Şimdi Ara

ASUS X550JK Modeliyle İlgili Fan Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASUS'un X550JK-X0O12D modeli laptobum var. Fanından sürtme sesi geliyordu. Birkaç bilgisayarcıya götürdüm, 3-4 toptancıdan gelen fanlar uyumsuz çıkmış. ASUS'un bütün X serileri aynı fan modeline mi sahip acaba ? Ona göre fan siparişi vereceğim de kendim.
    Yardımcı olabilecek olan varsa acil yardıma ihtiyacım var.



  • internetten baktıım x550-x550jk aynı model fanı kullanıyor gözüküyor.Teyit etmek için görsel olarak da bakmak lazım. Fan'dan ses geliyorsa fanın milleri arasında tozlanmadan ötürü yağlanma oluşmuştur. İlk önce fanı söküp pervane kısmını motor kısmından ayırman gerekiyor kontak sprey ile pervanenin girdiği yuva ile pervanenin iç kısmını kontak spreyi sıkırak buradaki pisliği akıtıp temizlemen gerekiyor kuru bir peçete yardımıyla sildiğin zaman simsiyah yağımsı bir leke görüceksin zaten silme işleminden sonra tekrar az miktarda tekrar spreyi sık soğutucu ızgaralarının içini de temizle buradaki tozu hem fan tekrardan emecek hemde burada hava sirgülasyonu çok olmadığından fan çalışması gerektiğinden daha fazla çalışacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: red_code

    internetten baktıım x550-x550jk aynı model fanı kullanıyor gözüküyor.Teyit etmek için görsel olarak da bakmak lazım. Fan'dan ses geliyorsa fanın milleri arasında tozlanmadan ötürü yağlanma oluşmuştur. İlk önce fanı söküp pervane kısmını motor kısmından ayırman gerekiyor kontak sprey ile pervanenin girdiği yuva ile pervanenin iç kısmını kontak spreyi sıkırak buradaki pisliği akıtıp temizlemen gerekiyor kuru bir peçete yardımıyla sildiğin zaman simsiyah yağımsı bir leke görüceksin zaten silme işleminden sonra tekrar az miktarda tekrar spreyi sık soğutucu ızgaralarının içini de temizle buradaki tozu hem fan tekrardan emecek hemde burada hava sirgülasyonu çok olmadığından fan çalışması gerektiğinden daha fazla çalışacaktır.

    Tamirciye verdim, ancak bu modellerde ki fanlar manyetik mekanizmalıymış. Tamiri zormuş. Teknik servise götürdüm, haber bekliyorum.




  • aynı durum bende de oldu.ben kendim yeni fan aldım söktüm lakin uymadı yeni fan 2-3mm kısa ve daha geniş kasa kapanmadı siz durumunu nasıl çözdünüz servis kaç günde geri verdi bilgi verebilir misiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.