Şimdi Ara

Asus Rog Ally [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.783
Cevap
175
Favori
249.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Tesekkürler, kiskanacak bir konu yok bence, paraniz Dolar yada Euro'da bekledigi sürece elbet Türkiye'ye yasal ve garantili sekilde gelecektir. Steamdeck duyruldugu gün ön siparisini de vermistim. Benim amacim aslinda oyun oynamak degil de bu teknolojileri deneyimlemek daha cok. Steamdeck'i de 400-450'ye satsam bu cihaz bana 400 Euro'ya gelecek, bu tarz bir oyuncak icin bana uygun bir fark geldi. En kötü, memnun kalmazsam 15 gün icinde mediamark'a iade ederim.


    Bu arada pili kötü filan denmis de, steamdeck'i de ben 65W 20.000 ve 30.000 mah baseus powerbank'lerle kullaniyordum. Bu hem daha hafif, daha güclü, ekrani daha iyi yani icime sinmeyen pek bir durumu yok "kagit üstünde" diger türlü zaten iade yolu hep acik :) Ama simdi ön siparisi vermesem steamdeck'de oldugu gibi, ön siparis stoklari bittiginde Haziran'da deneyimleyemezdim, o yüzden böyle bir delilik yaptim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 11 Mayıs 2023; 21:32:10 >




  • coppermine kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Nereden aldınız?

  • Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt

    Tesekkürler. Mediamarkt'den


    https://www.mediamarkt.de/de/product/_asus-rog-ally-rc71l-nh001w-2874616.html

  • coppermine kullanıcısına yanıt
    Hemfikiriz bu tarz konularda. Normalde bilgisayar platformunu görmezden gelen birisiyim. Konsol tarafında aktifim. Deck duyurusunda da heyecanlanmadim değil, hep bir bahane bularak almadım. Benim eksi gördüğüm çoğu hususlar kapatılmış bu cihazda. Özellikle sistemin merkezi olan Apu tarafında.
    Batarya konusuna bende katılmıyorum. Öncelikle cihaz, bir el konsolu için çok güçlü. 120hz ekranı var. Uzun pil ömrü beklemek hata olacaktır. İndie oyunlarda, düşük enerji profillerinde yine istenilen süre alınıyor. Deck tarafıda öyle zaten.
    SteamOs tarafı ise kullanıcılar tarafından kafa karışıklığı yaratıyor. Linux, arch Linux bu. Steamos dediğimiz işletim sistemi bu aslında. Asus Rog ally tarafına da bu kurulabilir. Bunun örnekleri geçmişte ayaneo tarafında verildi. Ekstra olarak standart power desktop tarafına da bu kurulabilir durumda. Steamos, install / Download yani. Ev konsolları tarzında bir durum yok. Sizin için anlatmıyorum bu konuyu, genele hitaben. Bunun rehberini yapacağım zaten.
    Ayrıca bu cihaz Steam Deck tarafıyla sık sık dövüşturulecek :) Deck tarafına gelen en ciddi rakip bu. Konu sadece donanım değil, fiyatta önemli ki. Bu fiyata bu performans cihazı popüler yapacağını düşünüyorum.
    Birde kağıt üstünde ki sohbeti komik buluyorum biraz :) matematik kağıt üzerinde de gerçek şartlarda da yanıltmaz.

    Cihaz gelince, ön inceleme bekleriz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • coppermine kullanıcısına yanıt

    Deckin 256 gb versiyonunu aldıgım fiyatın tam 2 katına denk geliyor.

    Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Umarım sorunsuz bir cihazla karşılaşırsınız, Hayırlı olsun.

  • Büyük olasılıkla Microsoft el cihazları için bir takım ergonomik dokunuşlar yapacak. Tablet modu kıvamında bir şeyler yapabilirler. Asus armoury c. ile bu alanda ki boşluğu kapatmaya çalışmış ama bana yeterli gelmedi bu. Tamamen Windows tarafında yapılması gerekiyor. Ön incelemelere baktığımda tatminkar duruyor lakin bazı incelemeler bug ve Windows tarafında ki klasik sorunlari eksi olarak göstermiş. Bu konuyu en iyi deck kullanıcıları bilebilir.

    Purexbox tarafında da ön inceleme gelmiş. Microsoft tarafından sunumda ve Game Pass vurgusundan anlaşılıyor zaten. Purexbox, sadece Xbox haberleri yapan trend bir haber sitesi.



    Dipnot: Ilerleyen zamanlarda ciddi anlamda güncelleme gelecektir bu cihaza. Çok yeni olduğu için başlangıçta yazılımsal sorunları olması çok doğal ki duyurusu daha bugün yapıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 11 Mayıs 2023; 21:52:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • bilgennyk kullanıcısına yanıt

    Tesekkürler, amacim tartisma cikarmak degil kesinlikle. Steamdeck'de duyruldugu gün ön siparis vermistim. O gün de bu cihazi yerlerde sürükleyenler olmustu. Ama suan burada bir sürü Steamdeck kullanicisiyiz mesela.


