Şimdi Ara

asus p5b nin biosunda PECİ ayarı ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar asus p5b nin biosunda PECİ diye bir seçenek var kapatınca işlemci sıcaklığı 40c lerde geziyor açıncada 30 c de bu nedemek oluyor bilen varmı kapalımı tutmalıyıım açıkmı ve eğer kapalı tutacaksam neden?



  • -PECI Nedir Ne işe yarar ?

    PECI: Platform Ortam Denetim Arayüzü


    Artık sıcaklık değerlerini okuyabildiğimize göre bir yonga sayesinde bu bilgiyi sistem ortamını kasa fanları yardımıyla denetim altında tutmak için kullanabiliriz. Core 2 Duo işlemciler bu bilgiyi, anakartın BIOS'u tarafından da denetlenebilen tek-hatlı bir veriyolu kullanarak yönetici yongaya aktarıyor. İşlemcinin sıcaklığına bağlı olarak işlemci fanı veya diğer sistem fanları kullanıcı tarafından veya kendiliğinden yavaşlatılıp hızlandırılabiliyor.
    Her ne kadar fan hızlarını kullanıcının veya sistemin ayarlamasını sağlayan pek çok çözüm şimdiye kadar kullanıldıysa da bu çözümler, fanların sistem bileşenlerini serin tutmak için yeteri kadar hava akımı sağlayıp sağlayamadığını bilemiyorlardı. Bu durum PECI ile son buluyor: yeni siteminizi topladıktan sonra yönetici yonga bütün fanların hızını belirtilen sıcaklıklara göre ayarlayabiliyor.
    Ancak PECI'nın bir eksikliği var: PECI-destekli bir anakarta sahip olmanız gerekiyor. Yani ya denetleyici yongası olan bir anakartınız olacak ya da işlemciye sinyal gönderiyormuş gibi yapan bir sisteme sahip olacaksınız (ikincisi ucuz anakartlar için). Eğer bu sinyal olmazsa Core 2 Duo veya Core 2 Extreme işlemciler açılmayı reddediyor! Bu durum teknik açıdan Core 2 Duo'yu destekleyen bir 975X anakartınız olsa da neden yeni bir anakart almak zorunda olduğunuzu açıklıyor.

    alıntı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p4ozgur -- 12 Temmuz 2007; 23:37:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.