Şimdi Ara

Asus Sonicmaser X415F USB Boot Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Asus X415FA-EK068  modeli bir laptop aldık. Windows 10 yüklemek için bir USB oluşturdum. Fakat bir türlü boot edemiyorum. İnternetteki videolara baktım. Asus'un sayfasında yer alan BIOS menüsü çıkmıyor, klasik BIOS menüsü var. Boot menüsünde Fast Boot disable. Launch CSM menüsü bende yok. Secure boot options menüsü disable. Boot options'ta sadece Delete Boot Options çıkıyor.

    Save and Exit menüsünde Launch EFI Shell from filesystem device menüsünü seçtiğimde save conf and exit sçeneği çıkıyor ve yeniden bios setup açılıyor. Burada fotoda gözüken seçenek var. (UEFI:VendorCoProductCode 2.00, Partition 1)

    Add New boot options seçeneğinden herhangi bir isimle yeni boot option oluşturuyorum. Burada USB belleğin içindeki dosyalardan root klasörde yer alan bootmgr.efi'yi seçtim. Sonuç alamadım. Sonrasında da \efi\boot\bootia32.efi'yi seçtim. Yine bir yükleme olmadı.

    Açılış ekranında oluşturduğum boot optionu görüyorum ama enter'a bastığımda sonuç yok.

    Yardımcı olabilir misiniz?



    Asus Sonicmaser X415F USB Boot Problemi







  • USB oluştururken yanlışlıkla diske GPT düzeni yerine MBR düzeniyle yazdırmış olabilir misiniz? Eğer GPT olarak yazdırdıysanız bu sefer MBR olarak yazdırarak şansınızı deneyebilirsiniz.
  • USB belleği tekrar oluşturdum dil seçeneklerini değiştirmeden. Bu sefer sorunsuz yüklendi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.