Şimdi Ara

Asus m2v-tvm 2.slot ram görmüyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar elimde bir tane asus m2v-tvm anakart var.Anakartın slot 1 i ramleri gayet güzel görürken sadece slot 2 ye taktımda makine açılmıyor.

    Veya 2 slotada ram takarsam çalışmıyor.2 tane şişik kondasatör vardı değiştim zaten ondan olacağını zannetmiyordum ama emin oldum değiştirdiğim parçalar cpu nun yanındaydı hem

    Sonra bios update ettim yine görmedi slotları selülozik tinerle falan temizledim ama yine açmıyordu slot 2 ye takınca dimm_b1 e yani.

    2 ram birden takınca anakartın o/b ekran kartına renkler karışık falan oluyor ama harici takınca ölece ekran geliyor ve bekliyor.

    Ramler sağlam başka makinada test edildi sizce sorun nedir anakarttan hangi parça değişmeliyim ?

    Lütfen yenisini al demeyin amaç tamir etmek :)



  • Ram(ler) farklı makinede test edilerek, sağlam ve çalıştığından eminseniz bu durumda anakartın 2.ram slotu kullanılamaz durumda olduğu anlaşılıyor :)

    Anakartın ilk ram slotunda ramler çalışmalarına rağmen ramleri gerek tek başına sadece 2.ram slotuna ya da ikisine birden taktığınızda sorun yaşıyorsanız 2.ram slotunuz maalesef hasar görmüş durumdadır
  • Cevap için saol ama slottada arıza yok gibi duruyor acaba ramlerin yanınca küçük parçalar var onlar mı bozuk yoksa kuzay köprüsü falan mı ki anlamadım gitti.Rami görmese makine neden açılmıyor acaba .
    slot değişmekte baya zor valla :D
  • Slotta arıza olmasa sağlam ve çalışır durumda olan rami tek başına 2. slota taktığınızda da çalışması gerekir, dimi ? :)
  • Ben en iyisi slotu değiştireyim değiştirebilirsem cevap yazarım neyse iyi geceler...
  • Ben en iyisi slotu değiştireyim değiştirebilirsem cevap yazarım neyse iyi geceler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.