Şimdi Ara

Asus Transformer Pad TF300 (Resmi Android 4.1 Jelly Bean Güncellemesi ÇIKTI!!!) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
7
Favori
41.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sorunu ben de yaşıyorum kullandığım model TF201, daha önceki TF201 cihazımda böyle bir sorun yoktu.

    Sorunun şarj aleti kaynaklı olduğunu düşünüyorum, çünkü cihazı şarjdayken kullandığımda o şarj sonrası mutlaka bununla karşılaşıyorum. Cihazı kapalı şarj edersem ya da şarj süresince hiç kullanmazsam bu sorun olmuyor. İşin ilginci bu dokunma sorunu olup dokunmatik tamamen bozulmuyor. Nerede okuduysam ara ara tekrarladığı yazılmış.

    Sorum şu: acaba bu sorunla karşılaşıp farklı şarj aletiyle sorunu çözenler oldu mu?
  • TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    Şarj aleti az ucuz olsa deneyecem de biraz pahalı zaten cihaz da 1 senelik oldu bir daha masraf yapmak istemiyorum.Cihazı 3 kere gönderdim 3 kere ekran değişti ama ne hikmetse 4. Ve 5. gönderişimde bir sorun yok deyip geri gönderiyorlar.Youtube da dediğiniz gibi diğer asus ürünlerine ait bu tip videolar mevcut.Neyse büyük konuşmayayım ama bundan sonra asus ile ilgili herhangi bir şey alacağımı zannetmiyorum.
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Asus Cihazında Ghost Touch Sorunu Yaşayanlar Buraya

    Öncelikle ghost touch'ı açıklayalım, ghost touch sanki siz ekrana dokunuyormuş gibi cihazın dokunma algılamasıdır.

    Ghost touch şunları kapsar:
    -Ara ara sizin dışınızda dokunmalar olması
    -Bir yerde bir dokunmanın sabit kalması
    -Ekranın bir bölümünün dokunmatiğinin bir süre çalışmaması

    Aşağıdaki yabancı forumda bu konu sayfalarca tartışılmış ve çıkan sonuç; ghost touch problemi yazılımsal değil donanımsal bir sorundur. Asusun ürettiği TF201, TF700, TF300 ve Nexus tabletlerde bu sorun vardır(Bazı farklı markalarda da var)
    Sorun dokunmatik panelin flexi kablolarının anakarta bağlandığı yerde kısa devre olmasıdır. Sorun ekranda yada dokunmatik panelde olmadığı için bunların değişmesi fayda sağlamamaktadır. Sorunun iki türlü çözümü var.

    1)Topraklama yapmak
    Yani ekran bu şekilde garip davrandığında ekranı yünlü, polar bir bezle(kıyafetle) silmek ve elektriklenmeyi nötrlemek. Bunu tablet açıkken fakat ekran kapalı iken yapıyorsunuz.

    2)Cihazın içini açarak bu soketlerin olduğu bölümde girişlerin altından arasına doğru kağıt yada plastik bir parça koymak.

    1. yöntem geçici, 2. yöntem kalıcı çözümdür.

    Ben bu problemi sıkça yaşayan biriyim, cihazın sol tarafında büyük bir bölüm devre dışı kalıyor ve yeniden başlatmak çözüm olmuyor. Şu anda ekranı kazakla silmek işe yarıyor ;)

    Kaynak:http://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/zEqstgT2ZT8%5B1-25-false%5D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TacoNikky -- 10 Aralık 2013; 1:40:58 >




  • Arkadaşlar çok aradım ama bulamadığım için buraya yazıyorum, yardım eden olursa çok sevinirim. Cihazım ASUS Transformer Pad TF300T 32 GB, Firmware: V10.6.1.27.5 Only for WW SKU (Android 4.2). Belirttiğim cihaza CyanogenMod yüklemek istiyorum, ancak ingilizcem pek iyi değil, custom rom yüklemeyi hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlatacak biri olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
  • kardeşim forumda var anlatım iyi araştır bulursun
  • TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    Ya hocam varya sinirlerimi bozuyor bu alet.Babam uğraşamam dedi hakem heyetiyle falan zaten şu anda ev alacağız kafası yoğun.Ben desen yürüyebilsem hiç durmayacağım gidecedğim Hakem heyetine.En sonunda fırlatacağım duvara o olacak bütün hırsım çıkacak.

