Şimdi Ara

Askerlik nedeniyle işten çıkan işçinin kıdem tazminatı ve diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bedelli askerlik gündeme gelince işçiler arasında da kıdem tazminatı alıp alınamayacağı, kıdem tazminatı alınınca ise geri başlayıp baslayamacagi soruları gündemde.
    1475 sayılı iş kanununa göre iscinin muvazzaf askerlik hizmeti nedeniyle iş sözleşmesini feshederek kıdem tazminatını almasını korumuştur. Burada dikkat edilmesi gereken husus iş sözleşmesinin askerlik hizmeti nedeniyle feshidir ve fesih sonrasi kabul edilebilir bir zaman dilimi içerisinde askerlik hizmetine girmek gerekir, fesihten sonra başka bir işte çalışmak işvereni aldatmaya yönelik hareket kabul edilmiş olup işverenin kıdem tazminatı ödeme sorumluluğunu ortadan kaldırır.
    Kıdem tazminatını alan işçi işveren ile ilişiğini kesmiş olur ve askerlik dönüşü işine devam etmesinin herhangi bir garantisi olmaz, işçi bunun için işe iade davası açamaz, açsa da buradan herhangi bir sonuç elde edemez. İşçinin askerlik dönüşü ise devam etmesi ancak bağlı bulunduğu iş sözleşmesinin devam etmesi ile mümkündür. Bu durumda işçiye kıdem tazminatı ödenmez işveren askerlik dönüşü işçiyi işe başlatır veya tazminatını öder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.