Şimdi Ara

Askerlikten muaf oldum | Skolyoz (omurga eğriliği) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
289
Cevap
12
Favori
120.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olayın üstüne gidin, pes etmeyin. Bana da Ankara'nın en büyük hastanelerinden birinin ortopedi doktoru "Gitmek istiyor musun istemiyor musun?" diye ilginç bir soru sordu. Arkadaşın da dediği gibi, kendilerince politika yapmaya çalışıyorlar. Sanki keyfimizden oraya geliyormuşuz gibi davranıyorlar. "Benim elimde olan bir şey değil. TSK'nin sağlık yönetmeliğinde skolyoz ile ilgili madde çok açık. Siz benden röntgen istediniz ve 28 derece skolyozum olduğu sonucuna vardınız. Yönetmelikte 26 derece ve üstünün muaf olduğu yazıyor. Ben muafim." dedim. Baktı ki dersime çalışıp gelmişim, hemen sağlık kuruluna sevk etti ve muafiyet kararı verdiler.



    Diğer arkadaşın sorusunu da cevaplayayım. Kesin olarak bilmemekle birlikte, tecilinizi istediğiniz zaman bozdurabilirsiniz diye biliyorum. Askere gidecekmişsiniz gibi başvurun ve revirde durumunuzu anlatın. Onlar sizi direkt olarak hastaneye sevk edecektir. 10-15 gün gibi bir süre zarfında da tüm işlemler tamamlanır.




  • Cpo34 C kullanıcısına yanıt
    ben şu an şanlıurfada çalışıyorum öğretmenim acaba burdaki doktorlar anlar mı işten. Genel olarak çok inancım yok kesin uğraştırırlar adamı ama, olmadı ben de bir gideyim görüşeyim . artık şansıma devlet hastenesindeki doktor.
  • ben de askerlik den muafım acaba babam öldü babamın aylığından ben de alabilirmiyim yardım lütfen askerlikden muaf oldugum için bu babamın aylığına bağlanamıyormuyum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axu483

    ben şu an şanlıurfada çalışıyorum öğretmenim acaba burdaki doktorlar anlar mı işten. Genel olarak çok inancım yok kesin uğraştırırlar adamı ama, olmadı ben de bir gideyim görüşeyim . artık şansıma devlet hastenesindeki doktor.

    Askerlik şubesi her hastaneye sevk etmiyor. Ortopedi doktorunun yapması gereken, sizi sağlık kuruluna sevk etmek. Zaten kurulda 10 civarı doktor oluyor ve yönetmeliği biliyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sozbas

    ben de askerlik den muafım acaba babam öldü babamın aylığından ben de alabilirmiyim yardım lütfen askerlikden muaf oldugum için bu babamın aylığına bağlanamıyormuyum

    Askerlikten muaf olmak, askerliği yapmakla eş değer. Askerlik durmumu sorgularken, askerlik yükümlülüğümün bulunmadığı yazıyor açık bir şekilde. Merhum babanızın aylığını alamamanızın sebebi askerlik değildir diye düşünüyorum.
  • her hastaneye sevketmiyor derken hocam ? sadece devlet hastaneleri ya da eğitim araştırma hastaneleri oluyor sanırım. Ben şimdi rontgenlerimi alıp ilk iş askerlik şubesine gideceğim onlar beni sevk edecek değil mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axu483

    her hastaneye sevketmiyor derken hocam ? sadece devlet hastaneleri ya da eğitim araştırma hastaneleri oluyor sanırım. Ben şimdi rontgenlerimi alıp ilk iş askerlik şubesine gideceğim onlar beni sevk edecek değil mi

    Ben direkt olarak GATA'ya sevk edilirim diye düşünüyordum. Askerlik şubesindeki sivil memur, Ankara'nın neresinde oturduğumu sordu. Keçiören dedim. "Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi uygun mudur?" diye sordu, ben de evime 10 dakika uzaklıktaki hastanenin adını duyunca çok sevindim ve kabul ettim. Söz konusu hastanenin sağlık kurulunda birkaç arkadaşla tanıştım, şehir dışından bile bu hastaneye sevk edilenler olduğunu gördüm. Bu yüzden de bu kanıya vardım: Her hastaneye sevk etmiyorlar.



    Askerlik şubesindeki revirde klasik boy-kilo kontrolünden geçerken, revirdeki doktora durumumu anlattım. Ortada röntgen falan yoktu yani, direkt olarak sevk işlemlerini başlattı kendisi.




  • Arkadaşlar merhaba ben şuanda 30 günlük askerim. uzman cavusluk için başvurdum herşeyi geçtim,spor, mülakat,sınav ama sağlıktan elendim. Sebepleri ise düz taban ve lomber skolyoz cobb acısı 17 derece yazıyor Çarşamba günü heyete giricem muafiyet olur muyum?. Düz taban derecesini bilmiyorum bu arada röntgen çekildim ama sonuçları henüz göremedim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysbozok

    Arkadaşlar merhaba ben şuanda 30 günlük askerim. uzman cavusluk için başvurdum herşeyi geçtim,spor, mülakat,sınav ama sağlıktan elendim. Sebepleri ise düz taban ve lomber skolyoz cobb acısı 17 derece yazıyor Çarşamba günü heyete giricem muafiyet olur muyum?. Düz taban derecesini bilmiyorum bu arada röntgen çekildim ama sonuçları henüz göremedim..