    Bu gün de Asus Rog Ally duyurulur duyurulmaz siparis verdim. Muhtemelen yakinda ön siparis stoklari dolacak yine, ayni steamdeck'de oldugu gibi. Karaborsa'ya düsecegini sanmaktayim. O noktada begenmesem zaten elimi öpene bu cihazi satabilecek yada en kötü Mediamark'e iade edebilecegim. Kagit üzerinde cok daha iyi özellikleri olan bir cihaz icin pili az gidiyor demek benim kararimi pek degistirmedi cünkü steamdeck'i de Baseus'un 20.000 ve 30.000 mah powerbankleri ile kullaniyorum. Nasil ki Steamdeck'de taklalar atip (ekrani 45 hz'e cekmek gibi) pil süresini arttirmaya calisiyorsak ayni taklalar bunda da yapilacaktir.


    Kisaca steamdeck'i burada ilk kullanan kisiyim sanirim, 2022 Mart/Nisan ayindan beri kullaniyorum. Steamdeck'in benim gördügüm eksiklerini bu cihazin kapattigini gördügüm icin bu 2 kat farki vermek bana mantikli geldi. Ama bu tamamen beklenti ve bütce isidir. Steamdeck de kesinlikle cok iyi bir cihaz, öyle olmasa bu kadar zamandir kullanmazdim.





  • coppermine kullanıcısına yanıt
    Şuan bu cihazın duyurusuna steam deck vesile oldu. Bu alan çok yeni ve bir çok cihaz daha duyurusu gelecektir. Başka firmalarda girecektir. Bu alandaki en büyük faktör apu ve AMD ne kadar iyiyse bu cihazlarda o kadar iyi olacaktır. Kendi soğumasını yapanlar veya bu alanda fiyat performans ürün ortaya koyanlar kazanır.

    Tabi, Valve'ın Linux tarafını oyun konusunda ki desteği görmezden gelinemez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İncelemeler ne zaman çıkacak? Ben yıl sonuna doğru alacağım galiba.

  • Bende izlemek istiyorum valla steam deck ile devam edip inceleyeceğim. Steam deck almak içinde heyecanlandık sonra 30 fps oyuna mahkum olduk. Ben zaten konsollarla yeterince 30 fps oynadım 60 olmasın ama 40-50 bandında rahat bir şekilde oyun oynatsın. Ne bileyim cihaz iyi duruyor donanım olarak ama sürpriz ne çıkacak incelemeler gösterecek birde 800 euro ise decki ben 415 euro ya almıştım. Bu neredeyse 2 katı ve laptop parası gibi önce incelemeler gibime geliyor 🙄

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt
    Top trend yayıncılarına gitmiş cihaz. Konu içerisinde attık. Türkçe içerik üretenlere de yakında gelir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • coppermine kullanıcısına yanıt
    Benim de maksadım tartışmak değil Steam Deck konusunda bir çok yardımınız oldu hocam. Fakat 120 hzlik bir el canavarını 45 hze çekince o cihazın ne özelliği kalmış olacak ki? Benim yorumum pil teknolojisine önem verilmemesi. Daha iyisini yapabilirken önem vermiyorlar.

    Örneğin iphone 11den (60 hz ekran) iphone 14 pro maxe (120 hz ekran) geçtim. Adamlar pil ömrünü büyük oranda çözmüşler. Ciddi manada bir zıplama hissediliyor. Android kısmına girmiyorum bile. Bu tarz yenilikler telefonlara gelirken bu tarz taşınabilir el bilgisayarlarına, el konsollarına da gelmeli. Evet telefon sonuçta daha kolay halledilebilir ama el konsolunun da kapladığı alan geniş, pili daha geniş yapabilirler.

    Bu tarz yorumlarda bulunmazsak firmalar kafalarınca daha da çok at koştururlar. Babalarının hayrına vermiyorlar sonuçta dünya para veriliyor bu cihazlara.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu sorun bence arm/x86 mimari farkından doğuyor. Telefonlarda arm var, apple bilgisayarlarda da arm var her ikisinin de pil süreleri, enerji verimlilikleri ve sıcaklık değerleri muazzam.
    Ancak oyun piyasası (bilgisayar oyunları) halen x86 mimarisi çevresinde dönüyor. Ne zamanki aynı apple mac’ler gibi arm mimarisine geçeriz, pil de sessizlik de, performans da o vakit artar. Benim görüşüm bu yönde.

