Şimdi Ara

##ASUS Eee PC Series Resimli Kullanıcı İncelemesi##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci incelememe hoşgeldiniz demek istiyorum ve vakit ayırcağınız için teşekkür ediyorum. Forumda bile ilk olduğunu düşündüğüm bu incelemyi yazarken çok heyecanlıyım, çünkü şuanda alet 12 saatlik şarjını oluyor, belki bu yüzden uzunca bir incelem olacak. Kardeşimin bilgisayarı olduğu için buda pembe (ne yazıkki) o yüzden arka planda çok pembe göreceksiniz.
    İlk olarak kutuyla başlayalım. Kutusu bir PS2'yi andıracak boyutlarda ki ilk gördüğümde bunun sadece bilgisayarı koruyacak bi kutu sandım. Kutu gayet şık olarak tasarlanmış ve kutunun üzeride fıstık yeşili fonda diğer 5 rengi de göreceksiniz. Evet, inci beyazı, açık mavi, siyah, açık yeşil, pembe ve beyaz olarak 6 renk çeşidi var. Kutuyu açınca en üstte bilgisayar olmak üzere 2 katman bulunuyor. Alt kısımda kılıf, kağıtlar, kılavuz, garanti ve telefon şarjını aratmayan bir şarj aleti var.

     ##ASUS Eee PC Series Resimli Kullanıcı İncelemesi##

    (resmi anlamak için kafanızı döndürmeniz yeterli)

     ##ASUS Eee PC Series Resimli Kullanıcı İncelemesi##


    Laptop'a gelince; gayet sade tasarıma sahip olduğundan çoğunuzun hoşuna gidebilir. Küçük olmasının yanında yaklaşık 1.2 kg gibi bir ağırlığı var (elimde tarttım) fakat ve ne sinir bozucu ki minnacık tuşları 10 parmak yazmanızı engelemenin yanısıra, sürekli yanlış yapmanıza neden olacak, ve entersan bir Q klavyeye sahip olduğundan dolayı, bu yanlışlar ikiyle çarpılacaktır. Yaklaşık 3 başparmağınız boyunda minik ama kullanışlı güzel düşünülmüş bir touch pad'e sahip bilgisayar. Ufak bir enter tuşu, zor seçilebilen bir backspace tuşu ve garip bir yere yerleşmiş bir "," tuşu var. Onun haricinde herşeyi süper, mükemmel ve müthiş, ta ki bir yere kadar; CD-ROM'u yok. Evet ne yazıkki CD-ROM koymamışlar, ki bu seyyar kullanıcılar için çok kötü çünkü USB ile bağlanan harici CD-ROM satıyorlar (Hmm. Harici CD-ROM incelemesi, güzel fikir. Yaparım bi ara belki ) Gelelim kullanımına, Vista işletim sistemi olmadığından, Linux almak zorunda kaldık lakin ne mutlu bize ki, bu bilgisayarda Linux daha kullanışlı. Bilmeyenler için anlatayım, bende ilk kez Linux gördüm, tepede birkaç seçenek var "Ayarlar", "Web", "Oyun" vs gibi ve her birinin altında kendi şeyleri var, "Web"e bastığınızda, iGoogle, WLan, Vikipedi gibi düğmeleri çıkıyor. Ayrıca kullandığım programlar hemen hemen aynı mesela Linux OpenOffice kullanıyor falan filan. Ama ille Windows derseniz, XP uyumlu hatta nasıl XP yüklenir anlatıyor. Geldik CD-ROM problemine tekrar, iş için alacaklara pek dert değil sonuçta işten eve evden işe herşey FlashDisk'e. (Hehe kafiyeli oldu. İnceleme bırakığ şiir mi yazsam?), ama evde kullanacaklar bir harici CD-ROM sürücü edinseler fena olmaz. Gerçi pek birşey kaldıracak gibi gözükmüyor ama film izlemek için bire bir, bir Portatif DVD Player'ı aratmıyor.

     ##ASUS Eee PC Series Resimli Kullanıcı İncelemesi##

    Dediğim gibi herşey pembe. Nintendo DS'ten tutun Digiturk'e kadar.

    Geldik teknik özelliklere. Pek birşey anlatamam gerçi sonuçta bunda kalkıpta Crysis oynayacak değilsiniz, o yüzden kısa kesmeye çalışacağım. Hatta kısa keseceğim. Tamam uzatmadan artık, konuya daldık. (Hehe yine kafiye. Tamam şiir yazmaya başlıyorum artık.) 7" ekrana sahip bilgisayarda DDR2 512 MB Bellek mevcut. Ayrıca CPU olarak Intel var. Modem girişi açamadağım bir plastikle kapatılmış ama WLan'ı kusursuz çalışıyor. 4GB hafızaya sahip olmasını da 3. eksimiz olarak ekledik. Dahili bir WebCam'i ve mikrofonu var ve müthiş hoparlörleri var. Merak edenler için Stereo. Pili 2.8~ ve yaklaşık olarak, çalışmanızada bağlı olarak 3.5-4 saat dayanıyor. Bu arada az önce baktım ve ağırlığı 0.92gr'mış.