    Şarja takılıyken ekranın sağ tarafı sapıtmaya başladı şimdi de.Bir algılıyor bir algılamıyor ya da kesik kesik algılıyor.O da yetmedi şimdi pc de görmüyor tableti.Driver ı yükledim yine görmedi.Bilgisayara format attım görmedi.Tablete format attım yine olmadı.Aygıt sürücüsü yüklenemedi diyor.Aygıtlar ve yazıcılarımda tableti görüyorum burdan elle driver yükleyeyim dedim klasörü gösteriyorum driverı bulamıyor.Servise de açıkcası göndermek istemiyorum çünkü 3 kere gönderdim ekran değişti 4. ve 5. de ise sorun bulunamadı deyip geri gönderdi çamur insanlar.Bir çözümü var mı bunun nasıl tanıtacağım bilgisayara.Önceden görüyordu ama bazen kopyaladığım klasörlerin içindekileri kopyalamıyordu mesela.Elle tekrar atmam gerekiyordu.Bazen yine kopyalanamadı diyor bir kaç sefer deneyince kopyalıyordu.

    Bir çözüm yolu biliyor musunuz nasıl bağlayacağım bu aleti bilgisayara?Başka bilgisayarda da denedim olmadı.




  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Hocam Ayarlar/Tablet Hakkında/Derleme Numarası'na gidin, derleme numarasına 10 kez tıklayın. Ayarlar menüsünde Geliştirici Seçenekleri açılacak, burdan USB Hata Ayıklamasını tıklayın. Bu yöntemle %100 görmesi lazım ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TacoNikky

    Hocam Ayarlar/Tablet Hakkında/Derleme Numarası'na gidin, derleme numarasına 10 kez tıklayın. Ayarlar menüsünde Geliştirici Seçenekleri açılacak, burdan USB Hata Ayıklamasını tıklayın. Bu yöntemle %100 görmesi lazım ;)

    O zaten açık.Bilgisayara bağladığım zaman mesela sağ altta usb simgesi çıkıyor güvenli kaldır seçeneği çıkıyor ama bilgisayarım menüsünde tableti göremiyorum haliyle içine dosya da atamıyorum veya içindeki dosyayı alamıyorum.Bir de mesela asus özelleştirilmiş ayarları menüsünde asus sync î başlat yazan yerin yanına tik işareti koyuyorum bilgisayara bağlıyorum bilgisayardaki asus sync programı tableti görüyor hatta apk gösterip asus sync yoluyla tablete de kurabiliyorum.Lakin tabletin içindeki dosyalara ulaşamıyorum.asus mtp driverını yüklerken hata veriyor.Aygıtlar yazıcılarda tableti bulup sağ tıkıyorum sorun gider e basıyorum bu aygıtın driver ı doğru yüklenmemiş tekrar yüklesin mi diyor.Evet diyorum yine yükleyemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 sene önce isyerine 6 adet aldık şantiyede dwg açarız diye..projeyi artık koca koca paftalardan açmak artık mantıklı değil zira..fakat son güncellemeden midir bilmiyorum ben bunun kadar yavas tepki süresi uzun tablet görmedim..sırf arkadaşlar android al dedikleri için ipad değil bunu almıştık ama çok pişmanım..
    Benim çocukta nexus 7 var hatunda note2 telefon var..inanın bu yanlarında kağnı gibi kalıyor..kamera simgesine dokunuyorum kameranin acilmasi8-9 sn.yi buluyor..inanin 6 tablettede ayni sorun oldugu icin bendekine has bir durum degil bu..
    Ayrıca cocugun tablette en az 150 tane saçma uygulama uygulama olmasına rağmen benimkinden hızlı...
    2 senenin tecrübesiyle Diger problemler;
    Ekran kalitesi ve parlakligi olarak sahada autocad dosyası açmaya uygun değil..sahada açmak için retina ipad en iyisi bence..
    Metin girerken cursor.ı istediğiniz harflerin arasına koymak tam bir eziyet..yine nexus.de daha kolay oldugunu gözlemledim..
    Klavyesi 2 sene içinde sadece iki kere iş seyahatinde işe yaradı..başka bir avantajı yok evde laptop.unuz varsa
    10.1" olmasının bir avantajı yok..7-8" gayet yeterliymiş aslinda..
    Andoid tabletlerin hepsi kotu degil or.nexus7 hizli denilebilir ama onda da ışık dalgalanması var durduk yere..
    Güncellemelerin gelmesi aylar sürüyor..gerçi nexus dışında hızlı gelen yoktur sanırım..

