Şimdi Ara

Asus N56VZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Asus N56VZ bu model f/p olarak buna değer mi? Autocad, Photoshop, After Effect gibi programlar kullanmam gerektiği ve film izlemek için de kulanacağım için 1920x1080 bir notebook almak istiyorum. Bunun yanında aldığım notebook bana 4-5 sene gitmesini istiyorum artık 2 senede bir bilgisayar değiştirmekten sıkıldım. Bu yüzden de blu-ray olması iyi olur gibi düşünüyorum. Ayrıca PC-XBOX Exclusive oyunlar oynuyorum PC'de onun dışında PS kullandığım için pek oyun oynamıyorum. Bütçem 2500TL civarı, elimde bir de HP DV6 modeli var, fan sorunları yüzünden onu değiştirmek istiyorum. Üst üste 2 kez HP aldım ve çok büyük pişmanlık. Servis açısından da HP ve Toshiba kullanmış biri olarak (özellikle Toshiba) pek memnun etmedi ikisi de. Bu yazdığım model nasıldır, verdiğim parayı hakeder mi? Ekran kartı biraz kafamı karıştırdı doğrusu 650M olması nasıl önerilerde bulunabilirsiniz?

    Notebook Markası : Asus
    Ürün Kodu : N56VZ-S4283H
    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Modeli : 3. nesil Intel® Core™ i7-3630M dört çekirdekli işlemci
    İşlemci Tipi : Intel Core i7
    İşlemci Hızı : İ7-3630QM - 2.4 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz'ye kadar
    İşlemci Cache : 6 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : Full HD(LED)
    Ekran Çözünürlüğü : 1920x1080
    Ekran Kartı : Nvidia
    Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 4 GB
    Grafik İşlemcisi : NVIDIA GeForce GT 650M 128Bit
    HDMI : 1 HDMI bağlantı noktası
    Sistem Belleği : 16GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Max Bellek : 16 GB
    Disk Kapasitesi : 1 TB
    Disk Hızı : 5400 RPM
    Optik Sürücü : Blu-ray sürücü (RW)
    İşletim Sistemi (Yazılım) : Windows 8 / 64 Bit
    Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil
    Notebook Ağırlığı : 2.70 Kg







  • Donanım ve ekran kartı babında, bahsettiğin (toshiba, hp dv) ürünlerden daha yüksek konfigürasyona sahip. Kalite ve soğutma babında da biraz daha iyi olduğu söylenebilir. Ekran kartı, orta sınıfın en iyi kartlarından birisidir, güncel oyunları ; orta-yüksek ve karışık ayarlarda oynayabilirsin. Yalnız ekran belleğinin 4gb olması yanıltmasın, çünkü belleğin performansla alakası yok. Sadece birden fazla ekrana bağlandığında ve yok denilecek kadar az olan, tam hd çözünürlükte 2gb dan fazla bellek isteyen ağır oyunlarda işe yarar. Bellek ileriye dönük olarakta düşünülebilir, kısaca. Yalnız kartın randımanı, ilerleyen zamanlarda düşecektir. Çünkü oyunlar gittikçe daha ağır sistem-grafik gereksinimi duyuyor artık. Yine de birçok karta göre fena sayılmaz, ilerleyen zamanlarda da iş görür. Cihaz hem oyun hem de diğer çizim, render, yazılım vs. gibi ağır programlar için tercih edilebilir, yalnız yeni (4.) nesil, haswell, işlemcili ve daha yüksek kart barındıran ürünler geleceği için zamanın varsa, biraz beklemeni öneririm. 2500-700 tl civarında biraz daha yüksek konfigürasyona sahip, yeni nesil cihazlar da alınabilir çünkü. Bir de cihazın fiyatı, donanımına göre biraz abartılı bence, 4. nesiller geleceği için fiyatlar biraz daha düşecektir muhtemelen.




  • Beklemek en doğru seçim olur ve yeni gelecek modelleri araştırabilirsiniz.
  • Yorum ve verdiğiniz bilgi için teşekkürler ancak P.tesi günü sipariş vericem. Bu model dışında bir tavsiyeniz olur mu bu fiyatlarda ve 1920x1080'e çözünürlüğe sahip olan? @Sipahi68 @TÜRK A.
  • bende 1-2 ay sonra almayi planliyorum. beklemeye deger

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: > ConfusedChild

    bende 1-2 ay sonra almayi planliyorum. beklemeye deger

    Elimde kullanılabilir durumda düzgün bir bilgisayar olsa bekleyebilirim ama HP notebook'un fanı ile ilgili sorunlarım var ve servis görmek zorunda, servis sonrası da hemen satmak istiyorum, çok büyük pişmanlık ve bu servis sürecinde de bir bilgisayar ihtiyacım var ve çok fazla PC'de oyun oynamadığım için yeni nesil bana pek bir şey katmaz gibi düşünüyorum. Sonuç olarak benim ihtiyacım 1080P film izletsin, AutoCad, Photoshop, AfterEffect ve bunlar gibi programları çalıştırsın. Almışken de şu 1366X768 saçmalığından kurtulmak ve 1920x1080 çözünürlüğüne geçmek istiyorum, bunun için de gördüğüm kadarıyla 2.000 TL civarı bir fatura çıkıyor bana. Servis ve ürün kalitesi açısından da asus almak istiyorum, en azından çevremden bunu tavsiye ediyorlar. Bir de FreeDos istemiyorum, W8 olsun istiyorum böyle olunca tek tercih bu model kalmış gibi geldi bana. Öneri için teşekkürler




  • tolga226 kullanıcısına yanıt
    Sizin için PCde oyun önemli olmadığı için bu laptopu almanızda sorun olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TÜRK A.

    Sizin için PCde oyun önemli olmadığı için bu laptopu almanızda sorun olmaz.

    Teşekkür ederim, bunu almaya karar verdim denebilir artık, benim tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak ve beni 4-5 sene rahatlıkla götürebilecekmiş gibi düşünüyorum. Oyun söylediğim gibi sadece çok kaliteli exclusive oyunlar olunca oynuyorum, en son PC'de ne oynadığımı hatırlamıyorum bile PS işimi görüyor bu konuda. Sadece bu aralar League of Legends oynuyorum o da zaten sistem gereksinimi düşük olan bir oyun, ki onu da 2 hafta oldu oynamadım, bir de son dönemde Diablo III denemek istiyorum o da bana RPG öğreten Diablo II hatrına




  • tolga226 kullanıcısına yanıt
    Doğru kararı verdin, şimdiden hayırlı olsun.
  • Çok iyi tercih
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.