuru sırasında bilgileri doldurdum ancak doktor raporu, aile hekimi gibi bir adım ile karşılaşmadım.(Karşılaştığım adımların ekran görüntüsü aşağıda.) Ben aile hekimine gidip oradan hastaneye sevk edilmek istediğimi söyleyip tahlil ve tetkikler yaptırmak istiyordum. Ancak böyle bir adım çıkmadı, neden çıkmamış olabilir? Şu an da başvurumu tamamladım, yine de aile hekimine gidip askerlik için muayene olabilir miyim?

    Askerlik Başvurusu, doktor kontrolü.







  • Tecil sırasında yoklama yaptırmış mıydınız? O zaman aile hekimine gitmiş miydiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba. Tecil sırasında aile hekimine gitmiştim, aile hekiminin ardından tecil yaptırabilmiştim. O zaman ki onayı baz alıp şimdi herhangi bir adım olmaması normal mi? Böyle bir adım olmasa bile aile hekimine gidip kontrol için hastahaneye sevk edilmek istediğimi söylesem bu mümkün müdür? Sonuçta tecil sırasında yapılan aile hekimi onayından 3 sene geçti. Olası bir askerliğe engel durum çıkarsa bunu bildirdiğimde askerlikten muaf olur muyum?

  • viddey V kullanıcısına yanıt

    Tecil sırasında yaptırdığınız yoklama hala geçerli. Askerliğe engel bir durumunuz oluştuysa onu oluyorsa askerlik şubesinden yeniden yoklama talep edeceksiniz. Şu aşamada E-devletten yapabileceğiniz birşey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam, ben de tam aynı durumdayım bedelli olarak başvuracağım muayene vs. kısmı bende de yok. Tecilim bu ayın 21'inde bitiyor yoklama başvurusuna bastığımda ''Yoklama işlemleriniz tamamlanmıştır. Askerlik Hizmet Tercihi hizmetini kullanmanız gerekmektedir.'' diyor. Yalnız askerlik erteleme iptal başvurusu kısmı diye bir şey var e-devlette orada da ''Askerliğiniz 20/06/2021 tarihine kadar ertelenmiştir. Ertelemeyi iptal etmek için 'Erteleme İptali' düğmesine basınız.'' diyor. Biraz kafamı karıştırdı acaba bunu önden yapmalı mıyım yoksa direkt hizmet tercihi kısmından mı ilerlemeliyim ? Zaten 10. adımda karşıma o mu gelecek ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiDeep -- 11 Haziran 2021; 16:50:35 >
  • AntiDeep A kullanıcısına yanıt

    Üstteki mesajım (yoklama kısmı) sizin için de geçerli.

    Bedelli başvurusu için tecil bozmadan da yapabilirsiniz burada konusu var bozmadan yapan var(son sayfalara bakınız). Zaten 20 hazirana bitiyor dert olacağını sanmıyorum

    https://forum.donanimhaber.com/yeni-bedelli-askerlik-sistemi--138899650

    Bedelli tercihi yapıp 30 hazirana kadar paranızı yatırırsanız 1 temmuzdaki zamdan yırtarsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, ben mezuniyetten sonra 2 yıl tecilimini aile hekiminden değil, şubeden yaptırmıştım. Bu sebeple yoklamam bulunmakta ama sağlık kısmı yok. Elverişli diye bir şey yok yani. Böyle olduğundan bana şube tarafından 2 ayrı yetkilinin dediği, yoklaman tamamlanmadığı için tecilin 19/08/2021'de bitse de yıl sonuna kadar askere çağrılamazsın ve yıl sonuna kadar da bedelli işlemlerine başlayabilirsin olmuştu. Daha net bilgiyi verecek belki bir kurum yok ancak sizin de bilginiz olduğunu düşünerek teyit ettirmek istedim.

  • kanaryafurki K kullanıcısına yanıt

    Asal Yoklama Başvurusu kısmı sizde nasıl görünüyor? Yükümlü olarak kaydınız bulunamamıştır falan mı diyor?

    Aile hekimi onayı olmadan yoklama yapılmış sayılmaz. Belki şubede sadece teciliniz yapıldı.


    Teciliniz bittikten sonra askerlik durum belgenize bakarsınız. 27.10.2021e askerlikle ilişiğiniz yoktur yazıyorsa Kasım celbine tabiisiniz demektir. 22 ekimde yeriniz açıklanabilir. Yeriniz açıklandıktan sonra hangi gruba çıkarsanız o grubun sevk işlemleri tarihlerine kadar bedelliye çevirebilirsiniz. Ya da 22 Ekime kadar bedelli tercihi yapıp ücretini yatırırsınız.


    Eğer 31.12.2021e kadar ilişiği yoktur yazıyorsa yoklamanız yapılmamıştır. O zaman yıl sonuna kadar yoklamanızı yaptırır bedelli tercihi yapıp ücretini ilgili bankaya yatırırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 10 Ağustos 2021; 2:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Sorduğunuz soruyla benim aklıma taklan kilit noktaya değinmemi sağladınız. Onu söyleyeyim. O ekranda benim başvurum bulunmaktadır yazıyor. Çünkü ben 2 sene önce mezun olduktan sonra yoklamamı e-devletten yapıp sonra direk şubeden tecil ettirdim. Aslında direk şubeden yoklama bile yaptırmadan tecil ettirebiliyordum. O yüzden şu an sadece yoklamam yapılmış durumda, aile hekiminize gidip sağlık muayenenizi olun diyor o ekranda. Yani benim 1. aşama olan o fobiniz ameliyatınız işiniz kısmı yapılı yani yeşil ışık, ikinci sağlık kısmı yapılı değil.


    Zaten sanırım bu yüzden Kasım celbine tabii olmayacağım. İnsanlar mezun olduktan sonra aile hekimleri muayenesi sonucunda tecil ettirdikleri için ilk 2 adımları tam oluyor. O yüzden tecilden sonra başvurmaları sıkıntı yaratıyor, ve bunu maalesef tüm türkiye herkes için böyle sanıyor. Benim hali hazırda bir sağlık muayenem olmadığı için, umuyorum ve tahmin ediyorum ki 31/12/2021 şeklinde olacaktır. İlk eklediğim fotoğraf sizin sorduğunuz ekranım. İkincisini de ben daha net olsun diye yolladım. Gece gece kafanızı yoruyorsam kusura bakmayın lütfen.

    Askerlik Başvurusu, doktor kontrolü.


    Askerlik Başvurusu, doktor kontrolü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanaryafurki -- 10 Ağustos 2021; 3:40:4 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.