Şimdi Ara

Askerlik yoklama işlemleri hastaneye sevk ve heyete girmek ile ilgili tüm bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Bu konuda askerlik yoklama işlemleri ve hastaneye sevk işlemleri ile ilgili tüm aşamaları yazacağım ve herkese faydalı olacağını düşünüyorum.


    Önemli not: Hastaneye gidip geldiğim süreçte asistan doktorlara denk geldim ve bu doktorların imza yetkisi olmadığından dolayı (kendi beyanları) uzman doktoru görmem gerektiğini beyan ettiler.


    1) 31/12/2023 tarihi itibariyle tecil hakkımı ve yaş haddimi doldurmuş vaziyetteyim.


    2)02.01.2024 tarihinde e devlet üzerinden "askerliğim" menüsü ile yoklama işlemlerini başlattım.


    3)03.01.2024 tarihinde aile hekimi, e nabız geçmişimden dolayı hastaneye sevkime karar verdi, ayrıca kan aldılar ve yarın sonucu için gel dediler. 04.01.2024 tarihinde tekrar gittim ve kan sonucunda bir durum yok hastane sevk evrakın da bu dediler.


    4)05.01.2024 tarihinde sevk edildiğim iki bölüm için (psikiyatri ve nöroloji) hastaneye gittim. Hastanede elinizdeki sevk kağıdı ile ilgili bölümler için kayıt açtırıyorsunuz. Hastaneden hastaneye değişebilir ama benim gittiğim hastanede "sağlık kurulu sekreterliği" yazan birimden işlemleri başlattım.Herhangi bir randevu almanızı talep etmiyorlar, en azından gittiğim hastane bu şekildeydi.


    5) Söz konusu bölümlerden birinde doktor olmadığı için (izinli) bana şu tarihte tekrar gel dediler. Diğer bölüm muayenesini oldum ve bir test için başka bir hekime yönlendirdi ve ayrıca tedavimin devam ettiği bir başka hastaneden evraklar talep eden bir yazı verdi ve bunu ilgili birime vermemi talep etti. (sağlık kurulu sekreterliğine git yönlendirirler dedi)


    6)08.01.2024 tarihinde eksik kalan bir bölüm muayenesi için yeniden hastaneye gittim, doktor yine yok şu tarihte gel dediler.


    7)09.01.2024 tarihinde yeniden hastaneye gittim, ilgili doktorun izinli olduğunu belirttiler. Diğer hekimin talep ettiği evraklar için sağlık kurulu sekreterliği tarafından "sağlık kurulu yazı işleri" yönlendirildim. Orada ilgili hastaneye yazı yazıldı ve cevabın bekleneceği beyan edildi. Ayrıca muayene olduğum hekimin yönlendirdiği diğer hekime gittim ve bazı testler yaptırdılar ama test sonucumu sorduğumda yanıtını söylemedi. Size bir evrak veriyorlar bu evrak kapalı zarf içinde bunu seni muayene eden doktora ver dediler. Ayrıca tüm hastane poliklinik işlemleri bittikten sonra da heyet günü verileceği beyan edildi.


    8) Bu bekleme sürecinin (diğer hastaneden talep edilen evraklar) 10 iş günü sürebileceğini beyan ettiler. Akabinde ise heyet günü verileceğini beyan ettiler.


    9)Bu bekleme süreçleri hiçbir suretle yoklama kaçaklığınızı durdurmuyor. Maalesef siz hastane işlemlerini başlatsanız bile yoklama kaçağı görünmeye devam ediyorsunuz.



    10)Bu konuyla ilgili askerlik şubesini aradım ama yardımcı olamayacaklarını, ekranlarında hastane süreçlerinin sonuna kadar yoklama kaçağı değildir gibi bir seçenek olmadığını belirttiler.


    11)Askeralma genel müdürlüğünü aradım. Onlar da 31/12/2023 tarihine kadar yaptırsaydın işlemlerini boşuna kendini yoklama kaçaklığına düşürdün yapacağımız bir şey yok kusura bakma geçmiş olsun dediler.


    12)Askerlik şubesi eğer hastaneden şu tarihte randevusu var şeklinde bir kağıt verirlerse (sağlık kurulu sekreterliği) yardımcı olmayı deneyebileceklerini (polis ve jandarma sistemine yoklama kaçağı diye bildiriliyormuş bununla ilgili bir yazı mı verecekler yoksa sisteme bir not mu düşecekler burayı tam anlamadım) beyan etti. Bu belge için hastaneye müracaat edeceğim ama bu tarz bir belge var mı bilmiyorum denemiş olacağım.