     ##ASUS Eee PC Series Resimli Kullanıcı İncelemesi##

     ##ASUS Eee PC Series Resimli Kullanıcı İncelemesi##


    Fotoğraflarda da olduğu gibi, kulaklık girişi, 3 tane USB 2.0, hafıza kartı girişi ve VGA çıkışı var.

    Sonuç olarak, mükemmel düşünülmüş bir bilgisayar ASUS Eee PC Series. Çocuklara ve işadamlarına hitap eden bu bilgisayar, 6 farklı renge sahip. Portatif olmasının getirdiği engelleri saymazsanız çok hoş, fakat dediğim gibi, yada şimdi diyorum, zamanla alışırsınız, bakın hemen alıştım bile ben. Eğer ev kullanıcısıysanız bir harici CD-ROM almanızda yarar var, yada benim gibi yapın, önce başka bir bilgisayara atın ordan flash diske ordanda bilgisayarınıza çünkü CD-ROM'um bozuk :S. Hakikaten ASUS iyi birşey yaptı diyoruz ve bu inceleme dosyasını da burda kapatıyoruz. Almayı düşünüyorsanız: ASUS Eee PC buraya bir göz atınız, yada sorunuz olursa buraya yazın yada p.m. atın. Eklemem gereken birşey olursa eklerim birazdan şimdi yemek zamanı. Evet ön izlemede farkettim boyutlarını yazmamışım: Bir A5'ten yaklaşık 1 cm daha uzun, ve yanında kumaş-plastik bir kılıfla (okuldada iş görür kalem kutusu ve defter olarak) ve Kingston 4GB SD ile geliyor yada bize hediye edildi, kutuda o konuda bir bilgi yok.

    Fiyatı KDV dahil 521 YTL ama haftaya kadar bir hayli gerilemiş olur.

    Kısa bir özetle:
    +Küçük ve hafif
    +Kullanışlı
    +Şık tasarım
    +Oyun hariç her kitleye hitap ediyor
    +ASUS'un kendini aştığının kanıtı

    -CD-ROM yok
    -Klavye kullanımı zor
    -Tüşlar çok küçük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceka13 -- 26 Mayıs 2008; 21:06:22 >







  • Eline sağlık! Almak isteyen arkadaşlar için fikir edinme şansı oldu.
  • İki yeri düzelteyim.
    1. Cihazda Ethernet portu değil modem portu plastikle kapalıdır. Kapalı olmasının ve açamamanızın sebebi de cihaz içerisinde bir modem bulunmuyor olması ! İlginç değil mi, yuvası hazır ama donanımı yok.. Neyse ki artık dial-up kullanımı azaldı.

    2. O dikdörtgen giriş, normal bilgisayarlarda farketmeden kullandığın monitör bağlantı portu (VGA) O olmasaydı 6.hissinle kullanmak zorunda kalırdın bilgisayarını.

    Ek olarak, bu tarz UMPC'lerde CD-ROM bulunmamasının tek bir sebebi var. Bir CD'yi bilgisayarın üzerine koyun ve boyutlarını kıyaslayın, niçin cihazda CD-ROM olmayacağını anlayacaksınız. (Bir CD'nin çapı bu cihazın kısa kenarından sadece 2-3cm daha küçük. Bilgisayarın diğer parçalarına yer kalmadığından cdrom sürücüsü bulunmuyor)




  • 1. Pardon hemen düzelteyim.
    2. Tamam artık öğrenmiş oldum sağol.

    Harici CD-ROM'un onunla birlikte verilmesi gerekirdi diye düşünüyorum o yüzden satılıyor yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceka13 -- 25 Mayıs 2008; 21:22:52 >
  • Güzel bir inceleme olmuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: can-selcik

    Güzel bir inceleme olmuş.


    Sen bu yazıyı kopyaladın mı? Öteki incelememde de aynısı yazıyor da.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceka13


    quote:

    Orjinalden alıntı: can-selcik

    Güzel bir inceleme olmuş.


    Sen bu yazıyı kopyaladın mı? Öteki incelememde de aynısı yazıyor da.


    Yoo içimden öyle yazmak geçti
  • Peki.
  • Hazır vaktim varken ben de EEE PC ile ilgli deneyimlerimi anlatayım.