    Özetle tavsiye etmiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diez -- 3 Mayıs 2014; 20:52:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • diez D kullanıcısına yanıt
    Hocam Asuslarda I/O sorunu var. Tableti uzun zaman kullandığınızda şişiyor ve çok hantallaşıyor. Çözümü için google play store'a girin ve Clean Master programını yükleyin. Şu ana kadar biriken cache'i silecektir yani gereksiz dosyalar silinecek ve tablet rahatlayacak. Bu işlemi 15 günde bir yapın tablet bir daha yavaşlamaz.
  • arkadaslar custom rom kurun rahat edin
  • Arkadaşlar bu tabletin servis merkezi neresi.Garantiye göndereceğim ama nereye bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • atakangrbz kullanıcısına yanıt
    Tablete istanbuldaki şu servisi bakıyor – SMS Infocomm Teknoloji Servis Ltd.Şti - İSTANBUL

    Telefon: +90 216 524 3000
    E-Posta: destek@asus.com
    Adres: Yenisahra Mh. Sütçüyolu Cd. No:62 D:1,2,3,4 Ataşehir İstanbul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TacoNikky

    Tablete istanbuldaki şu servisi bakıyor – SMS Infocomm Teknoloji Servis Ltd.Şti - İSTANBUL

    Telefon: +90 216 524 3000
    E-Posta: destek@asus.com
    Adres: Yenisahra Mh. Sütçüyolu Cd. No:62 D:1,2,3,4 Ataşehir İstanbul

    Çok çok çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam;

    Benim gibi "ASUS Transformer Pad (TF300TG) " kullanan bir arkadaşım son 2 gündür google playstore a bağlanamadığı için ayarları kontrol ederken aşşağıdaki mesaj ile karşılaşmış. Bilgisi veya soruna çözüm üretebilecek arkadaşlardan yardım istiyoruz. Teşekkürler.

    Sunucu ile güvenilir bağlantı kurulamıyor.

    Bu, geçici bir sorun olabilir veya Android cihazınızda veri hizmeti kullanılamıyordu. Sorun devam ederse Müşteri Hizmetlerini arayın.

    Cihazz root 'lu değildir...
    Tarih Saati doğrudur...
    İnternete bağlıdır.
  • arkadaşlar bugün cyanogenmod 11 den 12 ye update yapıcaktım kurulum hata verdi tekrar başlatınca tablet cyanogen yazısının olduğu ekranda takılıp kaldı neyse recovery e girip wipe yapayım dedim bu sefer wipe menüsünde takılı kaldı yeniden başlattım bu seferde recovery e giremiyorum sürekli wipe ekranına atıyor beni nasıl halledebilirim tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler
  • onurk kullanıcısına yanıt
    Hocam recovery ye giremiyorum demişsiniz ama wipe ekranına atıyor beni de demişsiniz. Wipe ekranı dediğğniz şey bootloader ekranı mı ? Hani rck wipe android yazan ekran. Eğer öyleyse rck nın üstüne gelip ses açma tuşuna basın. Yine girmezse recovery ye bootloader ekranından wipe yapmayı deneyin. Son çare olarak yeniden recovery flash lamak işe yarayabilir. Bir de cm 12 yi flashlarken data kısmını unmount edin diyor bunu yaptınız mı?

    Yukarıda söylediklerim tamamen teorik yani yapıp yapmamak size kalmış. Sonra bir şey olur karışmam. Daha önce başıma böyle bir şey gelmedi ama gelseydi ben bunları yapardım diye yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekkürler wipe data cash komutunu verdiğim için tablet sürekli o konumda açılıyor bahsettiğiniz recovery menüye giremiyorum birazdan tableti o konumda açık bırakmayı ve beklemeyi düşünüyorum wipe işlemini belki bitirirde normale döner
  • Arkadaşlar benim 32Gb tablet masadan düştü ve dokunmatik ekranı çatladı, dokunmatik işlev görmüyor ama ekranda bir sıkıntı yok, isteyen arkadaş olursa cihazı bu şekilde satabilirim, fiyat 250 TL, full kutulu şekilde gönderirim, dokunmatik çatlağı haricinde herşeyi çalışıyor, isteyen olursa PM atsın..
  • Arkadaşlar tableti servise gönderdim. bugun itibarı ile servisteki 24. Günü. İki gün önce destek@asus.com mail atmam Söylendi ve 72 saat içinde cevap gelecek dendi.Maili attım ve bugünle üç gün geçti ama cevap yok. Aradığımda çok yoğun olduklarını felan söylediler. Bir önerisi olan var mi bu konu hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.