Şimdi Ara

ASUS Zenfone 5 Genel Yorum ve Teknik Servis Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Telefon Türkiye'ye ilk girdiğinde alanlardan biriyim diyebilirim. Şunu belirteyim uzun süre cep telefonu araştırmalarım sonucu aldığım bir telefondu. Kullanıcı olarak da teknik servis konusunda da bazı yorumlarım birikti. Burada aktaracaklarımı 2 kısma ayıracağım: 1.si telefon hakkında detaylar, 2.si ekran kırılması sonucu teknik servise gitmesi gerekti ve burada yaşadıklarım.

    Öncelikle dediğim gibi fiyat-performans-özellikler vb konularda araştırmalarım sonucu benim tercihim Zenfone 5 olmuştu. Telefonda tek beğenmediğim şey arayüzünün basit grafiklerden oluşması. Eski bir Xperia kullanıcısı olarak bu konuda tatmin olmadım. Gerisi benim için önemli değil zaten kamera, ses, hız, şarj konularında sıkıntı yok ortalamanın üzerinde. Önem verdiğim bir diğer konu ise ekran kalitesiydi, malesef bu da hiç beklediğim gibi çıkmadı; ekran güneşte öyle bir parlıyor ki, ayarlardan ekran ışığını son parlaklık yapsanız da; mat veya şeffaf ekran koruyucu taksanız da bu çözülmüyor.

    Bu şekilde idare ederken, elimden ilk düştüğünde (hafif bir düşüş, ahşap zemine düştü) ekranı tuz buz oldu. Özelliklerinde bahsedilen ekran teknolojisine çok güvenmiştim ama bu da hayal kırıklığı oldu. Eski telefonum 50 kere düşmesine rağmen ufak tefek çizikleri varken bu nasıl böyle oldu vs diye sinirlenir ve üzülürken neyse teknik servise gönderdim. Yazının diğer kısmı burada başlıyor. Asus'un telefon konusunda teknik servis yetersizlikleri ve eksiklikleri var!

    İyi bir sistem kurmuşlar aslında ama işlemiyor. Asus'un web sitesinden "cihazı tamire gönder" menüsüne girip form doldurup bir hizmet numarası alıyorsunuz ve verilen kargo kodu ile tamir merkezine gönderiyorsunuz. Daha sonra sitelerinden "onarım durumu sorgula" menüsünden işlemleri takip etme imkanları sunuyorlar. Fakat bu sistem çalışmıyor ve neredeyse 2 günde bir ASUS teknik servisi aramam gerekti ve hem telefonun kalitesizliğinden hem teknik servis rezaletinden canımdan bezdim ve şu an bunları buraya yazmam gerektiğine inanıyorum.

    Hizmet Talep Tarihi
    2014/09/16
    Onarılan Ürünler
    Tamamlanmış

    Ürün Seri Numarası Alış Tarihi Bitiş Tarihi Takip Numarası Taşıyıcı Bilgi Notu
    1 E7AZC****** 2014/09/16 2014/10/10

    Gördüğünüz gibi 16 Eylülde servise giren telefon için bana ne bir geri dönüş yaptılar ne de hala telefonum gelmedi. Ne kadar tamir masrafı çıktığını da ben arayıp öğrendim, öğrendikten 1 saat sonra 270 tl'yi yatırdım fakat uzattıkça uzattılar. Tamamlanmış diyor ama günlerdir kargoya verilmedi. Bu noktada kandırıldığımı düşünüyorum. Çünkü 20 iş gününden sonra telefonu göndermezlerse yenisini göndermek zorundalar. Onarım parasını aldılar, belki de hala tamir etmediler ve kargo sürecinde deyip beni oyalıyorlar. Yenisini talep ettiğimde bir anda hat kesiliyor...

    Ben bu telefonun kullanıcısı olarak, kalitesinden de teknik servis hizmetinden de memnun değilim. Diğer tüketicilerin bu mağduriyetleri yaşamaması için bu konuyu burada açtım.

    iyi günler







  • bilgi için paylaşımlar ben bu cihazdan soğudum kesinlikle almıyorum zaten sqhibnden . com sayfasında bir haftada asus zenfone satışları arttı herkes elinden çıkarmaya çalışıyor
  • brcoz B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Benim bildiğim Zenfone serisi telefonların servisini Bilkom veriyor. Doğrudan Bilkom'a neden göndermediniz. Asus'a gönderdiğiniz için işlemler uzamış olabilir.
  • Ben cihazı teknosa aracılığı ile yolladım yolladıktan sonra 14 gün geçmesine rağmen asusu aradığımda böyle bir cihaz yok diyorlar. Neyse bir şekilde telefonu kayıt ettirdik değişim çıktı sonra kutuda kulaklık yok değişim raporu yazamıcaz dediler 50 tl kulaklık parası verdim. 15/01/2014 de değişim çıkmış hala rapor yazılması bekleniyor.
  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    Belki aracı olarak Bilkom'un faydasını görebilirdim ama Bilkom üzerinden de göndersem sanırım aynı yerde tamir olacaktı. Neyse geçti gitti zaten, şu an kırılmaz ekran koruyucu kılıf flip cover vs ne varsa taktım bir daha bi aksilik olmaz inş
  • brcoz B kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende zenfone6 kullancısıyım bnmde sansıma telefonun alt ekran kısmında kalkma vardı servıse yenı gonderdım ben tamır degıl degısım ıstedım.bakalım ne dıycekler.bu arada zenfone5 700 tl ıphone5 2500 tl daha bırsey yazmıyorum kalıte ararken fıyat farkını goz onunde bulundurun rıca edıyorum...telefonu kotulemeyın su an pıyasada kasa kalıtesı harıc donanımsal olarak stabıl calısan 3-5 telefon ıcındedır bu cıhazlar..
  • Telefonu alalı iki gün oldu ekranı çalışmıyor aldığıma 1000 pişman oldum servise gönderdim 13 gün oldu hala haber yok ne arayan var ne Soran sonucunu merakla bekliyorum geri iadesini talep edeceğim telefondan soğudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alırken bir hışımla aldık bu son güncelleme ile bardağı taşırdılar dandik zenfonelarını alıp başka yerde satsınlar artık
  • Para iadesi nasıl oluyor bilen var mı?
    Ben bıktım bu cihazdan.Her yerinden bir sorun fışkırıyor.Para iadesi alıp GM 4G almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş 5.0 güncellmesi sırasında yarıda kaldı telefon kapandı sonra asus logosunda kaldı hiç açılmadı sonra firmware flaslamaya çalıştım oda olmadı hata verdi garantiye verdim vatan computerden garantiye verdim onarım durumunu asusun sitesinden bakabilirmiyim birde bu durum garanti işini bozmaz yaparlar değilmi son olarak kabul edildiğini nerden öğrenecem ve kaç günde gelir telefon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemalboran

    Öncelikle geçmiş olsun. Benim bildiğim Zenfone serisi telefonların servisini Bilkom veriyor. Doğrudan Bilkom'a neden göndermediniz. Asus'a gönderdiğiniz için işlemler uzamış olabilir.

    Hocam kutusunda bilkomun kağıdı var fakat Teleservice hizmet vermekte.
    Servise gönderirken bilkomun kağıdını da en üste koydum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.