    13)12.01.2024 tarihinde nöroloji muayenesine gittim. Doktor kan tahlili talep etti ve psikolog tarafından yapılan bir testi yaptırmamı talep etti. Ben de bunları yaptırdım ama kan tahlili sonucu çıkmadığı için pazartesi günü sabah sekiz gibi burada ol denildi.

    Bunun akabinde, sağlık kurulu sekreterliği yazı işlerine uğradım ve diğer hastaneden tedavi bilgilerimin geldiği bilgisi paylaşıldı. Bu bilgiler ile psikiyatri hekimine gittim ve yaptırmış olduğum testleri de sunarak diğer hastaneden gelen tedavi bilgilerinin olduğu evrakları verdim. Doktor öğleden sonra şu saatte gel raporunu al dedi.


    14)Rapora göre, e nabiz gecmisimde yer alan psikiyatri muayenelerim ve diğer hastaneden talep edilen evraklar (psikiyatri ile ilgili olanlar) ve bu evrakların incelenmesi neticesinde rapor düzenlediler ve bu raporu heyete teslim edecekmişim. Nöroloji hekiminden alacağım rapor ile beraber ikisini de heyete teslim etmem gerektiğini beyan ettiler. Bu arada askeri heyet için alo 182 den randevu alacaksın dediler ben de tamam dedim.


    15)15.01.2024 tarihinde Nöroloji hekimine gittim ve muayene sonrası rapor düzenledi. Diğer hastaneden talep edilen evrakları (nöroloji ile ilgili olanlar) inceledi ve rapor yazıp verdi.


    Heyet randevusu almak için tüm adımları tamamladım sadece belgelerde eksik kalan imzaları/kaşeleri tamamlayacağım. Sağlık kurulu sekreterliği bir kağıt veriyor ve bu kağıdı ilgili hekimlere imzalatmak gerekiyor. O işlemleri bu süreçte tamamlayacağım.


    16)16.01.2024 tarihinde hastaneye eksik imza/kaşe işlemleri için (sağlık kurulu sekreterliğinin verdiği kağıt dahil) gittim ama doktorların bazılarını bulamadım bu sebeple 17.01.2024 tarihinde yeniden gittim ve tüm eksikleri tamamlayarak evrakların tamamını heyet sekreterliğine teslim ettim. 19.01.2024 günü için heyet randevusu verildi, randevuyu kendileri verdiler yani alo 182 yi aramam gerekmedi.


    17) 19.01.2024 tarihinde heyete girdim, sonuç üç gün içerisinde e devlete yansır dediler.


    18) ERTESİ YILA BIRAKMA kararı verildi heyet tarafından.





    Netice itibariyle, tecil bitiminiz ne zaman ise o süre gelmeden önce tüm işlemlerinizi bitirin. Daha sonra bu hastane işlerinin uzaması sebebiyle yoklama kaçaklığı süreniz uzuyor.


    Gelişmeler oldukça burayı güncelleyeceğim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Mart 2024; 17:21:47 >







  • e nabızda uzun sure bı kayıt goremedıyse o yuzden hastaneye sevk edıyor sanırım ,bende de o sekıl oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

    Hocam o konuda bilgim yok inan ki. Yalnız bu hastane sürecinden dolayı çok yoruldum çok fazla kez gidip geldim ve daha da gidip geleceğim gibi gözüküyor çünkü örnek vereyim a doktoru orada oluyor b olmuyor şu gün gel diyorlar gidiyorsun ama doktorun işi çıktı burada yok yarın gel diyorlar misal olarak. Benim şanssızlığım diyeyim ya da.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    ben 3 bolumun danısmanlarında erken gıdıp askerlık muayenesi vs deyıp oyle muayene olmustum,ama klasik hastaneler kalabalık sizin sevk edılen bolumler neydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 9 Ocak 2024; 16:54:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

    Göz, nöroloji ve psikiyatri hocam. Ya sizin?


    Ben de sizin dediğiniz şekilde gidiyorum hocam sabah gel vs diyorlar bir de saat aralığı veriyorlar doktorlar sadece o saat aralığında asker muayenesi yapıyorlarmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Ocak 2024; 16:56:27 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    göz ,dahiliye bide kardiyolojiydi, hastanedeki doktor zaten bakıyor cok cıddı bısey degılse aile hekımıne laf soyluyor benı nıye ugrastırdı dıye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

    Askerlik yoklama işlemleri hastaneye sevk ve heyete girmek ile ilgili tüm bilgiler Askerlik yoklama işlemleri hastaneye sevk ve heyete girmek ile ilgili tüm bilgiler 



