Şimdi Ara

asus rog strix z590-e anakart yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,başlıkta da belirttiğim anakartı aldım ama 4 tane m2 ssd slotu var.performans almak için ssd yi hangi sokete takmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.bide bende samsung 970 evo var 500gb ama çok ısınıyor 50derecelere kadar geliyor.sebebi nedir?nasıl soğutabilirim?uzun vade de bi sıkıntı olurmu?şimdiden tşkler yardımlarınız için.




  • strix-a z590 var 3 m2 slotuyla geliyor ben üçünü de doldurdum ama yanlış bilmiyorsam en tepedeki pcie4.0 için ayrılmış yani oraya takmayacaksın 970'i alttakilere tak.50 derece çok ısınma değil m2'ler için.

  • bi altına taktım sistem açılmadı.bi ayarımı var acaba :/

  • Selamlar , bndede diğer sistemde aynı anakartın f gaming olan modeli var 4 slot var . Bndekinde ve sizdeki modelde en üst 2 tanesi 4.0 en alttaki yan yana olanlar 3.0 .


    Fakat siz performans konusundan bahsetmişsiniz sizin elinizdeki 3.0 m2 yani hangi slota taksanız performans aynı olur. m2 4.0 olsaydı ilk 2 sıradan birine takılacaktı. 50 derece gayet normal değerler

    70 lere yaklaşıp veya geçmediği sürece bir şey olmaz zaten 4 slottada termal ped var, o kadar o değerlere gelmez yani merak etmeyin.


    Bir altına takmışsınz dediğinize göre sistem açılmadı dedinize göre, işletim sistemi m2 o yuvada takılı iken kurulmuş . Yani hangi yuvada kurulduysa sistem o m2 o yuvada kalmalı. Yani eski yuvaya takın.

    Başka ayarlarla uğraşmanıza gerek kalmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 2 Mayıs 2022; 15:15:19 >
  • HoneyBadger82 kullanıcısına yanıt

    bi altına takınca görmesi başka sistemi açması başka bir şey.ikinci slota takınca biosa direkt giriyorsun advanced pcie kısmında ya da öyle bir yerdi m2'yi görüyorsa görmüştür.sistemi de açmasını istiyorsan içinde win olan flash diski takıp flash diskten açılacak şekilde ayarlayıp yeniden windows kurmalısın.tak gitsin çalıştıktan sonra farkı ne ki pcie3.0 porta taktıktan sonra hepsi aynı ben daha önce tuf z590'da slot atlayıp üçüncü slota taktım sorun olmadı.m2'lerle ilgili ayarlar var intelde ryzen gibi çok pcie hattı yok bu yüzden ya 3. m2 sende 4 olabilir kullan ya 5 6. satayı kullan gibi ayarlar var.ilk slotun pcie4.0 olmasını değiştiremezsin ve işlemcinin de 11. seri olması gerekir 10600 10700 takıp samsung 980 pcie4 bile taksan ilk slotta çalışmaz yani bir özelliği yok ilk slotun tak birine gitsin.

  • ilk biosa girdim ssd yi bile görmüyordu aha dedim sıçtık.biraz kurcaladım biosu fotoğrafdaki ayar enüstteydi.ortaya alınca gördü ssd yi.şuan sorun yok.

    tşkler yardımlarınız için. asus rog strix z590-e anakart yardım asus rog strix z590-e anakart yardım 


    @Erhan1982DZC






    asus rog strix z590-e anakart yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 2 Mayıs 2022; 18:22:11 >




  • HoneyBadger82 kullanıcısına yanıt

    ryzende hiç yok böyle ayarlar.sabah misafir olmasa atardım ben sana ama kurcalamış bulmuşsun tebrikler.güle güle kullan.

  • HoneyBadger82 kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun , hani başka ayarlar dediğm biostaki bu çeşit ayarlardı hani hiç uğraşmadıysanız bilmiyorsanız uğraşmayın diye demiştim aynı slottan devam edin diye :) Neyseki çözülmüş asus rog strix z590-e anakart yardım 

    Isı değerlerine de takılmayın sıkıntısız şu an durum , kolay gelsin...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.