    Yaklaşık 1.5 hafta önce İngiltereden satın aldım. Siyah PC701 4GB modelini.

    İlk başlarda Linux ile başedemeyeceği düşünerek daha almadan cihaza nasıl XP kurulduğu konusunda forumları gezmeye başlamıştım. Fakat aldığım ilk karşıma çıkan menünün rahatlığı açıkcası beni bir süre daha linux ile devam etmeye yönlendirdi. Bu arada daha önceden kullanıcı yorumlarını okuduğumda bazı kullanıcıların fan sesinden oldukça rahatsız olduklarını hatta bazı ileri düzey Linux kullanıcılarının bazı kodlar yazarak FAN'ın düzeyini ayarladıklarını okudum. Fakat kendi cihazımdan ses gelmediğini farkedince bir ara fanımın çalışmadığı şüphesine kapıldım. Fan çıkış açıklığına kulağımı dayadığımda dışarı havanın geldiğini gördüm, ve şanslı olduğumu anladım. Eğer yüsek sesli bir fana dek gelirseniz bundan sonraki kısımlarda da kaynak olarak göstereceğimwww.eeeuser.com sitesine girerek gerekli programları kurabilirsiniz. Tabii ki bu programların çoğu Linux işletim sistemli EEE ler için hazırlanmış durumda.

    Daha sonra yaptığım ilk işlem, kullanımı basit olması için ayarlanmış olan ve açıldığında desktop yerine 6-7 seçeneğin yeraldığı menü şeklinde olan EASY MODE yerine ADVANCED DESKTOP MODE'a geçiş yaptım. kısacası artık ekranım normal XP lerde de olduğu gibi desktop şeklinde ve XP'deki BAŞLAT'a dek gelen yerde LAUNCH şeklinde bir kutucuğum var ve oradan istediğim kısma yönelebiliyorum. Bunu yaparken çok dikkat edilmesi gerek hususlar var çünkü işin sonu malesef sistemi yeniden yapılandırmaya (recovery) kadar gidebiliyor. Başınıza herhangi bir iş gelmesi ve sisteminizin düzgün çalışmaması durumunda F9 a basılı tutarak açarsanız recovery mode'a giriyor ve dakika dolmadan sistemi ilk alındığı gündeki haline getiriyor. (eğer aşırı derecede linux kodları ile oynamadıysanız :) )


    XP kurulumuna gelince. Yinewww.eeeuser.com sitesinde WIKI bölümünde XP kurulumunun nasıl yapılabileceği ile ilgili bir kısım var. Fakat XP kurulumunu elinizde var olan başka sistemlere kurduğunuz sıradan bir XP ile yaparsanız 4gb'ın 2gb lık ksımını kaybedeceksiniz demektir. Bunun yerine XP'nin "nLite" isimli program ile kırpılmış halini kurarsanız (ister kendi isteğinize göre kırparsınız ister nLite ile kırpılmış bir windows bulursunuz o size kalmış) 500mb civarında bir kurulmuş XP'ye sahip olabilirsiniz.


    Aşağıdaki Link'te nasıl bir kırpılmış XP kurabileceğiniz çok detaylı biçimde anlatılıyor.

    http://www.i64x.com/eeexp.php


    Fakat her koşulda XP kurulmuş hali Linux'a göre daha geç açılıyor. Linux EASY MODE'da 5-6 saniyede açılırken Advanced Desktop Mode'da bu süre 15 saniye civarına çıkıyor. XP deki açılış süresi ise bunlardan uzun oluyor ve hatta kırpılmamış bir XP kurarsanız dakikayı bile bulması muhtemel.


    Herhangi bir soru olursa cevaplamaya çalışırım. AMa aklınıza gelen çoğu soru daha öncedenwww.eeeuser.com sitesinde açıklanmış. Özellikle WIKI kısmında ve FORUM kısmında az da İngilizceniz varsa istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Tabi işlemleriniz yapmadan önce direktiflerde de belirtildiği gibi yedek almakta fayda var yoksa RECOVERY yapmak ve dosyalarınızı kaybetmek durumunda kalabilirsiniz.


    Tüm kullanıcılara kolay gelsin.