    Hocam sen askerliği yaptın geldin mi yoksa gidecek misin? Heyete çıkmış mıydın o süreçler nasıl hocam şuna dikkat et dediğin bir şey var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Ocak 2024; 17:4:56 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    bu subatta gıdecem ıns bende 2 ay once falan halletmıstım bu işleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 9 Ocak 2024; 17:42:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı tezkereler hocam şimdiden :)

  • Kilom 48 boyum 178 askerliğe elverisli degilmis kilom ne yapabilirim? 1 sene erteleme mi alacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün Ankara da ki Askerlik Şube Başkanlığına gidip sordum, eğer 31 Aralık öncesi muayenenizi başlatırsanız sonrasında sistemde kaçak olarak görünseniz dahi kaçak cezası çıkmıyor. Zaten raporu alsanız bile hemen sisteme düşüp onay sizi muaf olarak göstermiyor, sisteme düşüp onaylanma süresi 1 ay'a yakın. Bu süre içinde her türlü kaçak görünüyorsunuz. Muaf iseniz zaten ceza çıksa bile ödemiyorsunuz/siliyorlar, bizzat yönetmelikte de böyle yazıyor. Size de kolaylıklar diliyorum hocam. Bu arada son kısımı aklınıza kazıyın, teciliniz bitmeden mutlaka 1 ay önce muayeneyi başlatın.


    @maxpayne455 Sorarlarsa ne istiyorsan onu söylersin ama sormazlarsa muaf sanırım. Ne yapabilirim diyorsan eğer gitmek istiyorsan erteleme iste ve o sürede kilo almaya bak, sonra alırlar her türlü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 10 Ocak 2024; 21:2:54 >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yorumunuz için. Yani zayıf olduğum için kilom tutmazsa direk muaf verebilirler mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

    Bu halinizle verme ihtimalleri yüksek, olmazsa en en erteleme alırsın çünkü hastaneye sevk çıkıyor direk sende.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Kilom 51 boy 178 beden kitle indeksi kaç olması lazım? Hesaplama yaptırdığımda hastaneye sevk diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

    Kilon 51 ise askerlik çıkıyor sana, muaf yok.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Ek bilgilendirme için teşekkür ediyorum hocam. Benim tecil 31/12/2023 de bitiyordu ve ben işlemleri üstte de belirttiğim üzere 02/01/2024 de başlattım yani her türlü cezaya kalmış vaziyetteyim.


    Bu arada bugün hastane aradı beni, eksik kalan poliklinik yarın sabah açık olacakmış gel hemen muayene ol dediler ben de tamam dedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Ocak 2024; 15:35:35 >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Kaç kilo olursa muaf oluyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maxpayne455 M kullanıcısına yanıt

    50 kilonun altına düşersen askeri hastaneye sevk edilirsin, orada da durumuna göre ya erteleme ya da muaf verirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Birde uzun dönem yedek subay ve yedek ast subay olarak yaparsam sınır dışında görevlendiriliyor muyum Suriye ve Irak'da?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askerlik yoklama işlemleri hastaneye sevk ve heyete girmek ile ilgili tüm bilgiler

    Forumda şöyle bir liste vardı, kırmızı sütünların dışındaysanız kilodan erteleme alırsınız. İlk muayenede direkt muafiyet verildiğini hiç duymadım. Belki altta yatan başka rahatsızlıklar varsa doktorun kararı değişebilir. Burada en garantisi gidip askerlik muayenesi olmak (erteleme hakkı da kalmadıysa)

    2011'de bana, 1.88 boy 58 kilodan erteleme bile vermemişlerdi, elverişli demişlerdi. Tabi o zaman asker hastaneleri / tabipler bakıyordu. Şuan aile hekimi ve devlet hastaneleri bakıyor.

    Yedek subay / astsubaylara geçici de olsa sınır ötesi görev çıkabilir. Özellikle onun uzmanlığına ihtiyaç duyulan bir konu varsa.
    Mesela kötü bir örnek olacak ama 27 şubat 2020de idlib'te verdiğimiz 34 şehidin arasında paramedik yedek astsubaylar da vardı. İlk ekibe tıbbi yardıma giden 2. Ekip arasındaydılar.
    Ya da sınır ötesinde bir Üs bölgesi kurulacaksa İstihkamdan birileri lazım oluyor. İnşaat makine elektrik mezunları da genelde İstihkamda görev alıyor, öyle bir piyango vurabilir.
    Bu örnekler için de doğudaki sınır birliklerinin kurada çıkması lazım. Kurada atıyorum Eskişehirde bir birliği çektin, oradan sınır ötesi görev çıkması çok çok düşük ihtimal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.