    Lomber bölgede 21 derece ve üstü olması gerekiyor muafiyet için. Torakal için 26 derece üstü olması gerekiyor.



    Torakal 28, lomber 30 ile muaf oldum ben.



    Askerlikten muaf olmasanız bile, askerliğiniz süresince birçok şeyden muaf olursunuz diye düşünüyorum. Nöbet tutmamak gibi.
  • Düz taban hakkında bilginiz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysbozok

    Düz taban hakkında bilginiz var mı?

    Maalesef o konu hakkında bir bilgim yok. İlk sayfada TSK'nin sağlık yönetmeliğine ulaşabilirsiniz.
  • Ben de ise 14 ve 16 dediler, askerliğe elverişli dediler, askerlikte hangi alanlarda muaf olunacağını bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tufkan

    Ben de ise 14 ve 16 dediler, askerliğe elverişli dediler, askerlikte hangi alanlarda muaf olunacağını bilen var mı?

    Askerliğe başladığınız an revire gidip durumunuzu anlatın. Doktor raporuyla bazı şeylerden muaf olabilirsiniz. Nöbet tutmak, ağır yük taşımak gibi.
  • Bizim boluktede bir arkadasimiz ayni durumdan muaf raporu almisti. Ilk baslarda nobet tutamaz, spor ve agir is yapamaz raporu vermislerdi. Sonradan aldi muaf raporunu gitti.
  • Paetzold nick'li arkadaş gerekli cevabı vermiş;



    "Bizim boluktede bir arkadasimiz ayni durumdan muaf raporu almisti. Ilk baslarda nobet tutamaz, spor ve agir is yapamaz raporu vermislerdi. Sonradan aldi muaf raporunu gitti."
  • Arkadaşlar bn dağıtım izni için geldiğim memleketteki merkez komutanlığa gittim hastane için sevk aldım.belimde rahatsızlık var dedim.devlet hastane sine sevk verdi şimdi nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olur musunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysbozok

    Arkadaşlar bn dağıtım izni için geldiğim memleketteki merkez komutanlığa gittim hastane için sevk aldım.belimde rahatsızlık var dedim.devlet hastane sine sevk verdi şimdi nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olur musunuz

    Sevk edildiğiniz hastanenin ortopedi bölümüne gidin. Doktor muayene ettikten sonra röntgen isteyecektir. Röntgen sonucunuz aldıktan sonra tekrar doktorunuza gidin ve skolyoz derecenizi öğrenin. Ortopedi doktoru kesin dereceyi öğrenebilmek için röntgen sonucunuzu radyoloji uzmanına sevk edebilir. Radyoloji uzmanının belirttiği dereceler kesin veri olarak kabul edilir ve sağlık kuruluna sevk edilirsiniz. Benim gittiğim hastanede sağlık kurulu haftada iki kez toplanıyordu. Duruma göre size gün ve saat verilecektir. Sağlık kurulunda elbisemi çıkarmamı istediler, sırt bölgeleme baktılar ve "Çıkabilirsin" dediler. Ben perşembe günü kurula girmiştim, pazartesi günü kurul raporunu almıştım. Kurul raporunu askerlik şubesine teslim ettim ve işlem tamamlandı.




  • Yani doktora muaf olmak istiyorum desem veya ne demem gerekir en doğru olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysbozok

    Yani doktora muaf olmak istiyorum desem veya ne demem gerekir en doğru olarak



    Ben hastaneye gitmeden önce TSK'nin sağlık yönetmeliğine bakıp gitmiştim. Ortopedi doktoruna gittim, beni hemen röntgen çektirmeye yolladı. Ardından tekrar odasına gittim, röntgen sonucuma bakarak 27-28 derecelik bir skolyoz ölçümü yaptı. Ardından, "Askere gitmek istiyor musun istemiyor musun?" diye sordu. Ben de, "Buraya gelmeden önce TSK'nin sağlık yönetmeliğine bakarak geldim. İlgili maddede, torakal bölgede 26 derece üstü skolyozu olanların askerliğe elverişli olmadığı açıkça belirtiliyor. Bu durumda askere gitmem söz konusu değil" dedim. O da kesin ölçüm için radyoloji uzmanına gönderdi sonucumu. Radyoloji uzmanı; torakal bölgede 28, lomber bölgede 30 derece skolyozum olduğu sonucuna vardı. Bu sonucu ortopedi doktoruma götürdüm ve direkt olarak sağlık kuruluna sevk işlemimi başlattı. "Seni büyük olasılıkla muaf edeceğiz" diye de belirtti.




  • Anladım ustam bn de 17 derece lomber bölgede skolyoz mevcut ama detaylı röntgen cekerlerse muaf olma ihtimali var diye tahmin ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.