  • Yine de videolarda gördüğüm kadarıyla EEE PC'de EN uzun XP, hatta Vista boot süresi bile bir dakikayı aşmıyor. Benim gördüğüm harddiskli çoğu laptopdan daha hızlı.. SSD farkı.
  • can, aralara yorum yazma yorumlarını sonraya sakla. Bunun dışında kız kardeşinin bilgisayarı olmasını belirtmene gerek yok bir de linux ü ilk defa gördüm demişsin o kötü olmuş çünkü linux u bir kere gören kişi aa güzelmiş demesi bana saçma geldi bunun dışında fena değil.
  • arkadaslar selamlar
    bende bir ee pc 700 aldim ancak internet baglantisinda sorun yasiyorum
    wirles baglanti icin tikladigimda sifre istiyor sifremi girdigimde surekli pendig yazisi cikiyor vede baglanti kuramiyor
    ancak wirles baglantisinin free oldugu starbucks gibi mekanlarda sorun cikmadan baglanti kurabiliyorum ancak sifreli bolgelerde sifreyi girdigim halde baglanti kuramiyorum
    bu sorunu nasil giderebilirim
    tesekkurler
  • Xandros'un WPA ile sifrelenmis wireless'lara baglanmasinda bir problem mevcuttu; uzun sifreler, degisik karakterler ve bosluklar oldugu zaman sapitiyordu fakat Asus bunu yeni 20080220-2 güncellemesiyle giderdi.

    Makinanin Internet erisimini ethernet vasitasiyla veya sifresiz bir wireless ile saglayip program eklemeden 20080220-2 guncellestirmeyi yukle sorunun cozulecektir.
  • Evde masaüstü bilgisayarın ya da iddialı bir laptopunuz hali hazirda mevcut ise guzel bir 2. pc olur bundan, ya da sık sehayat ediyor ve pc'ye ihtiyacınız oluyorsa çok iyi bir seçenek. Ama evde hiç bilgisayarınız yoksa ve yaşamınız da çok mobil değilse bence pek verimli bir cihaz değil. Ama dediğim gibi ana bilgisayarınız gece download yaparken ben de yataga yatayım bir yandan msn bir yandan muzik derseniz süper Sonucta cep telefonu parası. Hele biraz daha ucuzlarsa tadından yenmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 26 Mayıs 2008; 1:09:02 >
  • Arkadaşlar ben Laptop a çok para vermek istemiyorum artık ve en ucuza iş görecek laptoplara bakıyorum. acaba sizce bunun Ethernet portu olan bir modeli çıkarmı? benim ihtiyaçlarıma uyuyor.

    Bu yaz yüksek özellikli minik kasalardan olan kktc ye taşımak zor çünkü bir masaüstü toplıycam ama üniversitede yanıma alabileceğim bi laptopta gerekecekti bu Asuslar tam aradğım şeyler ama gerektiğinde ethernet bağlantısıda yapabilsek güzel olurdu doğrusu....

    Bide teknosada 8gb lık olanı var sanırım. ereyondaki ise 20gb???

    ereyonda 4gb lık olanın resminde ethernet girişi var gibim duruyor

     ##ASUS Eee PC Series Resimli Kullanıcı İncelemesi##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 26 Mayıs 2008; 2:39:36 >




  • çok güzel bir inceleme olmuş eline sağlık bende almıştım ama kullanmak nasip olmadı satıyorum ilgilenen varsa buradayım iyi akşamlar
  • sık sık seyahat edenler için hoş bir seçenek gibi duruyor . . .

    acaba bunda photoshop , dreamweaver gibi programları sorunsuz çalıştırabilirmiyiz ?_
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nohackmove

    Arkadaşlar ben Laptop a çok para vermek istemiyorum artık ve en ucuza iş görecek laptoplara bakıyorum. acaba sizce bunun Ethernet portu olan bir modeli çıkarmı? benim ihtiyaçlarıma uyuyor.

    Bu yaz yüksek özellikli minik kasalardan olan kktc ye taşımak zor çünkü bir masaüstü toplıycam ama üniversitede yanıma alabileceğim bi laptopta gerekecekti bu Asuslar tam aradğım şeyler ama gerektiğinde ethernet bağlantısıda yapabilsek güzel olurdu doğrusu....

    Bide teknosada 8gb lık olanı var sanırım. ereyondaki ise 20gb???

    ereyonda 4gb lık olanın resminde ethernet girişi var gibim duruyor

     ##ASUS Eee PC Series Resimli Kullanıcı İncelemesi##




    ethernet girişi tüm modelerde mevcut....




  • 6 ay önce bana ait olan cihazla hazırlanmış olan video;

    Aşağıdaki oyunların performansı ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.
    Warcraft 3 DOTA
    Live For Speed
    Counter-Strike

    Görüldüğü üzere çoğu oyunu performanslı bir şekilde çalıştırabiliyor, makina hakkında gereksiz konuşanlar izlesin.











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLLyCeM -- 26 Mayıs 2008; 10:51:14 >
  • Kendi makinama eklemiş olduğum Dokunmatik ekran, usb hub, bluetooth.
    Forumda nasıl yaptığımın resimleri adım adım mevcut.








  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.