Şimdi Ara

Astra h 1.6 - 1.4? Kararsız kaldım. Lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Sizinle bir konuyu istişare etmek istiyorum.

    Geçen hafta 34.000 ₺ye 2010 model astra H 1.6 Enjoy aldım. Araba 109.000'de. Lovato marka lpg takılı. 64.000'de lpg takılmış. 2. sahibinden aldım.
    Arabanın sol ön çamurlukta küçük bir çarpmadan ötürü ve sol arka çamurlukta çizikten dolayı yarım boya var. Onun haricinde kaza, darbe yok. Tramer kaydında 683 tllik bir kaza görünüyor. Aracı bir tanıdık memurdan aldım. Motor kodu Z16XER. Önceki kullanıcı lpg konusunda şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamamış. Ekspertizde arabanın motoru %78.50 çıktı. %90 üzerinden hesaplanıyormus. Bunu da bu vesileyle öğrenmiş oldum :)

    Arabayı 3 4 gündür şehir dışında kullanıyorum. 600 kmye yakın uzun yol da yaptım. Genel olarak memnunum. Fakat bugün bir fırsat karşıma çıktı. Size sormak istedim.

    Bir arkadaşta 2011 Astra H 1.4 essential var. 110 binde. Landirenzo marka lpg takılı. 2. sahibi. Araba full donanimda. Ekstra olarak, 7" penhui marka multimedia sistemi(670 usd), MİCHELİN CROSSCLİMATE 4 mevsim lastikler, cam rüzgarlığı, 4d havuzlu paspas, bagaj havuzu,
    Xenon far, kumaş koltuk kılıfı, bayi çıkışlı cam filmi, geri görüş kamerası gibi fonksiyonları var.
    Ön ve arka tamponlar hariç hiçbir yerinde boya yok.

    Bu arabayı 37k gibi bir rakama alabilirim. Ben Maraş'ta yaşıyorum. Maraş'ı bilenler için malumdur ki, yolları çok yokuş, iniş çıkışlar çok fazla.

    Şu anki aracımın rutin bakım, 4 adet lastik, sağ arka stop lambası değişimi, paspas, cam filmi gibi masrafları görünüyor. Bunları da dikkate alarak düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Aklıma takılanlar:

    1) 1.6'dan - 1.4 motor'a geçiş beni Maraş'ın yokuşlu yollarında çileden çıkarır mı?

    2) Şu anki arabamdaki motor lpgye uyumlu sanırım. Motorda çelik subap kullanıldığını okudum internette ama emin değilim. 1.4'te ise magnezyum alaşımlı subap kullanılmış. Lpg kullanımında ileride subapların elimde patlama ihtimali nedir? Bu riske girmeye değer mi?

    3) 1.4 motorlu olanı alsam 2.el konusunda çok sıkıntı çeker miyim?

    Arabamı 39 40 gibi bir fiyata satıp 1.4 motor arabayı 37'ye alıp, elimden çıkarmak istediğimde ise 40-41 gibi rakamlara vermek mi yoksa şu anki arabamı kullanmaya devam edip satmak istediğimde yukarıdaki fiyatları istemek mi mantıklı sizce?

    Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. Konunun daha iyi anlaşılması adına sorularınız olursa daha açıklayıcı bilgiler veririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ayni motorun A16XER surumu var bende J kasa.1.4 kafayı açık açık yedirir macera arama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memnun olduğun aracı değiştirmen için hiç bir sebep göremedim ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.