Şimdi Ara

ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı



    Bir zamanlar ülkemizde de akıllı telefon satışı yapan ASUS, yeni amiral gemisi telefonları Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro'yu duyurdu. Aralarında çok ince bir çizginin bulunduğu telefonlar, motorize kamera mekanizması ve rakiplerine kıyasla daha uygun fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.



    Ayrıca Bkz.Tom Clancy's heyecanı Elite Squad ile mobilde



    Zenfone 7 serisi özellikleri ile neler sunuyor?



    Aralarında ufak çaplı donanımsal farkların yer aldığı iki telefon da 6000 serisi alüminyum üzerine inşa edilen 6.67 inç büyüklüğündeki Samsung yapımı AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Full HD+ çözünürlük sunan bu ekran, köşeden köşeye ekran konsepti sayesinde gövdenin %92'sine yayılmış durumda. 90Hz tazeleme hızına sahip olan ekranın görüntü kalitesi HDR10+ sertifikasıyla da tescillenmiş.



    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı



    Performans ve batarya



    Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro, kullandıkları yonga seti itibariyle birbirinden ayrışıyor. Öyle ki Zenfone 7'de Snapdragon 865'e yer verilirken, Zenfone 7 Pro da ise Snapdragon 865+ yonga seti bizleri karşılıyor.



    Yine iki telefon arasındaki diğer bir ayrım da RAM ve hafıza bölümünde karşımıza çıkıyor. Buna göre; Zenfone 7 Pro 8 GB LPDDR5 RAM ve 256 GB kapasiteli UFS 3.1 depolama birimine ev sahipliği yaparken, Zenfone 7'de ise hafıza yarı yarıya düşerken (128 GB), RAM tarafında ise 6 ve 8 GB LPDDR5 RAM opsiyonlarına yer veriliyor. Ancak iki modelin de 2 TB'a kadar microSD kart desteği sunduğunu belirtelim.



    ASUS'un yeni akıllı telefonlarında en çok dikkat ettiği noktalardan biri de batarya oluyor. Tayvanlı teknoloji devi, iki telefonda da 30W hızlı şarj destekli 5000 mAh'lik bataryaya yer veriyor. Şiketin açıkladığı verilere göre; Zenfone 7 serisi 34 dakikada sıfırdan %60'a şarj olabiliyor.



    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı



    Kamera



    Motorize kamera mekanizmasıyla kendine özgü tarzını ortaya koyan Zenfone 7 serisi, üçlü kamera kurulumuyla geliyor. Yeni kamera motoru Zenfone 6'ya kıyasla %40 daha küçükken, iki kat daha hızlı hareket edebiliyor. Ayrıca dayanıklılığı da iyileştirilen kamera mekanizmasının 35 kg ağırlığa mukavemet gösterebildiği ve 5 yıl boyunca günde 100 çevirmeye kadar dayanıklı olduğu söyleniyor.



    Motorlu kamera sisteminin en büyük artılarından biri de lenslerin açısını ayarlayabilmemiz oluyor. Öyle ki hızlı çekim açısı moduyla kamera mekanizması 0, 45, 90 ve 135 derece açılara ayarlanabiliyor. 



    Kameranın detaylarına gelecek olursak, sensörlerin teknik özellikleri şu şekilde:




    • 64 MP çözünürlüklü Sony IMX686 ana kamera (Pixel bining, f/1.8 diyafram açıklığı, 1/1.7 sensör büyüklüğü, 0.8µm piksel büyüklüğü (pixel bining ile 1.6µm), 26,6 mm odak uzaklığı, OIS)

    • 12 MP çözünürlüklü Sony IMX363 ultra geniş açılı kamera (f/2.2 diyafram açıklığı, 1/2.55 sensör büyüklüğü, 1.4 µm piksel boyutu, 14.3 mm odak uzaklığı, 4cm makro fotoğrafçılık)

    • 8 MP çözünürlüklü teleskop kamera (f/2.4 diyafram açıklığı, 3x optik yakınlaştırma, 12x dijital yakınlaştırma, 80 mm odak uzaklığı, OIS)



    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı



    Telefonların kamera özellikleri bu şekildeyken, Zenfone 7'de OIS desteğinin yer almadığını da belirtelim.



    Çift tonlu LED flaş ile desteklenen bu kamera paketi gece modu, portre modu, pro video modu, ses yakınlaştırma ve rüzgar filtresi gibi birçok yazılımsal özellikle de donatılmış durumda. Öte yandan 8K çözünürlükte saniyede 30 kareye kadar video çekebilen telefonlar, ağır çekim olaraksa 4K'da 120 FPS videolar kaydedebiliyor.



    Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, NFC ve 5G gibi güncel bağlantı teknolojileriyle donatılan telefonun diğer özellikleri ise şöyle: Güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi tarayıcı, çift stereo hoparlör, yazılım tabanlı yüz tanıma, üçlü mikrofon seti, çift SIM desteği. Telefonun eksi hanesine yazılanlar arasında ise IP derecelendirmesine ve kablosuz şarj özelliğine sahip olmaması yer alıyor. 





