Şimdi Ara

Asteğmen görevinden ere düşürülme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asteğmen olarak görev yaparken er rütbesini düşürebilirler mi böyle bir yetkileri var mı ? Bir de böyle bir durum olursa asteğmen olarak 3 gün er olarak 1 gün sayılıyor diyorlar doğru mu ?




  • Abdullah546 A kullanıcısına yanıt
    Evet düşürülme durumu var. Ama 3 gün 1 gün olayı doğru değil(di)
  • Ne gibi durumlarda düşürüyolar

  • yok öyle birşey kuyruk mevkisinden atmayın. astek orduda en küçük rütbeli subaya verilen isimdir ki subay adayıdır. teğmenlik öncesidindeki zorunlu askerlik görevi/kursunu yerine getiren ve tsk kadrosuna yerleşik henüz geçmemiş 4 yıllık fakülte mezunu kişilere denir. görevini tamamladığında rütbe kazanır ve dilerse şartlar uygunluğunda tsk bünyesine kadrolu geçen rütbeli asker olurlar. orduda rütbe düşürme şeref almaktır bu sebeple şerefsizlik suçu işlemesi hükmen şarttır. bu durumar genelde savaş durumları ile oluşur ve bu şerefsizlik eğer ağır hapis cezaları getirecekse olur. bir ileriside idam mangasıdır.


    onun dışındaki artık günümüzdeki durumlarda tsk dan ihraç yada hapis cezaları olur. ayrıca hapis cezalarındada askerin rütbesine göre yargılanma durumları söz konusu olacak ve rütbesine göre var olan cezayı protokol bölgeleri ve yerlerinde ödeyecektir.


    Ere düşülmek halsiyet ve şeref olmak / mahrum etmektir ağır bir halsiyet kırmadır. Sağlam bir MOK yemiş olunması lazım tabiri caiz ise! ;)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.