Şimdi Ara

ASUS G73SW

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ASUS G73SW

    Yaklaşan Sandy Bridge lansmanı öncesinde sistem üreticileri yeni nesil dizüstü bilgisayar modellerini göstermeye devam ediyorlar. Dünyanın en büyük donanım üreticilerinden Asus'un, oyuncular için hazırladığı Sandy Bridge işlemcili yeni dizüstü bilgisayarlar da gün ışığına çıktı. G53SW ve G73SW isimlerini taşıyan yeni modeller sırasıyla 15.6-inç ve 17.3-inç boyutunda ekranla geliyorlar. Her ikisi de 2GHz'de çalışan ve Turbo Boost 2.0 teknolojisiyle otomatik olarak daha yüksek frekans değerlerine çıkabilen Core i7-2630QM işlemcisinden güç alan dizüstü bilgisayarlarda, ekran kartı olarak Nvidia'nın DirectX 11 ve 1.5GB GDDR5 bellekli GeForce GTX 460M çözümüne yer verildiğini görüyoruz.

    Asus'un yeni modellerinden G53SW, 1366 x 768 piksel ekran çözünürlüğünü destekliyor. 8GB DDR3 bellek gelen dizüstü bilgisayarda 1TB'a kadar farklı kapasite seçenellerinde Seagate üretimi hibrit disk seçenekleri sunuluyor. 17.3-inç ekrana sahip olan ve 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünü destekleyen G73SW modelinde ise Seagate'in Momentus XT serisi 500GB kapasiteli ve 4GB flash bellekli melez diskinin çiftine yer veriliyor. 8GB DDR3 bellekle gelen sistemin diğer özellikleri ise G53SW ile benzerlikler gösteriyor. Her ikisi de 802.11n WiFi, Blu-ray oynatıcı, Bluetooth, HDMI konnektörü ve USB 3.0 portuna sahip olan sistemlerin 6GB DDR3 ve DVD yazıcılı daha ekonomik versiyonları da bulunuyor.

    Asus tarafından yaygın satışına Ocak ayında başlanması beklenen dizüstü bilgisayarların yurt dışında modeline göre 1300$ seviyesinden başlayan fiyatlarla satışa sunulmaları bekleniyor.







  •  ASUS G73SW


    Bu konudaki tüm haberler Intel'in yeni işlemci mimarisi Sandy Bridge'le ilgili. Bu yeni mimari, bağımsız bir ekran kartı kullanmaksızın video görüntülemeye, oyun grafiklerini önemli derecede geliştirmeye ve başarımı artırmaya yönelik tasarlanmış.

    Intel'in Sandy Bridge mimarisi, donanım video transcoder'ı ile grafiksel olmayan yazılımların 3 boyutlu işlemcilerde çalıştırılması konseptini (GPGPU uygulamaları) daha ortaya çıkmadan bitirebilir.

    Sandy Bridge'in geliştirilmiş entegre grafik çekirdeği ile CPU ve GPU birleşimi çiplerin yükselişi devam edecek.

    Sandy Bridge işlemcileriyle yapılan testler, çok yakın bir zamanda yayınlanacak. Ancak Intel'in tanıtımlarına baktığımızda bu çipe sahip laptop'ların performansı oldukça etkileyici olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin tanıtımda önceki jenerasyon çiplere göre video kodlaması çok daha kısa sürüyor.

    Intel'in açıklamalarına göre Sandy Bridge çipi diğerlerine göre daha kolay overclock edilebiliyor ve daha az güç harcıyor. Sandy Bridge, diğer çiplerin tersine ilk çıktığında orta seviye bir fiyata sahip olacak ve kullanıcılar teknolojiyi hemen deneme fırsatı bulacaklar.

    Laptop'larda görünüş olarak bir değişiklik beklememlisiniz, ancak masaüstü bilgisayarlarda 'hepsi bir arada' sistemlerin yetenekleri daha üst bir seviyeye taşınacak.

    Klasik bilgisayar çiplerinde ilk önemli gelişme Intel'in yeni Sandy Bridge işlemcileriyle olacak. Intel'in son senelerde işlemci konusunda kaydettiği gelişmelerin büyüklüğüne baktığımızda çok daha hızlı bir performans elde etmeyeceğimizi düşünebilirsiniz.

    Ancak gözden geçirilmiş CPU mimarisi, önemli derecede geliştirilmiş entegre grafikler, donanım video dönüştürücüsü gibi özellikler ilgi uyandıracak. Sandy Bridge, PC meraklılarının aklını başından alabilir.



    kaynak:http://www.chip.com.tr/konu/dev-sovun-dev-bombalari-laptop-lar-ve-masaustu-bilgisayarlar_24519_2.html




  •  ASUS G73SW
  • Türkiye'ye geldiğinde sanırım 2000 den aşağıya olmaz

    http://www.sadecenotebook.com/?pid=2&uid=3466

    bu 1750 olduğuna göre :)
  • işlemci ve akran kartı tümleşik olduğu için ısınma sorunu daha fazla olmaz mı ? benim tereddütlerim var soğutma konusunda açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metekarahan

    işlemci ve akran kartı tümleşik olduğu için ısınma sorunu daha fazla olmaz mı ? benim tereddütlerim var soğutma konusunda açıkçası


    merakla test sonuçlarını bekliyoruz ...
  •  ASUS G73SW

    Hata SATA 3 Gbps girişlerinden kaynaklanıyor


    Intel'den Feci Hata
    Intel'in uzun süredir üzerinde çalıştığı ve performans açısından gerçekten iyi durumda olan Sandy Bridge mimarisine sahip işlemcilere ve buna destek veren P67 ve H67 yonga setli anakartlara henüz geçiş yapmadıysanız kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. (P67 Yonga Setli Anakartlar Karşı Karşıya)

    Intel'den yapılan resmi bir açıklama ile, P67 ve H67 yonga setlerinde bir tasarım hatası olduğu ve yonga seti teslimatlarının bir süreliğine durdurulacağı duyuruldu.

    Yonga setlerindeki sorun ise SATA 3 Gbps girişlerinden kaynaklanıyor. Gelen bilgilere göre P67 ve H67 yonga setlerindeki bu girişlerin performansı zaman içinde düşüyor.

    Satın Alanlara Ne Olacak?

    Intel, soruna bir çözüm geliştirdiğini ve yeni üretilecek yonga setlerinde bu sorunun bulunmayacağın söylese de şimdiye kadar bu anakartlardan satın almış olanlara ne olacağı henüz kesin olarak belli değil.

    Intel sadece yonga seti üreticisi olduğu için, anakartların geri toplanması ya da değiştirilmesi konusunda top anakart üreticilerinde. Anakart markalarının böyle bir geri çağırma kampanyası yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.

    Intel hatadan arındırılmış yonga setlerinin üretimine Şubat ayı içinde başlayacağını, anakartların ise Nisan ayında hazır olabileceğini açıkladı.

    Kaynak:http://shiftdelete.net/intelden-feci-hata-26892.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: linksir

    Türkiye'ye geldiğinde sanırım 2000 den aşağıya olmaz

    http://www.sadecenotebook.com/?pid=2&uid=3466

    bu 1750 olduğuna göre :)



    bunun daha düşük modeli bmeks de yanlış hatırlamıyorsam 3500 lira civarıydı sen düşün artık ;)
  • Bu makineden aldım kullanıyorum. FENAAAAAAAAAAAA BİŞEEEEYY
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.