    Fiyatlar ve çıkış tarihi



    Degradeli renk geçişlerinin olduğu beyaz ve siyah renk opsiyonları bulunan telefonlar, kutudan Android 10 tabanlı ZenUI 7 kullanıcı arabirimiyle çıkıyor.



    Zenfone 7 modeli 749 $ fiyat etiketine sahipken, Zenfone 7 Pro ise 953 $'dan alıcısıyla buluşacak. Telefonlar 1 Eylül'den itibaren Avrupa'nın belirli pazarlarında satışa sunulacak. 





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro tanıtıldı!
    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro tanıtıldı!
    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro tanıtıldı!
    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro tanıtıldı!
    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro tanıtıldı!
    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro tanıtıldı!
    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro tanıtıldı!
    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro tanıtıldı!
     








  • Yine bir hayal kırıklığı daha

  • Asus, Zenfone 6 serisini getir de gözümüz telefon görsün. Oneplus 7T ile kapışacak bir S855 modeline ihtiyaç var piyasada. Bu telefon ise S865 5G'nin azizliğine uğramış. OIS olmadan 749 dolar ise korkunç malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 26 Ağustos 2020; 15:25:53 >
  • O fiyat ne öyle abi

  • Zenfone 6 tam bir f/p ürünü iken, çıktığında bile, Zenfone 7 komple hayal kırıklığı olmuş. Koskoca şirketler nasıl böyle telefon çıkarıp satmayı bekliyorlar? Kim alıyor bunları cidden merak ediyorum.

  • Hiç bir numarasi yok, bu artik genel bir sorun tek tip telefon oldu tüm markalarda,yenilikçi markalar da piyasadan silindi.



    İşlemci,kamera daral geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 26 Ağustos 2020; 17:12:30 >
  • çentikli telefonlarda %91 %92 ekran oranı varken tamamen ekrandan oluşan bir telefon nasıl %92 ekran oranına sahip olabiliyor?

  • Bu kadar ince uzun telefon ile çok bir şey yapamazsın. Zaten bir telefon değil de bir fotoğraf makinesi tanıtıyor gibi olmuş, oysa telefon özelliklerini es geçmemek gerek. İnce uzun bir ekranda ise internete girmek veya sosyal medya hesaplarını kontrol etmek oldukça zor, bu uzun ekranları yapmalarının nedeni sinematik film izlemek bile olsa bu kadar ekranda film de izlenmez. 7000 küsur lira fiyatı da abartı.

  • Asus Türkiye'ye Zenfone 6'nın gelmemesi hakkında serzenip, Zenfone 7'nin gelip gelmeyeceği ile ilgili mesaj attığımda gelen cevap:


    ASUS Zenfone 7 ve Zenfone 7 Pro duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı
  • Usbehci kullanıcısına yanıt
    ben

  • renega kullanıcısına yanıt

    Sen benim ne amaçla hayal kırıklığı dedimi biliyon mu?

    mi 10 bundan daha iyi bir telefon olmasına rağmen bundan daha ucuz, gelmisin malın biri diyorsun. Birisi 750 dolar diğeri 570 dolar

  • Çok bayılıyorum şu markaya, Türkiyede Satışı Olsaydı İlk Alacağım Cihaz Olurdu. Küçüklüğümden Beri Asus Telefon Ve Asus Ürünlerini Kullanıyorum.

  • 2.5 yıl kullandım Asus Zenfone 5 modelini inanılmaz memnundum.Keşke 6 ve 7 de gelseydi yine alırdım..

  • Asus beş para etmez kesinlikle ama kesinlikle asus'un amiral gemi modellerine dahi 4000 liranın üzerinde para verilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus zenfone 5z kullanıyordum çok iyi cihazdı ful pubg oynadım 3 sene canavar gibiydi bataryanı değiştirmek istedim. Hiçbir tamirci kabul etmiyor asus diyince yüzleri bembeyaz oluyor yapamayız asus almıyoz diyorlar 20 tane tamirciye sordum hepside büyük tamirciler. Çoğuda diyor sıkıntılı telefon bozulur felan diyor bitanesi yaparsın hattı okumaz felan diyor.Bende ne alaka dedim gittim başka tamirciye verdim vermez olaydım adam bataryasını değiştirdi başka sorunlar çıktı en son telefonu bozdular yapamıyoz deyip eşdeğer samsung verdiler telefonumun performansının yarısı Bi telefon aldım ama idare etcez bidaha asus almam.Bikere ülkede asus satışı yok telde boşuna para vermeyin asus ürünlerine arıza sorun çıkarsa kimse tamir etmiyor etsede 4 katı fiyatına eder.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.