Şimdi Ara

Askerlik tecil tarihinden sonra 31 Aralık'a erteleniyor. Bu bir kereye mi mahsus?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Askerliğim, üniversiteden dolayı 2023 Ağustos ayına kadar tecilliydi. O tarih gelince, yıl sonuna kadar yoklamanızı yaptırın diye değişmişti. Ben de Eylül gibi yüksek lisansa başvurdum ve şu anda askerliğim 1 Mart 2025 tarihine kadar tecilli gözüküyor.


    2025 geldiğinde, herhangi bir değişiklik yapılmazsa (https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658 burada yazdığının aynısı olursa yani), "01 Ocak-31 Aralık 2024 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir." maddesine göre ikinci bir kez daha yıl sonuna kadar yoklama için süre verilir mi, yoksa daha önce yapıldığı için Mart ayından itibaren kaçak durumuna mı düşerim?


    Teşekkürler.


    (Şu ana dek herhangi bir yoklama vb. işlem yapmadım. Geçen sene tecilim bitince otomatik olarak 1 Ağustosa kadar tecillidir yerine 31 Aralık tarihine kadar yoklamanızı yaptırın diye değişti. YL'ye kayıt olunca da 1 Mart 2025 tarihine kadar tecillidir yazıyor şimdi. Dönem olarak da "Yoklama Dönemi" yazıyor. Yanlış hatırlıyor olabilirim, ama ilk seferinde 31 Aralık'a ertelendiğinde bu dönem "Celp ve Sevk Dönemi" olarak değişmişti.)








  • Sistemde bir değişiklik yapmazlarsa yine aynı şekilde 31 aralığa kadar yoklama yaptırmak için süre tanınır.
    2025 yılı yoklama duyurusu Aralık ayı içinde açıklanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.