Şimdi Ara

Askerlik Erteleme Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, askerlik hakkında birkaç sorum var. Size zahmet bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?


    1. Benim lisans tecilim 31.12.2023 tarihinde bitti. Ben de tam o gün hala zamanım var diye yoklama başvurusu yaptım ve sağlık ocağından en yakın tarih olan 04.01.2024'e askerlik muayenesi için randevu aldım. Muayenemi oldum ve sınıflandırmamı beklemeye başladım. 2 ay sonra askerlik şubesinden bir tebligat geldi ve muayene olacağım tarihe kadar, yani 4 gün boyunca askerlik kaçağı olduğumu belirtmişler. Muayeneyi de tecil bitmeden mi tamamlamam gerekiyordu?


    2. Bir de 2024 şubat ayı bahar döneminde yüksek lisansa kayıt oldum ancak e-devlet askerliğim sayfasındaki erteleme bölümüne girdiğim zaman erteleyebilmem için aktif öğrencilik kaydım ve kurumum gözükmesi gerekirken "öğrenim durumunuz uygun olmadığından askerlik erteleme işlemini yapamazsınız. en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." şeklinde bir uyarı çıkıyor. Erteleyememenin sebebi tecil bittikten sonra kayıt yapmış olmam mı yoksa 4 gün asker kaçağı kaldıktan sonra mı kayıt yapmış olmam? Hala erteleme imkanım var mı? Teşekkürler.








  • bildiğim kadarıyla e devletten yoklama yaptıktan sonra artık askerliğini erteleyemiyorsun.. 4 gün kaçak olarak gözükmenin sebebi de şu. 31.12.2023 tarihine kadar yoklama yaptırıp sağlık muayenesini tamamlaman gerekiyor. bunları tamamladıktan sonra artık seni sisteme kaydedip sınıflandırmanı yapıyorlar. bundan dolayı sağlık muayenesi yaptırdığın güne kadar toplamda 4 gün kaçak olarak gözüküyorsun.

  • https://forum.donanimhaber.com/askerlik-yoklama-islemleri-ve-hastaneye-sevk-ile-ilgili-tum-bilgiler--157744721

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.