    Bu arada ekranı 45 hz yapmam tabiiki, 90 yada 60 hz yapsam yeter. Steamdeck’in ekranı en dazla 60hz okduğu için onda 45 hz gibi numaralara giriyorduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 11 Mayıs 2023; 23:25:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linus Tech Tipsyoutube
    Thanks to dbrand for sponsoring today’s video! Head to http://shortlinus.com for all your ROG Ally screen protector and skin needs. Asus was a bit misleading with their marketing during the preview cycle, but we've now had time to properly test the ROG Ally Z1 Extreme and it's still a very impressive handheld. We were already excited, but when they FINALLY confirmed the final price we almost couldn't believe it. Time to sell your Steam Deck? Maybe... Discuss on the forum: https://linustechtips.com/topic/1506443-i-hate-being-lied-to%E2%80%A6-but-i-love-the-rog-ally/ Pre-Order the ASUS ROG Ally here: https://lmg.gg/ASUSROGALLYPREORDER Buy a Steam Deck: https://geni.us/qrCmI1y Purchases made through some store links may provide some compensation to Linus Media Group. ► GET MERCH: https://lttstore.com ► LTX 2023 TICKETS AVAILABLE NOW: https://lmg.gg/ltx23 ► GET EXCLUSIVE CONTENT ON FLOATPLANE: https://lmg.gg/lttfloatplane ► SPONSORS, AFFILIATES, AND PARTNERS: https://lmg.gg/partners ► EQUIPMENT WE USE TO FILM LTT: https://lmg.gg/LTTEquipment ► OUR WAN PODCAST GEAR: https://lmg.gg/wanset FOLLOW US ---------------------------------------------------   Twitter: https://twitter.com/linustech Facebook: http://www.facebook.com/LinusTech Instagram: https://www.instagram.com/linustech TikTok: https://www.tiktok.com/@linustech Twitch: https://www.twitch.tv/linustech MUSIC CREDIT --------------------------------------------------- Intro: Laszlo - Supernova Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=PKfxmFU3lWY iTunes Download Link: https://itunes.apple.com/us/album/supernova/id936805712 Artist Link: https://soundcloud.com/laszlomusic Outro: Approaching Nirvana - Sugar High Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=ngsGBSCDwcI Listen on Spotify: http://spoti.fi/UxWkUw Artist Link: http://www.youtube.com/approachingnirvana Intro animation by MBarek Abdelwassaa https://www.instagram.com/mbarek_abdel/ Monitor And Keyboard by vadimmihalkevich / CC BY 4.0  https://geni.us/PgGWp Mechanical RGB Keyboard by BigBrotherECE / CC BY 4.0 https://geni.us/mj6pHk4 Mouse Gamer free Model By Oscar Creativo / CC BY 4.0 https://geni.us/Ps3XfE CHAPTERS --------------------------------------------------- 0:00 Intro 2:00 15W Performance 2:55 25W Performance 3:55 Battery 4:30 Display 7:30 Cooling 8:25 Noise 9:25 Software 11:58 Ally Advantages 13:20 Physical Aspects 14:50 Conclusion 17:43 Outro
    https://www.youtube.com/watch?v=qLVgr29NMA0
  • O kadar tatava yaptılar bence balon çıktı. Cyberpunkta aynı ayarlarda steam deck ile aynı FPS'i veriyor. Kaldı ki steam deck yazılımsal olarak bu donanım farkını da kısa zamanda kapatacaktır. Yok şöyle hızlı olacak yok PS5 gibi olacak falan fasa fiso. Benim gördüğüm kadarıyla performans, beklenilene göre bayağı kötü. Steam deck satar alırım diyordum da yok yeni zelda çıkmış switchi de alırım otururum.

  • iyi hype oluşturdular ancak bahsedilen pil ömrü biraz sıkıntı gibi duruyor, indie oyunları oynayarak switchin 3de biri pil ömrü veriyor gördüğüm kadarıyla. win 11 olması da nedense itici geliyor bu tür cihazlarda. Uygun fiyata steam 64 almak sanki daha mantıklı bir seçenek

  • Asus yazılım işinde berbat olduğu ve parçalarda ucuza kaçtığı için tercih edilmemeli

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Artı ve eksilerini ana mesaja toparladım. Almak isteyen veya kararsız olanlara yardımcı olabilir umarım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En azından cihaz bozulduğunda Türkiye'de bir garantisi olur. Steam Deck'te bozulan parçayı nasıl temin edeceksin de tamir edeceksin. En büyük artılarından biri de bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MDugur kullanıcısına yanıt

    Ifixit resmi olarak steam deck in tüm parçalarını satıyor.İnanılmaz detaylı rehber videolarıda var. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 12 Mayıs 2023; 7:31:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.